Česká spořitelna se stala jedničkou na trhu nových hypoték

Česká spořitelna se stala jedničkou na trhu nových hypoték

Loňský rok byl i přes nelehkou ekonomickou situaci způsobenou pandemií koronaviru pro Českou spořitelnu nejúspěšnějším rokem z hlediska objemu nově sjednaných hypotečních úvěrů. Rok 2020 tak s počtem 23 tisíc nových hypotečních úvěrů v celkovém objemu 66 miliard Kč překonal dosavadní rekordní rok 2017, kdy Česká spořitelna poskytla 30 tisíc nových hypotečních úvěrů v celkovém objemu 63 miliard Kč. Podle dat Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) o vývoji hypotečních úvěrů pro retailové klienty se Česká spořitelna s tržním podílem 27 % stala leaderem na trhu nových hypoték.

„Portfolio hypotečních úvěrů České spořitelny celý loňský rok kontinuálně rostlo a v závěru roku se nám podařilo překonat hranici 300 miliard korun v portfoliu hypoték. Včetně Buřinky tvoří celkové portfolio úvěrů na bydlení 350 miliard korun. Prosinec 2020 byl navíc z pohledu objemu nově sjednaných hypoték nejúspěšnějším měsícem loňského roku a objem nových hypoték dosáhl výše přes 7 miliard korun,” říká Filip Belant, šéf tribu Bydlení v České spořitelně a dodává: „Více než dvě třetiny nově sjednaných hypotečních úvěrů jsou s fixací na 8 a více let. Zároveň se zvýšila průměrná výše hypotečního úvěru na hodnotu okolo tří milionů korun,” dodává Filip Belant.

„Na rekordních prodejích nových hypoték v loňském roce měly zásadní vliv naše kvalitní poradenské služby v pobočkách a v síti našich hypotečních specialistů. Vysokému zájmu o úvěry na bydlení přispěly i nízké úrokové sazby a refinancování hypoték od konkurenčních bank. Náš nejúspěšnější rok na poli hypoték nyní potvrzují i aktuální data MMR, které máme k dispozici. Vyplývá z nich, že s podílem 27 % jsme jedničkou na trhu nově uzavřených hypoték,” doplňuje Filip Belant..

Z údajů České spořitelny je v posledních letech patrný rostoucí zájem o dlouhodobé fixace, které jsou reakcí klientů na dynamický vývoj na hypotečním trhu. Zatímco před pár lety klienti nejčastěji volili pětiletou fixaci u nových hypoték, v loňském roce Česká spořitelna zaznamenala zvýšený zájem o delší fixace na 8 let a více let. 

Podle dat MMR hypoteční banky v ČR loni poskytly fyzickým osobám přes 89 tisíc nových úvěrů na bydlení (meziroční nárůst přibližně o 20 %) v celkovém objemu 245,6 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst objemu o téměř 40 %. Z pohledu krajů bylo loni nejvíce žadatelů o hypoteční úvěry tradičně v Praze (20 158 nových hypoték), následoval Jihomoravský kraj s počtem 11 160 nových hypoték a Moravskoslezský kraj (8 330 hypoték).

Česká spořitelna

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti retailových i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.

Naše internetové a mobilní bankovnictví George má 1,8 milionu uživatelů a je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.

Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok v průměru 60 milionů korun.  

Zdroj informací

Česká spořitelna, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

10. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.2772 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál