Broker Consulting zprostředkoval úvěry v objemu přes 11 miliard Kč

Broker Consulting zprostředkoval úvěry v objemu přes 11 miliard Kč

Společnost Broker Consulting ČR v říjnu zdolala hranici 11,2 miliardy zprostředkovaných úvěrů na bydlení. Právě během měsíce října, kdy konzultanti Broker Consulting a pobočky OK POINT sjednali hypotéční úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu 1,5 miliardy, překonala společnost celkový výsledek za celý rok 2019.

Během ledna až října 2020 zaznamenal Broker Consulting v daném segmentu 53,3procentní meziroční nárůst v objemech úvěrů na bydlení a 36 procent v počtech. Aktuálně tak Broker Consulting v této oblasti překonává vývoj trhu o deset procentních bodů.

„Rozdíl mezi růstem objemů a počtů je dám tím, že nám výrazně stoupla výše průměrného sjednaného hypotéčního úvěru. Ta aktuálně za říjen podle Broker Consulting Indexu hypotečních úvěrů dosahuje výše 2 574 400 korun. Na konci loňského roku činila 2 273 622 korun,“ uvádí k výsledkům Martin Novák, hlavní analytik Broker Consulting, a pokračuje: „Nejen z pohledu Broker Consulting, ale i celého trhu lze predikovat, že letošní rok bude oproti původním prognózám rekordní ve sjednaných objemech úvěrů na bydlení. Chuť Čechů nakupovat nemovitosti, ať již pro rezidenční bydlení, nebo jako investici, pandemie koronaviru nijak nesnížila.“

V letošním roce došlo na hypotečním trhu ke stabilizaci a hlavně k poklesu úrokových sazeb, což je v kontrastu s posledními dvěma lety, kdy docházelo naopak k růstu úrokových sazeb a zpřísnění hodnocení bonity žadatelů o úvěr. Na zájem o koupi nemovitostí neměly dramatický vliv ani úvěrové moratorium, či stále stoupající ceny nemovitostí.

„Situace kokem covidu přesto zasáhla do procesu sjednání hypotečních úvěrů. Některé banky snižují odhadní cenu nemovitostí, zájemci o vlastní bydlení by tak měli být připraveni sáhnout hlouběji do vlastních úspor. Prodloužila se také doba spojená s vyřízením žádosti, příčinou jsou omezení v provozu poboček a možné absence z důvodu nemocenské, home office či ošetřovného na zpracovatelských centrech bank,“ doplňuje Martin Novák.

Co stojí v Broker Consulting za rekordním nárůstem?

Růst v oblasti úvěrů na bydlení je u Broker Consulting dán zejména propojením finančních a realitních služeb pod jednou střechou. Zhruba po šesti letech od rozšíření klientského servisu mají realitní služby více než 20procentní podíl na produkci v jednotlivých produktových oblastí Broker Consulting. Pokles poptávky po této oblasti nepřišel ani v době pandemie, kdy byly značně omezené možnosti osobních prohlídek nabízených realit.

„Naší přidanou hodnotou je také základna více než 600 tisíc klientů. Ta nám umožňuje efektivně propojovat nabídku a poptávku v rámci interního systému ještě před zveřejněním nabídky na realitních portálech. Nemalou roli hraje i spolupráce s téměř stovkou developerských projektů napříč Českou republikou,“ dodává Jan Lener, ředitel marketingu a komunikace Broker Consulting.

Broker Consulting

Broker Consulting největší skupinou na českém a slovenském trhu, která poskytuje služby v oblasti finančního a realitního zprostředkování. Od roku 1998 získala důvěru více než 600 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Distribuci služeb zajišťuje přibližně 2 000 konzultantů (profesionální konzultanti, zaměstnanci, konzultanti v zapracování v ČR i SR) ve více než 100 kancelářích a 40 franšízových pobočkách OK POINT. Společnost uvedla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen.

Bankovní, finanční a realitní služby společně, to je franšíza OK POINT, který přináší společnost Broker Consulting ve spolupráci s mBank a MONETA Money Bank. Skupina se kromě finančního a realitního zprostředkování věnuje například developmentu, správě nemovitostí, férovým nebankovním půjčkám. Do širší skupiny patří například Broker Consulting ČR, Broker Consulting Slovenská republika, ProCredia, skupina PRODOMIA Group, BC Real, MONECO investiční společnost, Broker Consulting SICAV. Skupina Broker Consulting dosáhla v roce 2019 obratu 1,814 miliard korun.

Zdroj informací

Broker Consulting, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

9. prosince 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.1525 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál