Ondřej Wysoglad: Protikoronavirové opatření dramaticky mění trh práce

Ondřej Wysoglad: Protikoronavirové opatření dramaticky mění trh práce

Aktuální poptávka po pracovní síle ze strany firem

U všech našich klientů prozatím výroba pokračuje bez vážnějších omezení. Vzhledem k celkové situaci, ale vnímáme ve výrobním sektoru pokles poptávky po nové pracovní síle na minimum. Exponenciálně a logicky naopak roste zájem o lokální (ideálně místní) zaměstnance, zahraniční nábory jsou úplně pozastavené. Už dnes se ale připravujeme na situaci, že po zmírnění restriktivních opatření, budou podniky na opětovně zahájení výroby potřebovat v řádech týdnů stovky možná až tisíce nových zaměstnanců.

Trh práce v těchto hodinách řídí historicky nejvyšší potřeba rychlé, spolehlivé a bezpečné logistiky, resp. bezchybně fungujícího zásobování. To znamená, že mobilizujeme všechny volné kapacity, abychom pomohli především potravinářským řetězcům a e-shopům, resp. logistickým a dopravním firmám. Prakticky okamžitě –v řádu hodin - jsme schopni zaměstnat brigádníky po celé republice jako pomocné síly pro doplňování zboží, v skladech, na pokladnách nebo jako závozníky a řidiče. Kvůli zvýšenému zájmu o výrobu roušek, roste i zájem o vyučené, zkušené švadleny a šičky. Řada příležitostí krátkodobého i dlouhodobého zaměstnání se otvírá i v rámci menších podniků. Ty se rychle přeorientovaly na výrobu produktů, kterých je aktuálně na trhu akutní nedostatek a situace je vyžaduje (např. ochranné pomůcky, dezinfekční prostředky).

Díky tomu, že máme velmi robustní celorepublikovou síť agenturních pracovníků, jsme připraveni na situaci, kdy naši zákazníci budou potřebovat po dobu několika týdnů vykrýt akutní nedostatek zaměstnanců. Máme připravený i speciální tým, který v případě zájmu ze strany nových zákazníků poradí a vysvětlí všechny detaily ohledně spolupráce. Rozumíme situaci, v níž se řada firem nachází. Máme jedno společné a sice lidi, zaměstnance. Pojďme tuto situaci zvládnout společně, jsme na jedné lodi.

Ondřej Wysoglad je generálním ředitelem personální divize Manuvia, která je jedničkou na trhu personálního leasingu. Zajišťuje pracovníky pro více než 400 firem a působí v 9 zemích regionu střední a východní Evropy.

Zdroj informací

Ondřej Wysoglad, personální agentura Manuvia

Datum

20. března 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.184 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál