Acreom vyráží do boje za jednodušší život vývojářů

Acreom vyráží do boje za jednodušší život vývojářů

Nástroj slovenského technologického startupu Acreom přináší softwarovým vývojářům řešení organizace práce jednotlivců a týmů. Zakladatelé z vlastní zkušenosti reagují na nedostatek profesionálních nástrojů, které dodnes měli vývojáři k dispozici. Startup nyní podpořil český venture kapitálový fond Nation 1 spolu s fondem Expedite Ventures investicí v celkové hodnotě necelých 15 milionů korun. Nové prostředky Acreom využije nejen pro další rozšiřování produktu podle své roadmapy, ale také k zahraniční expanzi, a to zejména do USA. Ostrý provoz odstartoval Acreom začátkem listopadu. Koncem roku pak zpřístupní své API, čímž umožní svým uživatelům vytvářet modifikace a rozšíření do produktu.

Nástroj slovenského technologického startupu Acreom přináší nástroj na míru určený vývojářům, kterým umožní lépe organizovat práci. Jednotlivcům a týmům nabízí řešení neduhů stávajících nástrojů, které mnohdy nejsou primárně určeny vývojářům, ale spíše projektovým manažerům. Samotní vývojáři jsou tak při práci nuceni dělat kompromisy. Na základě svých vývojářských zkušeností nástroj Acreom založila v roce 2021 čtveřice přátel Martin Antoš, Denis Laca, Adam Pavlišin a Slavo Glinský. Investicí dosahující téměř 15 milionů korun podpoří Acreom český venture kapitálový fond Nation 1 spolu s německým fondem Expedite Ventures. Nové prostředky Acreom využije pro splnění svých cílů k plánovanému spuštění, ale také k podpoře zahraniční expanze zejména do USA, kterou si tým od počátku klade za cíl.

„Frustrovala nás nedostatečná nabídka kvalitních nástrojů pro plánování pracovních úkolů jednotlivců a týmů, které by byly určené přímo vývojářům. Mnohdy byly cíleny spíše na projektové manažery, přičemž ale jejich koncoví uživatelé byli spíše vývojáři. Sami jsme různé nástroje využívali pro vlastní práci a víme, jaké kompromisy jsme museli dělat a jaké neduhy obecně vývojáře s podobnými softwary trápí. Klademe si proto za cíl nabízet nástroj, který budou vývojáři milovat,“ komentuje motivaci k založení společnosti Martin Antoš, CEO Acreomu.

„U Acreomu oceňujeme vizi a proaktivní řešení problému, se kterým se vývojáři každý den potýkají. Kvitujeme open source přístup, kterým se tým Acreomu vydal, čímž se firma stává skutečně transparentní a přístupná ke spoluutváření a rozšiřování přímo z řad svých uživatelů. Efektivně tedy přináší nástroj od vývojářů pro vývojáře. Řešení, které Acreom nabízí, spolu s cílem dobýt celý svět nás v Nation 1 přesvědčilo tento projekt podpořit,“ komentuje investici Jaroslav Trojan, managing partner investičního fondu Nation 1.

Důvěra budovaná komunitou a open source produktem

Po rozsáhlé fázi beta testování počátkem letošního listopadu Acreom úspěšně spustil a veřejnosti zpřístupnil svůj nástroj. Launch nástroje ihned následoval příliv tisíců uživatelů. Acreom je od samého počátku velmi úzce budovaný samotnou komunitou vývojářů, kteří jsou během vývoje a testování neustále v kontaktu mezi sebou, ale také se zakladateli prostřednictvím vlastního discordového kanálu. Tím chce Acreom zaručit naprostou transparentnost svého nástroje, kterou potvrdí i zpřístupnění API a svého kódu koncem letošního roku. Ostrou verzi spustil nyní v listopadu Acreom nejprve pro jednotlivé vývojáře, licence pro týmy bude následovat začátkem roku 2023.

„Acreom jsme zakládali s tím, aby náš produkt byl co nejvíce transparentní a užitečný pro co nejvíce vývojářů. V tomto duchu jsme se svými uživateli stále v kontaktu přes Discord, a i proto plánujeme Acreom od konce letošního roku opensourcovat a zpřístupnit veřejnosti naše API. Nabídneme tím uživatelům možnost personalizace Acreomu přesně pro jejich potřeby a zároveň i příležitost tvorby vlastních funkcí a jejich sdílení s ostatními uživateli. Za cíl jsme si vytkli budovat nástroj, který se stane u vývojářů po celém světě nástrojem číslo jedna,“ komentuje filozofii společnosti jeden ze zakladatelů a CEO Acreomu Martin Antoš.

Zdroj informací

Acreom a NejBusiness.cz

Datum

9. prosince 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.4119 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál