Novým ředitelem společnosti Mars pro český trh se stal Jan Sikora

Novým ředitelem společnosti Mars pro český trh se stal Jan Sikora

Společnost Mars, jeden z předních světových výrobců cukrovinek, potravin a výživy pro domácí mazlíčky, jmenovala nového ředitele pro český trh, kterým se stal Jan Sikora. Zkušený český manažer se v rámci své pozice připojí ke středoevropskému leadership týmu společnosti Mars. Ursula Irwin, která poslední 3 roky českou pobočku vedla a vytvářela základy pro agendu dlouhodobě udržitelného růstu, zůstává v prvním čtvrtletí tohoto roku ve středoevropském leadership týmu, kde bude spolupracovat na řadě strategických iniciativ společnosti Mars.

Jan Sikora má více než 15 let zkušeností z oblasti obchodu, prodeje a marketingu v různých společnostech, které působí v odvětvích rychloobrátkového spotřebního zboží (FMCG). Před příchodem do čela české pobočky společnosti Mars pracoval jako manažer a externí konzultant pro řadu tuzemských i mezinárodních podniků zaměřených na segmenty B2C i B2B. Do roku 2016 působil jako obchodní ředitel Wrigley v České republice a na Slovensku. (Pozn. Wrigley se stalo po akvizici součástí dnešní společnosti Mars.) V posledních 12 měsících pomáhal české pobočce společnosti Mars jako externí konzultant, díky čemuž získal dobré povědomí o působení společnosti napříč všemi segmenty. Ve své nové roli bude zodpovědný nejen za další rozvoj podnikání, ale i za strategické směřování společnosti Mars na českém trhu.

„Společnost Mars je předním světovým výrobcem cukrovinek, potravin a výživy pro domácí mazlíčky a je expertem na tyto kategorie. Zároveň se drží svých zásad a investuje do dlouhodobé budoucnosti svého podnikání,“ říká Jan Sikora, nově jmenovaný ředitel pro český trh. „Věřím, že se mi podaří zúročit mé dlouholeté pracovní zkušenosti a posunout společnost Mars na našem trhu zase o kus dál. Naší prioritou bude i nadále nabízet našim zákazníkům a spotřebitelům vysoce kvalitní značky a výrobky našeho portfolia, jakými jsou např. Orbit, Snickers, M&Ms, Mars, Uncle Ben‘s, Pedigree či Whiskas, a zároveň se věnovat rozvoji našich talentů,“ doplňuje Sikora.

Mars v České republice a střední Evropě

Společnost Mars vstoupila na český trh v roce 1992. Od roku 2016 jsou její aktivity na českém trhu zastřešeny organizací Mars Multisales Central Europe, která propojuje český, slovenský, rumunský a maďarský trh. Se svými více než 500 zaměstnanci (zvanými spolupracovníci) dnes působí ve třech kategoriích: segment cukrovinek (čokoláda, žvýkačky a cukrovinky), potraviny (omáčky a rýže) a výživa pro domácí mazlíčky. Kromě toho Mars v regionu provozuje dvě ze svých největších továren. V Poříčí nad Sázavou v České republice funguje jeden z největších výrobních závodů na výrobu nečokoládových cukrovinek v rámci celé společnosti Mars a také středisko vývoje cukrovinkových produktů, v Maďarsku pak továrna v oblasti Csongrád-Bokros produkující krmiva a pochoutky pro psy.

Společnost Mars, Incorporated  

Mars je rodinná firma s více než stoletou historií, která nabízí širokou škálu produktů a služeb pro spotřebitele a jejich zvířecí mazlíčky. S obratem téměř 35 miliard dolarů je společnost globálním byznysem, který vyrábí některé z nejoblíbenějších značek na světě: M&M's®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5 ™, SKITTLES®, UNCLE BEN'S®, MARS DRINKS a COCOAVIA®. Mars také zajišťuje veterinární služby v síti veterinárních nemocnic BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® and Pet Partners™. Společnost má sídlo ve městě McLean ve Virginii a působí ve více než 80 zemích světa. Pět Principů společnosti Mars - kvalita, odpovědnost, vzájemnost, efektivita a svoboda - inspiruje více než 125 000 spolupracovníků, aby vytvářeli hodnotu pro všechny své partnery. Každým svým počinem tak Mars posouvá svět k lepšímu.  

Zdroj informací

Mars Czech, s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

10. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.3186 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál