Ředitelem nového útvaru ČSOB pro retailové úvěry bude od září Tomáš Sobotka

Skupina ČSOB vytvořila útvar Retailové úvěry, který zastřešuje dosavadní samostatná oddělení poskytující půjčky občanům v Českomoravské stavební spořitelně, ČSOB a Hypoteční bance. Jeho ředitelem bude od 1. září Tomáš Sobotka, který má nyní na starosti v ČSOB bankovní úvěry pro retailovou klientelu.

„Vznik nového útvaru je bezprecedentním milníkem v řízení retailových úvěrů v naší skupině, který potvrzuje směr vzájemné spolupráce a integrace. Cílíme tím hlavně na to, abychom byli schopni klientům přinášet ještě kvalitnější a rychlejší služby a uměli co nejlépe plnit jejich potřeby a přání. Zejména takové, které se týkají pořízení vlastního bydlení a spotřebitelského financování. Tomášovi a jeho celému týmu přeji v nové pozici hodně úspěchů,“ uvedl Petr Hutla, vrchní ředitel pro řízení úvěrů a člen představenstva ČSOB.

Útvar retailových úvěrů bude zajišťovat řízení úvěrového rizika, schvalování, správu a vymáhání úvěrů. Skupina ČSOB díky lídrům na trhu Hypoteční bance a ČMSS představuje nejsilnějšího hráče ve financování bydlení v České republice. Pod jednou střechou nabízí služby hypoteční banky, stavební spořitelny i pojišťovny výhodněji než v minulosti. V oblasti spotřebitelského financování patří mezi tři nejlepší.

Koronavirus ještě zrychlil trend digitalizace bankovních úvěrů a půjček. Například online zahájené prodeje spotřebitelského financování vzrostly v ČSOB v prvním čtvrtletí meziročně o tři čtvrtiny. Proces schvalování hypoték se díky online řešení zkrátil na nynějších 15 minut a ČMSS zase spustila pro získávání a obsluhu klientů biometrický podpis.

Tomáš Sobotka (39 let) začínal v ČSOB v roce 2006 jako poradce na pobočce. Poté byl produktovým manažerem a od roku 2013 zastával různé vedoucí pozice v útvarech pro retailové klienty. Jeho největším koníčkem je rodina, ale rád si ale najde čas i na knihy a sport. Vedle toho je velkým fanouškem stavebnic Lego.

Skupina ČSOB a NejBusiness.cz

22. srpna 2020