Readmio plánuje v příštím roce dobýt Německo a Polsko

Readmio plánuje v příštím roce dobýt Německo a Polsko

Oživují pohádky pro děti prostřednictvím technologií, které rozpoznají přečtená klíčová slova a vytváří k nim hudební a zvukový podkres. Aplikaci Readmio, která je momentálně k dispozici ve třech jazycích na Slovensku, v České republice a ve Velké Británii, si stáhlo už více než 300 000 rodičů. Startup chce příští rok rozšířit nabídku příběhů v dalších dvou jazycích a expandovat tak do Německa a Polska. K tomu jim má pomoct investice ve výši 25 milionů korun.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat investici, která nás podpoří v dalším růstu. V uplynulém roce jsme se zaměřili především na rozšíření nabídky pohádek v aplikaci. Zavedli jsme nové kategorie příběhů, které se zabývají například vědou, ekologií, přírodou nebo vztahy. Dnes v Readmiu rodiče najdou více než 350 pohádek ve slovenštině a češtině a přes 250 v angličtině. Těší nás, že uživatelé využívají i další funkci: nahrávání přečtených pohádek pro budoucí poslech v podobě zvukové stopy. Naši předplatitelé už nahráli 44 000 vlastních zvukových příběhů, které mohou poslouchat jejich děti i v nepřítomnosti rodičů,“ říká Jozef Šimko, CEO Readmia.

Investici ve výši 25 milionů korun zastřešily dva středoevropské venture capital fondy. Investiční kolo vede fond Zero Gravity Capital, který spadá pod investiční aktivity Zero One Hundred. Druhým investorem je Depo Ventures. Peníze plánuje Readmio vložit zejména do rozšíření svých marketingových aktivit. Hlavním cílem je prorazit a získat uživatele na nových evropských trzích, rozšířit funkce aplikace a navázat nová partnerství.

„Z investičního hlediska nabízí Readmio vyváženou kombinaci jedinečného technologického řešení, aktuální pozice market-makera, zkušeného týmu založeného na úspěšných podnikatelích a snadno škálovatelný obchodní model. Dosavadní výsledky, popularita a organické šíření produktu mezi uživateli jen podpořily naše investiční rozhodnutí,“ říká Vít Hanuš, generální partner Zero One Hundred, pod jehož investiční aktivity fond Zero Gravity Capital spadá.

Důraz na rozšířený marketing a strategická partnerství

V současnosti je pro Readmio klíčové budování strategických partnerství. Jedním z nich je spolupráce s německým výrobcem dětských reproduktorů Tonies. „Díky našemu partnerovi dokážeme dětem při čtení příběhů poskytnout ještě lepší zvukový zážitek. Navíc prostřednictvím aplikace Readmio mohou uživatelé posílat své zvukové nahrávky do aplikace MyTonies a přehrávat je přes jejich Toniebox. Tato funkce je oblíbená u dětí, které rády poslouchají příběhy doprovázené hlasem rodičů nebo prarodičů. Spolupráce s Tonies je pro Readmio příležitostí, jak náš produkt zviditelnit, protože je považována za jednu z nejrychleji rostoucích hračkářských společností v Evropě a nyní plánuje proniknout do

Ameriky. Partnerství, jako je tohle, pomáhá oběma stranám oslovit potenciální zákazníky,“ říká spoluzakladatel Ilja Novodvorskij, který má v Readmiu na starosti navazování strategických partnerství.

S přilákáním nových uživatelů a růstem startupu má pomoct i nový CMO Július Vencel. Ten dříve zastával stejnou pozici ve studiu PowerPlay, kde dohlížel na vývoj sportovních her pro uživatele z celého světa. Od svého nástupu do společnosti Readmio v září tohoto roku se Julius věnuje získávání nových zákazníků a monetizaci produktu. Jeho úkolem do budoucna je také zvyšovat počet uživatelů Readmia doma i v zahraničí, například prostřednictvím ASO, optimalizace organického dosahu aplikace na online marketplace.

Interaktivní čtení pro školy a mateřské školky

Jedním z nejnovějších počinů je reakce společnosti Readmio na rostoucí zájem žáků mateřských a základních škol o jejich aplikaci. Zakladatelé startupu se proto rozhodli nabídnout jim předplatné, které jim umožní přístup ke všem textům příběhů a taky možnost využít funkci nahrávání a ukládání zvukových stop na Readmio na rok zdarma. „Potěšilo nás, že naše příběhy čtou učitelé dětem ve školkách a školách. Rozhodli jsme se jim proto nabídnout předplatné Readmia se všemi příběhy na celý rok zdarma. Stačí se nám ozvat a my aplikaci rádi zpřístupníme všem školkám a školám v zemích, kde působíme,“ dodává Šimko, který v minulosti spoluzakládal a řídil vývojářskou společnost INLOOPX, nyní vlastněnou největší světovou společností GEN Digital (dříve AVAST).

Readmio bylo spuštěno v roce 2020 a jeho tým tvoří deset zaměstnanců. Po úspěšném testování konceptu aplikace v České republice a na Slovensku se v březnu letošního roku rozhodli rozšířit ji i do Velké Británie. Mobilní aplikaci si už celkově stáhlo 300 000 lidí, kteří si přečetli 2,7 milionu příběhů. Aplikaci nyní používají tisíce lidí v Česku i v zahraničí. Investoři doposud vložili do společnosti 38 milionů korun, přičemž první investici získali od slovenské společnosti Zaka Ventures. Aplikaci oceňují také experti z vývojářské scény. V roce 2022 získala Cenu poroty v prestižní soutěži mobilních aplikací AppParade 34.

Zdroj informací

Readmio a NejBusiness.cz

Datum

29. prosince 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2556 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál