Vincentinum Šternberk – rekonstrukce budovy ve Vikýřovicích

Vincentinum Šternberk – rekonstrukce budovy ve Vikýřovicích

Předmětem plnění veřejné zakázky je rekonstrukce dvoupodlažního, nepodsklepeného objektu ve správě příspěvkové organizace Olomouckého kraje Vincentinum Šternberk ve Vikýřovicích, který bude sloužit jako bezbariérové zařízení pro mentálně postižené osoby.

 

Projektová dokumentace je rozdělena na dvě etapy:

V 1. etapě je řešena adaptace 1. a 2. NP pro potřeby příspěvkové organizace. Jedná se o změnu provozního řešení, tzn. rozdělení objektu na 2 domácnosti po 6 lidech. Změnou dispozice dále vznikne společenská místnost. Všechny pokoje mají přímý výstup na venkovní balkony a po vnějším schodišti pak do zahrady. Dále bude úpraven vstup do objektu, kdy vznikne krytý vstup a parkovací stání, kůlna, na střeše pak terasa pro společenskou místnost.

Bude provedeno zateplení objektu vnějším kontaktním zateplovacím systémem s výměnou původních dřevěných oken, vyměněná plastová okna zůstávají. Vzhledem k chybějící hydroizolaci a vzlínání zemní vlhkosti bude provedena sanace zdiva 1. NP. V uliční části bude proveden liniový žlab pro odvedení srážkových vod z přilehlé komunikace, která je spádována směrem k řešenému objektu. Uvnitř budou provedeny nové podlah, omítky a úprava schodiště. Dále budou provedeny nové rozvody vody a kanalizace, vytápění a elektroinstalace. Stávající zdroj tepla na vytápění a ohřev teplé vody bude nahrazen systémem s tepelnými čerpadly.

Součástí rekonstrukce bude i vybudování nového osobního výtahu.

Vlivem havarijního stavu krovu a střešní krytiny je v rámci 2. etapy navrženo odstranění stávajícího stropu nad 2. NP, krovu a střešní krytiny a vznik nástavby s 1 domácností pro 6 osob. Nástavba bude mít podobu patra na 3 stranách ustoupeného dovnitř dispozice. Uliční průčelí bude svým výtvarným řešením také evokovat ustoupené patro. Ochozy venkovních teras budou kryty střechou přetaženou na celý půdorys.

Obě etapy budou probíhat souběžně s tím, že 2. etapa, především v části zdravotechnických instalací, upravuje a rozšiřuje 1. etapu. Veřejná zakázka bude realizovaná dle projektové dokumentace zpracované Ing. arch. Gorazdem Balejíkem, Nový Malín 583, 788 03 Nový Malín, IČ 16119690 a dále podle podmínek zadávací dokumentace.

Druh a režim veřejné zakázky

Stavební práce

Předpokládaná cena

Neuvedeno

Termín a místo plnění

15. dubna 2020

Termín, místo a způsob podání nabídky

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace je uvedena v příloze (viz. níže)

Zadavatel

Olomoucký kraj
Jeremenkova 11911/40a
779 00 Olomouc

IČO: 60609460

Kontaktní osoba

Ing. Martina Soudná
m.soudna@olkraj.cz

Související

Informace o veřejné zakázce naleznete také na adrese:
https://www.tenderarena.cz/profil/zakazka/detail.jsf?id=329713

Datum zadání na portálu NejBusiness.cz

27. května 2020

Ke stažení

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3288 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál