ESET oznamuje spolupráci se společností Intel, detekci ransomwaru posílí technologie na hardwarové úrovni

ESET oznamuje spolupráci se společností Intel, detekci ransomwaru posílí technologie na hardwarové úrovni

Společnost ESET integruje do své vícevrstvé ochrany koncových bodů technologie od společnosti Intel. Vylepšený balík ochrany posílí detekce ransomwaru bez dopadů na výkon systému.

Společnost ESET, přední světový poskytovatel bezpečnostního softwaru pro domácnosti i firemní zákazníky, se rozhodla integrovat Intel® Threat Detection Technology (Intel® TDT) do svého kyberbezpečnostního řešení pro koncové body Endpoint Security. Spolupráce obou společností poskytne zákazníkům novou komplexní ochranu jak na softwarové, tak hardwarové úrovni, a znamená další krok vpřed v boji proti ransomwarovým hrozbám.

S ohledem na komplexní a neustále se vyvíjející povahu ransomwaru, který představuje stále větší hrozbu pro pracovní i osobní život jejích zákazníků, se společnost ESET rozhodla obohatit své softwarové detekční technologie o nový způsob detekce založený na telemetrických datech a strojovém učení, které poskytují procesory společnosti Intel. Integrace technologie Intel® TDT tak znamená, že bezpečnostní software pro koncové body od ESETu běžící na počítačích s procesory Intel bude nyní poskytovat ještě lepší ochranu před ransomware. ESET tímto krokem reaguje na neustálý technologický vývoj a pokrok a chce tak poskytnout nové a účinné nástroje pro zabezpečení firem všech velikostí.

„Tato spolupráce je krokem k okamžitému zvýšení úrovně ochrany, kterou právě integrace hardwarové technologie pro detekci ransomwaru od Intelu přináší. Využití telemetrie a strojového učení, které poskytuje přímo procesor, je účinným krokem, který umožní lepší sledování běžících procesů a odhalení jejich škodlivého chování, v tomto případě nevyžádaného šifrování souborů. Pro ESET to v podstatě znamená možnost odhalit i takový ransomware, který se snaží vyhnout své detekci v paměti zařízení. ESET vždy věřil ve vícevrstvý přístup a s přidáním detekce na úrovni hardware si uvědomujeme, že tento způsob ochrany je dalším milníkem v boji proti kybernetickým hrozbám,“ vysvětluje Miroslav Dvořák, technický ředitel české pobočky společnosti ESET.

Integrace technologie od společnosti Intel zamezí ransomwaru obcházet detekce

Vzhledem k ničivým dopadům nedávných ransomwarových útoků a s tím spojené rostoucí náročnosti na účinnou obranu koncových bodů, představuje tato hrozba problém, který je nutné co nejúčinněji vyřešit. Efektivním způsobem řešení je právě integrace hardwarově založené detekce ransomwaru a jeho technik vyhýbání se odhalení do bezpečnostních řešení ESET pro koncové body. Díky neustálému vývoji a vylepšování strojového učení technologie TDT bude ESET v rámci svých řešení schopen odhalovat automaticky i nové odvozené varianty ransomwarových hrozeb.

Pro klienty společnosti ESET spočívá přínos této spolupráce v několika výhodách zároveň. Díky využití modelů strojového učení technologie TDT bude zajištěna přesnější a účinnější ochrana před ransomwarovými útoky. Zároveň ale tato zvýšená ochrana nepředstavuje viditelný dopad na výkon zařízení. K analýze a zpracování je totiž využívána integrovaná grafická jednotka (GPU).

„Nízký dopad na výkon systému je oblast, kterou ESET v rámci své vícevrstvé softwarové architektury vždy upřednostňoval, a která je pro mnoho našich klientů důvodem, proč si naše řešení koupit. Využití technologií, které nám pomohou s prevencí a ochranou, a zároveň zachovají výkon, je pro obě strany výhodná volba,“ říká Dvořák.

Zákazníci dostanou posílenou ochranu ještě v letošním roce

Produkty s integrovanými funkcemi budou k dispozici ještě letos v některé z nadcházejících verzí bezpečnostních produktů pro koncové body. Podmínkou fungování bude kromě nové verze ESET produktu ještě procesor Intel Core™ 9. generace nebo novější, jelikož technologie TDT je dostupná pro využití pokročilé detekce ransomware právě od této generace.

„Ransomware má dopad jak na malé firmy, tak na velké podniky. Jeho ekonomické dopady se mohou projevit i v globálním měřítku. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společností ESET, která v boji proti této hrozbě zanechává celosvětově významnou stopu. Produkty ESET posílené o detekci ransomware pomocí technologie Intel® TDT, budou podporovány nejen v edici vPro Enterprise, ale i ve vPro Essentials určené pro malé a střední podniky. Pro koncové zákazníky to znamená dostupnost atraktivního hardwarového a softwarového balíčku, který poskytne adekvátní úroveň zabezpečení pro firmy jakékoli velikosti, které pro svou maximální účinnost využívá kombinaci softwaru společnosti ESET a procesorů Intel. Jedná se o významný krok vpřed v boji proti ransomwaru,“ říká Carla Rodriguez, Senior Director Ecosystem Partner Enablement ve společnosti Intel.

Zdroj informací

ESET, spol. s r.o. a NejBusiness.cz

Datum

11. března 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.447 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál