ABB uvádí na trh kompaktní vysoce výkonnou nabíjecí stanici ideální do města

ABB uvádí na trh kompaktní vysoce výkonnou nabíjecí stanici ideální do města

Nabíjecí stanice 180 kW Terra 184 rozšiřuje nabídku řady nabíjecích stanic Terra a představuje nejkompaktnější vysoce výkonnou nabíjecí stanici s největší hustotou výkonu na trhu. Stanice se dostává na evropský trh, včetně České republiky, již v červenci.

Nedostatek prostoru a času omezuje rozvoj e-mobility ve velkých městech. Terra 184 přináší řešení. Tento nejnovější přírůstek nejprodávanější řady nabíjecích stanic ABB Terra je rychlý, kompaktní, robustní a umožňuje nabíjení až tří vozidel současně, což zajišťuje maximální spokojenost řidičů i maximální výnosy pro provozovatele stanice.

Nabíjecí stanice má nabíjecí výkon 180 kW a lze ji využít pro nabíjení vozidel všech velikostí – osobní vozy, autobusy nebo nákladní vozy poslední nebo budoucí generace. Na rozdíl od jiných vysoce výkonných nabíjecích stanic má Terra 184 minimální prostorové nároky (potřebuje méně než 0, 5m², tedy stejně jako stávající model Terra 54). Díky inovativnímu designu není třeba instalovat samostatné napájecí skříně, což z této nové stanice dělá ideální rychlé a kompaktní řešení pro městské prostředí s omezenými prostorovými možnostmi.

„V průběhu posledních deseti let ABB položilo základy budoucí udržitelné dopravy. Nejnovější přírůstek do skupiny výrobků Terra reaguje na současné i budoucí požadavky a potřeby měst i elektrických vozidel, která v nich jezdí,“ uvedl Frank Muehlon, ředitel pro oblast infrastruktury e-mobility společnosti ABB.

Nabíjecí stanice Terra 184 podporuje všechny nabíjecí standardy dostupné na trhu, včetně CCS, CHAdeMO a AC, a lze ji využít pro baterie do 920 V. Umožňuje vysokou míru přizpůsobitelnosti potřebám zákazníků včetně terminálu pro platbu platebními kartami, monitoru a kabelů s délkou 8 metrů pro maximálně pohodlné nabíjení.

Mezi další výhody zvyšující flexibilitu nabíjecí stanice patří možnost provozovatelů nižších modelů, např. Terra 94 nebo 124, v budoucnu upgradovat tyto stanice na verzi Terra 184 bez nutnosti přidávat další výkonové moduly.

Nabíjecí stanice Terra 184 je možné od července 2020 zakoupit přímo od ABB nebo jeho evropských distributorů, od srpna bude v prodeji v Severní Americe a ve čtvrtém čtvrtlet 2020 bude k dispozici pro zbývající části světa.

Terra 184 představuje chytré a udržitelné řešení nabíjení elektrických vozidel, které podporuje misi ABB Mission to Zero, zaměřenou na dosažení bezemisního prostředí pro všechny.

Podle OSN se města podílejí na globálních emisích skleníkových plynů 60 procenty, do roku 2050 v nich budou bydlet více než dvě třetiny světové populace.

Proto je naprosto nezbytné nalézt taková řešení, která povedou ke snížení emisí oxidů uhlíku. E-mobilita hraje pro dosažení tohoto cíle klíčovou roli. Pro úspěšné zavedení e-mobility ve městech s vysokou hustotou zalidnění a zastavěností je nutné vypořádat se ještě s dalšími překážkami – nedostatkem prostoru a času.

ABB má k dispozici bezkonkurenční zkušenosti s vývojem udržitelných řešení pro dopravu. Od svého vstupu na trh dobíjení elektrických vozidel před deseti lety již ABB prodalo více než 14 000 rychlonabíjecích DC stanic do více než 80 zemí. ABB rovněž před nedávnem získalo ocenění Global E-mobility Leader 2019 za svoji roli, kterou hraje v prosazování udržitelných dopravních řešení v mezinárodním měřítku.

ABB

ABB je přední globální technologická společnost, která podněcuje transformaci společnosti a průmyslu k dosažení produktivnější a trvale udržitelnější budoucnosti. Propojením software s portfoliem elektrotechniky, robotiky, automatizace a pohonů ABB posouvá hranice technologií na vyšší úroveň výkonnosti. Úspěch společnosti ABB, která je špičkou v oboru více než 130 let, tvoří 110 000 talentovaných zaměstnanců ve více než 100 zemích světa.

Zdroj informací

ABB a NejBusiness.cz

Datum

31. července 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.2272 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál