Zaměstnanci preferují benefity podporující fyzickou i duševní kondici

Zaměstnanci preferují benefity podporující fyzickou i duševní kondici

Se stále větší popularitou se ve firmách setkávají benefity orientované na zdravý životní styl. Nejde přitom jen o relativně rozšířené možnosti fitness, jógy či zdravého stravování, ale i celou řadu nadstandardních zdravotních vyšetření. V SAP Services například roste zájem o vyšetření mateřských znamének pomocí dermatoskopu, preventivní prohlídky či masáže. Díky dostupnosti moderního fitness centra s trenéry přímo v budově firmy aktivní zaměstnanci také měsíčně ušetří až tisíce korun za vstupné do sportovních center a hodiny času, který by jinak museli strávit dojížděním.

Fitness centrum Sparring Point v pražském centru Metronom, které mají bezplatně k dispozici zaměstnanci společností SAP Concur, SAP Ariba a SAP Services, má otevřeno 6 dní v týdnu a zaregistrovány jsou v něm více než dvě třetiny všech zaměstnanců. Ti jej nejvíce navštěvují ráno, v poledne a večer. Denně do něj celkem zavítá přes 100 lidí, a to bez započítání oblíbených skupinových lekcí. Nejpopulárnější jsou mezi zaměstnanci zejména jóga, pilates a tanec. V létě se pořádají lekce i venku, například společné běhání v nedalekém Prokopském údolí. Nejvyhledávanější doplňkovou aktivitou fitness centra jsou masáže, kdy je možné se v průběhu dne nechat zdarma namasírovat.

„Na naše fitness centrum jsme velmi pyšní, je součástí kvalitní péče o zdraví zaměstnanců. Pro zaměstnavatele i zaměstnance je tento nadstandardní benefit k nezaplacení. Podporuje nejen dobrou fyzickou a duševní kondici kolegů, ale také přispívá k neformálnímu setkávání, rozvoji vztahů na pracovišti a stmelování kolektivu,“ přibližuje Iveta Chválová, ředitelka SAP Services.

Všichni zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci mají také volný přístup k Programu podpory zaměstnanců (EAP). Jedná se o odborné poradenství, které pomáhá vypořádat se s obtížnými situacemi v osobním a pracovním životě. Vědecké studie potvrzují, že dva ze tří lidí, kteří používali takové poradenství, spí lépe, mnoho z nich je až pětkrát šťastnější a 88 % je schopných provést pozitivní změny ve svém životě.

„Kromě pravidelných programů a benefitů zaměřených na zdraví zaměstnanců pořádáme ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou jedenkrát ročně i Den zdraví. V rámci něj mohou naši zaměstnanci navštívit řadu praktických workshopů, individuálních sezení, interaktivních ukázek a zdravotních vyšetření,“ říká Iveta Chválová.

Na letošním Dni zdraví se s velkým úspěchem setkala například přednáška Markéty Gabzdyl Tiché, poradkyně pro osobní růst s více než desetiletou praxí ve stresovém managementu a technikách pohody. Hovořila o tom, jaké jsou bio-psycho-socio-duchovní pilíře zdravého životního stylu, jak se cítit svěží, šťastnější a jak celkově zlepšovat kvalitu svého života. Zaměstnanci mohli také navštívit interaktivní výstavu potravin a nápojů, kde se mohli dozvědět, jak číst etikety na potravinách či jak porozumět nutričním hodnotám. K dispozici byla i diagnostika těla zahrnující řadu analýz, testů a doporučení zaměřených například na poměr tuku vůči slabé svalové tkáni, procento vody v těle, BMR či BMI. Zájemci také dostali doporučení týkající se rychlosti metabolismu a minimálního kalorického příjmu.

Pozornost zaměstnanců přitáhl i workshop o ergonomii zaměřený na negativní vlivy dlouhodobého sezení, které může způsobit únavu, srdeční onemocnění či fyzická zranění. Mezi doporučení patří každou hodinu 5–20 minut stát, což lze v SAP Services snadno splnit díky výškově nastavitelným stolům. Terapeuti během workshopu také poskytovali masáže krku a ramen a ukazovali speciální cvičení pro minimalizaci bolesti krčních svalů.

Zdroj informací

SAP a Nejbusiness.cz

Datum

17.7.2018

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.31 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál