Úřad práce ČR povede Viktor Najmon

Úřad práce ČR povede Viktor Najmon

Modernizace Úřadu práce ČR, zajištění dostupnosti veškerých služeb v online prostředí, proklientský přístup nebo ještě užší spolupráce a efektivní komunikace s partnery v regionech. To jsou jen některé oblasti, na které se chce zaměřit nový generální ředitel Úřadu práce ČR Viktor Najmon. V uplynulých měsících prošel řádným výběrovým řízením. Do funkce byl jmenován státní tajemnicí Ministerstva práce a sociálních věcí.

„Viktor Najmon zná velmi dobře chod Úřadu práce ČR. Jako zastupující generální ředitel provedl úřad zřejmě nejtěžší zatěžkávací zkouškou v jeho historii – první vlnou epidemie. A nastávající druhá vlna nebude o nic menší výzvou. Úřad práce ČR ale v blízké budoucnosti čeká také řada systémových změn a já věřím, že se pan nový generální ředitel ujme jejich realizace se stejnou mírou zodpovědnosti a nasazením, které prokázal v uplynulých měsících,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Viktor Najmon dosud vedl Odbor kanceláře generálního ředitele ÚP ČR a od února 2020 je zastupujícím generálním ředitelem Úřadu práce ČR. Úkolů, které ho nyní čekají, je celá řada. Mezi ty nejdůležitější patří s ohledem na aktuální situaci především modernizace a digitalizace úřadu a poskytovaných služeb.

„Předchozí měsíce ukázaly, jak důležitá je možnost vyřídit veškeré záležitosti elektronicky a ve 21. století musí být tento způsob při jednání s úřady již samozřejmostí,“ uvádí Viktor Najmon.

Dalšími oblastmi, na které se nový generální ředitel ÚP ČR hodlá dlouhodobě zaměřit, je účinné poradenství a další vzdělávání klientů podle požadavků zaměstnavatelů. V tomto ohledu považuje mimo jiné za důležité udržovat databázi volných pracovních míst aktuální.

Pro poskytování kvalitních služeb klientům je klíčová také personální stabilizace úřadu, zvýšení bezpečnosti pracovníků v „první linii“ a využití motivačních nástrojů, např. zřizování dětských skupin/jeslí pro děti zaměstnanců.

„Cílem je zajistit, aby Úřad práce ČR byl efektivním správním úřadem, jehož prostřednictvím stát realizuje politiku zaměstnanosti a řádnou výplatu nepojistných sociálních dávek. Jinak řečeno, moderním úřadem 21. století,“ uzavírá nový generální ředitel.

Viktor Najmon absolvoval Evangelickou teologickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 2006 působí v resortu Ministerstva práce a sociálních věcí. Pátým rokem je ředitelem Odboru kanceláře generálního ředitele ÚP ČR. Od února 2020 pak navíc ve funkci zastupujícího generálního ředitele Úřadu práce ČR. Má zkušenosti z oblasti řízení lidských zdrojů a vzdělávání dospělých.vatelem výtahů, eskalátorů a souvisejících služeb. S účinností od 1. listopadu 2020 se jejím předsedou představenstva a zároveň generálním ředitelem stal Ing. Branislav Baláž. Zodpovědný je za aktivity v České republice i na Slovensku. V obou funkcích nahrazuje Dr. Ing. Jána Fabiána, který je zastával v posledních šesti letech.

Zdroj informací

Úřad práce České republiky a NejBusiness.cz

Datum

8. listopadu 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3135 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál