Moderní technologie pomáhají potřebným

Moderní technologie pomáhají potřebným

Finanční technologie si stále více razí cestu do oblasti dobročinných projektů. Lidem poskytují snadný způsob, jak se zapojit do charitativních aktivit bez ohledu na výši jejich příjmů. Evropský startup kevin. se proto rozhodl nabídnout lidem možnost vyzkoušet inovativní platební metodu A2A ve spolupráci s českým nadačním fondem Podpořit.cz. Platební infrastruktura A2A umožňuje přímé platby z účtu na účet a je tedy alternativou k platebním kartám. Peníze zaslané prostřednictvím testovacího platebního režimu kevin. jdou přímo na účet charitativního projektu.

Levněji, rychleji a bezpečněji. Nové technologie mění tvář tradičních finančních služeb a usnadňují dárcovství charitativním organizacím. Lidem nabízejí snadný způsob, jak se zapojit do dobročinných aktivit bez ohledu na výši jejich příjmů. Podle institutu Blackbaud, který poskytuje technologické služby neziskovým organizacím, se od začátku pandemie celosvětově zvýšil počet online darů neziskovým organizacím o 42 %. Téměř 30 % všech online darů se uskutečnilo prostřednictvím mobilních telefonů.

Český nadační fond Podpořit.cz přináší lidem nový způsob, jak mohou při každém nákupu zároveň přispět na dobrou věc, aniž by museli zaplatit peníze navíc. Podpořit.cz. totiž spolupracuje s více než tisícem internetových obchodů, které věnují část výdělků na dobročinné účely. Projekt funguje na základě tzv. affiliate marketingu. Během online nákupu se použije speciální kód a část z provize obchodu směřuje na dobročinný projekt.

Evropský startup kevin. spustil nově zkušební možnost platby prostřednictvím své inovativní platební metody A2A (account-to-account), která umožňuje přímé a zároveň okamžité platby z účtu zákazníků bez nutnosti využívat platební karty. Lidé mohou díky testovacímu režimu zaslat prostřednictvím A2A platby libovolnou částku přímo na účet nadačního fondu, který vybrané finance použije na charitativní projekty. Startup kevin. patří mezi nejrychleji rostoucí TechFin společnosti v Evropě a je horkým adeptem na budoucího startupového jednorožce.

„Věříme, že finanční technologie mohou pomáhat potřebným. Lidé se dnes pohybují hlavně v online prostoru a filantropie rozhodně není výjimkou. Přímou platbu z účtu na účet vnímáme jako budoucnost bankovních služeb. Jsme rádi, že jsme mohli navázat spolupráci se startupem kevin. Inovativní platební metoda A2A totiž mění pravidla hry z hlediska rychlosti a bezpečnosti transakcí. Je vidět, že Češi velice rádi zkoušejí finanční inovace a různé digitální novinky. Chuť lidí otestovat platební metodu A2A je skutečně velká, a proto plánujeme její plné nasazení. V budoucnu u nás bude možné provést každou platbu prostřednictvím platební infrakstruktury kevin.,” říká ke spolupráci Radim Oulehla, zakladatel dobročinného projektu Podpořit.cz.

Inovativní platební infrastrukturu A2A společnosti kevin. už v Česku využívají přední hráči na poli e-commerce jako Alensa nebo Slevomat. Slevomat se rozhodl využít platební infrastrukturu kevin. pro spuštění vlastní platební brány s názvem Slevomat Pay. ​​Díky spolupráci s poskytovateli platebních služeb Comgate a Barion mohou navíc A2A platby kevin. využívat tisíce dalších českých e-shopů.

„Češi jsou dnes zvyklí na moderní a bezhotovostní platby. Finanční inovace proto přináší dobročinným organizacím mnoho výhod. A2A platby umožňují provedení bezhotovostních plateb přímo z účtu odesílatele na účet příjemce, bez použití poskytovatelů třetích stran. Lidem přinášejí rychlejší a bezpečnější platební metodu. Rozhodně fandíme dobročinným projektům a moderním technologiím se silným sociálním dopadem. Jsme rádi, že můžeme skloubit možnost testování naší inovativní platební metody a zároveň podpořit dobrou věc,” uvádí Radoslav Tomašiak, vedoucí oddělení POS řešení kevin.

Zdroj informací

kevin. a NejBusiness.cz

Datum

26. prosince 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.2401 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál