OnRobot uvádí na trh nejvýkonnější elektrický podtlakový uchopovač pro náročné paletizační aplikace - VGP20

OnRobot uvádí na trh nejvýkonnější elektrický podtlakový uchopovač pro náročné paletizační aplikace - VGP20

OnRobot, vedoucí dodavatel ucelené řady robotických nástrojů pro kolaborativní aplikace, představuje nový OnRobot VGP20, globálně nejvýkonnější elektrický podtlakový uchopovač. VGP20 je kompatibilní se všemi předními značkami robotů s užitečným zatížením až 20 kg a lze jej využít pro širokou škálu aplikací v průmyslových odvětvích, od kosmetiky a elektroniky po farmaceutický průmysl a potravinářství a napojářství. Lze jej využít pro náročné aplikace balení a paletizace, jako je manipulace s objemnými pytli, nepropustnými obaly či porézními kartonovými krabicemi.

„Naši zákazníci poptávali cenově efektivní a snadno zprovoznitelný podtlakový uchopovač, který unese objemné a těžké předměty a zároveň bude inteligentním nástrojem zvládajícím širokou škálu objektů nepravidelných tvarů a porézních povrchů,“ říká Enrico Krog Iversen, CEO společnosti OnRobot. „VGP20 kombinuje výkon, inteligenci a snadné použití, které konkuruje drahým a komplexním pneumatickým uchopovačům."

Finální operace typu paletizace jsou nákladné a náročné na pracovní sílu. Výsledky průzkumu ukazují, že průměrné mzdové náklady představují 65 % provozních rozpočtů na skladová zařízení, což převyšuje náklady na energie, daňové povinnosti, distribuci a nájemné dohromady.

Automatizace je tak pro společnosti všech velikostí ideálním řešením. Jiný průzkum odhaduje, že nasazení automatizovaných paletizačních řešení v potravinářském a nápojářském sektoru se od roku 2017 každoročně zvýšilo v průměru o více než 13 % a do roku 2022 má dosáhnout hodnoty 390 milionů USD.

90% úspora nákladů ve srovnání s pneumatickými uchopovači

Nový elektrický podtlakový uchopovač VGP20 od OnRobot lze použít na aplikace, pro které byly tradičně využívány výkonné pneumatické uchopovače a to za zlomek nákladů a s minimální komplexností. Zatímco pneumatická zařízení vyžadují k provozu stlačený vzduch, VGP20 je plně elektrický a připravený k okamžitému použití. Na rozdíl od tradičního nasazení pneumatických uchopovačů nástroj firmám umožňuje ušetřit až 90 % nákladů na provoz a údržbu.

VGP20 poskytuje neomezené nastavení přísavek a vzduchového proudu, přičemž vícekanálové funkce umožňují aplikaci na více předmětů různých tvarů a velikostí. Zabudovaná inteligence uchopovače VGP20 v kombinaci se snadno použitelným softwarem navíc poskytuje funkci přesného řízení průtoku vzduchu a překonává tak možnosti tradičních pneumatických uchopovačů. Uživatelům umožňuje měnit typy úchopů používaných v různých aplikacích, od měkkého úchopu pro manipulaci s křehkými předměty, po pevný úchop pro manipulaci s objemnými, těžkými kartonovými krabicemi s porézními povrchy.

Používání levnějších obalových materiálů

V letech 2010–2020 vzrostly náklady na obalové kartony téměř o 40 %. Zvyšující se požadavky ze strany elektronického obchodování a odhady dalšího nárůstu vedou přepravce k hledání levnějších alternativ obalových materiálů. Tenčí, poréznější kartony a lehké přepravní sáčky však představují výzvu pro tradiční automatizované balení a paletizaci. Výkonný, přizpůsobitelný OnRobot VGP20 tyto tenčí a levnější obalové materiály snadno zvládne a zajistí přepravcům značnou úsporu nákladů jak na automatizaci, tak na přepravu.

OnRobot VGP20 umožňuje také nepřetržitý monitoring proudění vzduchu uchopovače. Pokud je tato funkce nastavena a dojde k přerušení podtlaku, robot se okamžitě zastaví a zobrazí se výstraha.

„Efektivní výkonnost balení a paletizace je klíčem k úspěchu výrobců a společností podnikajících v e-commerce a logistice. Nedostatek pracovních sil představuje dlouhodobou výzvu k manuálnímu způsobu práce, který je navíc monotónní a neergonomický,“ říká E. K. Iversen. „Výkonný a všestranný uchopovač VGP20 umožňuje společnostem tyto úkoly automatizovat, přičemž poskytuje úlevu pracovníkům a zvyšuje celkovou produktivitu a kvalitu."

OnRobot

Produktové portfolio OnRobot reprezentuje široký sortiment nástrojů pro kolaborativní aplikace, včetně elektrických, podtlakových a magnetických uchopovačů, oceňované uchopovací technologie Gecko, F/T senzorů, 2,5D kamerových systémů, šroubováku, brusky a měničů nástrojů. Aktuální šíře nabídky firmy OnRobot umožňuje rychlejší a jednodušší automatizaci aplikací jako balení, kontrola kvality, manipulace s materiálem, obsluha strojů, montáž a povrchové úpravy. Vedle své centrály v dánské Odense má společnost také pobočky v Dallasu, Soestu (v Německu), Barceloně, Varšavě, Šanghaji, Tokiu, Soulu, Singapuru a Budapešti. V České republice jsou produkty OnRobot dodávány partnerskými společnostmi AMTECH, DREAMland, EPO MACHINERY, EXACTEC, Petr Kovanda a Rob4Job s.r.o.

Zdroj informací

OnRobot a NejBusiness.cz

Datum

3. března 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.405 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál