Advantage-fl.cz s.r.o. upevňuje pozici na trhu

Advantage-fl.cz s.r.o. upevňuje pozici na trhu

V minulém roce se firmě Advantage-fl.cz, která je největší firmou ve šperkařském oboru v Česku a Slovensku, podařilo upevnit pozici na trhu a nárůst poptávky byl znatelnější oproti minulým letem, prozradil nám jednatel firmy Filip Lukeš.

V současné době firma pracuje mimo jiné na zefektivnění logistických procesů, nebo na podpoře internetové komunikace a v neposlední řadě plánuje pořádat semináře v showroomu firmy.


Magazín NejBusiness.cz přináší rozhovor s jednatelem firmy Filipem Lukešem o úspěších minulého roku a plánech pro tento rok.



Jak hodnotíte rok 2017?

Rok 2017 byl pro Advantage velmi příjemný díky tomu, že si udržel rostoucí trend průmyslového oboru z předcházejících 2 let, a v roce 2017 byl nárůst ještě znatelnější. Poptávka - především po omílacích strojích našeho hlavního partnera OTEC Präzisionsfinish GmbH - byla velká a my jsme byli spokojeni. Zákazníci jsou čím dál tím náročnější a otevírají nám nové a nové výzvy a požadavky, které se nám daří s našimi stroji uspokojit a to nás samozřejmě velmi těší.
Zároveň i za šperkařskou divizi jsem spokojen, protože se nám podařilo dále upevnit naši pozici na trhu, což potvrdil i fakt, že náš hlavní konkurent uzavřel v Čechách svoji jedinou prodejnu.



Co považujete za úspěch v pracovním i osobním životě, co Vám udělalo radost?

Mám radost z toho, že má firma si udržuje pevnou pozici na trhu a já mohu v klidu spát s pocitem, že vše běží, jak má. Každý, kdo začínal svůj vlastní byznys, ví , o čem mluvím. Vzpomínám na své začátky, kdy jsem si půjčoval peníze od rodičů, abych vůbec mohl nakoupit základní vybavení a ojeté auto.
V začátcích byla spousta momentů, kdy byly investice spíše prodělečné a uvažoval jsem, jestli to celé dává smysl. Nabíjely mě však pochvalné reakce zákazníků. Díky nim jsem došel tam, kde jsem dnes, a jsem opravdu rád, že jsem to tenkrát nevzdal i přes zastrašování ze strany tehdy nejsilnější konkurenční firmy v oboru.
Jsme hrdý na to, že ve šperkařském oboru je moje firma dnes největší v České i Slovenské republice. I v průmyslové oblasti stále více upevňujeme svoji pozici na trhu omílacích technologií, zejména díky skvělým technologiím, které v mnoha ohledech nemají konkurenci.

Ačkoliv trávím hodně času v práci, podstatou jsem rodinný typ a nejšťastnější chvíle prožívám s manželkou, dětmi, a naším novým přírůstkem do rodiny: labradoří fenkou Annie.

Annie



Čím Vás potěšili Vaši zaměstnanci a kolegové?


Těší mě, že mám kolem sebe lidi, na které se mohu spolehnout. Každý z mých kolegů přispívá k růstu naší firmy a v neposlední řadě je to parta fajn lidí, díky nimž chodím rád do práce. Jsem rád, že jsme skutečně rodinná firma.



Jaké máte plány pro rok 2018 v osobním životě?

Vzhledem k tomu, že jsem v minulých letech věnoval většinu času rozvoji firmy a zbytek trávil s rodinou, zanedbával jsem tak svoje koníčky, mezi které patří zejména cyklistika, takže mým osobním cílem je alespoň 2x týdně šlápnout do pedálů, při čemž si skvěle vyčistím hlavu.



Jaké má plány pro rok 2018 Vaše firma?

V současné době pracujeme velmi intenzivně na zefektivnění logistických procesů a investujeme hodně do přizpůsobení skladového a fakturačního software, abychom byli schopni odbavit více zakázek v kratším čase a maximálně omezili chybovost (kterou máme ovšem i nyní na velmi nízké úrovni). 
Plánujeme se účastnit veletrhů a zároveň připravujeme semináře pro naše zákazníky přímo v našem showroomu. Neustále pracujeme na podpoře internetové komunikace, nicméně stále je pro nás nejdůležitější osobní kontakt se zákazníkem.

Advantage-fl.cz na veletrhu



Co byste přál Vašemu oboru pro rok 2018?


Přál bych mu mnoho šikovných lidí s dobrými nápady, které pomáhají vytvářet technologie pro zjednodušení a zdokonalení práce. Díky těmto technologiím vzniká více prostoru pro kreativitu a další dobré nápady. Zároveň nám všem přeji pokračování ekonomického růstu a příjemnější politické klima...


Děkujeme za rozhovor
za NejBusiness.cz: Petr Poloczek

Zdroj informací

NejBusiness.cz a Advantage-fl.cz

Datum

30. ledna 2018

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.2116 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál