Mews získává na transformaci pohostinství 185 milionů dolarů

Mews získává na transformaci pohostinství 185 milionů dolarů

Český scaleup Mews, přední cloudový poskytovatel služeb v oblasti pohostinství, získává od investorů 185 milionů dolarů (4,2 miliardy korun). V čele investičního kola Series C stojí švédská investiční společnost Kinnevik a americká společnost Goldman Sachs Asset Management. Zároveň poprvé do Mews vstupuje také český investor, kterým je fond Orbit Capital. Finanční prostředky plánuje Mews použít na urychlení inovace produktů, globální expanzi a fúze a akvizice skrze odnož Mews Ventures. Ve všech dosavadních investičních kolech společně se Series C získalo Mews doposud více než 225 milionů dolarů.

„Naším posláním je transformovat odvětví pohostinství pomocí cloudových řešení do podoby, která je přínosnější pro všechny strany. Series C umožní našemu týmu urychlit některé velmi ambiciózní plány v oblasti produktu a vývoje, pokračovat v mezinárodní expanzi a také zajistí, abychom mohli nadále spolupracovat s nejprogresivnějšími majiteli a provozovateli hotelů na světě,“ říká Richard Valtr, zakladatel Mews.

Series C završuje rok významného růstu společnosti Mews, jejíž příjmy se meziročně zvýšily o více než 174 % a hrubý objem plateb (GPV) přes Mews Payments vzrostl meziročně o 227 % na celkové 2,3 miliardy dolarů.

„Hotelový průmysl se letos vrátil v plné síle téměř ve všech regionech a segmentech. Současně v odvětví pozorujeme velké změny, více se využívají technologie k modernizaci a zefektivnění provozu. Naši zákazníci používají Mews Hospitality Cloud k budování odolnějších a ziskovějších obchodních modelů. Díky investici v rámci Series C budeme moct pokračovat ve financování výzkumu a vývoje. V několika nadcházejících čtvrtletích se chystáme představit řadu zajímavých nových produktů,“ dodává Richard Valtr.

Kromě investorů Kinnevik, Goldman Sachs a Orbit Capital investovaly do Mews v rámci Series C společnosti Revaia, Derive Ventures, Battery Ventures, Notion Capital, Salesforce Ventures, Thayer Venture a henQ.

„Richard, Matthijs a celý tým Mews dobře znají potřeby hoteliérů a při vývoji moderního řešení v odvětví, které je zralé na výrazné změny, se zaměřili především na produkt. Zavádění cloudu v pohostinství se zrychluje v důsledku komplexnějších potřeb hostů a rostoucích nákladů, proto má Mews nejlepší předpoklady k tomu, aby transformovali digitální infrastrukturu tohoto odvětví. Jsme nadšeni, že můžeme do svého portfolia přidat čtvrtou investici do cestovního ruchu, a těšíme se na podporu společnosti Mews v jejím dalším vývoji,“ komentuje investici Akhil Chainwala, investiční ředitel v Kinnevik.

„Uzavření velkého investičního kola v aktuálním ekonomickém prostředí vypovídá o obrovském růstu a budoucím potenciálu společnosti Mews. Hoteliéři se v posledních letech potýkají s mnoha problémy, což zvyšuje poptávku po cloudových platformách, jako je Mews, které jim pomáhají modernizovat a zlepšovat služby pro hosty a vytvářet efektivitu prostřednictvím inteligentní automatizace. Díky otevřené architektuře a plně integrovaným platebním funkcím se na společnost Mews spoléhá jako na zásadní řešení,“ říká Kirk Lepke, výkonný ředitel divize Growth Equity v Goldman Sachs Asset Management.

Investičního kola se poprvé účastní také čeští investoři

Rozvoj scaleupu Mews podpoří také fond Orbit Capital, který se zaměřuje na startupy v růstové fázi. Jedná se tak o úplně první českou investici do Mews. „Mews sledujeme už delší dobu. Nepropojené a neefektivní on-site softwary jsou prežitek a peklo pro hoteliéry i zákazníky, vidí to celý trh a Richard s Mattem jsou pionýři inovace v tomto segmentu. Doposud nebyla příležitost spojit naše cesty, ale v rámci series C jsme se dostali k jednacímu stolu a jsme moc rádi, že můžeme Mews investicí pomoct s jejich misí za efektivnějším pohostinstvím. Mews je ve své růstové fázi a přesně na takové firmy se v Orbit Capital soustředíme. Navíc jsou z našich luhů a hájů, kde vytvářejí skvělé pracovní příležitosti pro české talenty a pomáhají jim růst do globálních rozměrů,“ uzavírá Radovan Nesrsta, partner Orbit Capital.

Společnost Mews v létě oznámila uvedení Mews for Salesforce, první nativní integrace mezi systémem pro správu nemovitostí a platformou pro řízení vztahů se zákazníky Salesforce. Společnost také oznámila strategická partnerství se společnostmi Leading Hotels of the World a Relais & Châteaux. Zároveň byla jmenována významným hráčem v historicky prvním průzkumu IDC MarketScape pro systémy správy nemovitostí v pohostinství po celém světě. Společnost také akvírovala společnost Bizzon, inovátora v oblasti digitálních prodejních pokladních systémů, a spustila investiční odnož Mews Ventures, která vznikla za účelem podpory růstu a inovací společnosti Mews.

Zdroj informací

Mews a NejBusiness.cz

Datum

18. prosince 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.1391 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál