Flix hodnotí rekordní sezonu

Flix hodnotí rekordní sezonu

Společnost Flix, globální poskytovatel udržitelných a cenově dostupné mobility ve 39 zemích světa, hlásí rekordní výsledky letní sezóny. Díky neobyčejně silnému návratu poptávky po cestování a rostoucímu významu sdílené a ke klimatu šetrné přepravy zvýšila společnost Flix v období od dubna do září 2022 počet přepravených cestujících po celém světě o 130 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Oživení podnikání společnosti Flix není spojeno jen s globální expanzí, počet cestujících překonává rok 2019, a pro skupinu Flix se dostává dokonce nad úroveň před pandemií.

Flix ve druhém a třetím kvartálu tohoto roku umožnil více než 34 milionům cestujících dosáhnout do více než 3 000 destinací v Evropě, Severní Americe, Turecku a Brazílii. Dosáhl tak ziskových výsledků v letní sezóně i na úrovni jednotlivých skupin.

André Schwämmlein, generální ředitel společnosti Flix, komentuje: „Jsem velmi hrdý na to, že je společnost Flix po přestálé pandemii silnější než kdykoli předtím. Ukazuje se, že naše neustálé úsilí o udržitelný rozvoj má smysl. I nadále chceme pokračovat v naší strategii, jejímž cílem je ziskově a udržitelně rozvíjet budoucnost mobility po celém světě. Investice do expanze v Brazílii, USA, Kanadě, Portugalsku a Pobaltí během pandemie se ukázaly jako sice odvážný ale velmi úspěšný krok směrem k naší dlouhodobé vizi."

V letní sezóně 2022 propojila společnost Flix více než 3 000 destinací po celém světě a cestujícím nabídla jednu z největších sítí udržitelné a cenově dostupné mobility.

Flix v Evropě

Všechny hlavní evropské trhy, kde Flix působí, se z pandemie dobře zotavily a oproti roku 2021 výrazně vzrostly. Největšími trhy pro Flix jsou Německo, Itálie, Francie a Polsko. Flix velmi důrazně zareagoval na situaci na Ukrajině. Od počátku války poskytoval v rámci možností a dle potřeby své přepravní kapacity. FlixBus Ukrajina připravil další dopravní spojení a následně zaznamenal nejvyšší relativní nárůst cestujících v tomto období.

Flix v Severní Americe

Společnost Flix SE založila v červenci 2022 společnost Flix North America Inc. s cílem řídit obě provozní společnosti FlixBus Inc. a GLI (Greyhound Lines Incorporated) tak, aby poskytovaly co nejlepší služby zákazníkům v USA, Kanadě a Mexiku. V hlavní sezóně roku 2022 spojily společnosti FlixBus a Greyhound přibližně 1 400 destinací a vytvořily tak páteř pozemních, ekologických možností cestování v Severní Americe. 21. října uplynul rok od akvizice firmy Greyhound, během tohoto roku se podařilo produkt velmi dobře integrovat do podnikání Flixu v Severní Americe.

Společnost FlixBus North America hlásí 30% nárůst přepravených cestujících v hlavní sezóně 2022 oproti stejnému období loňského roku.

Udržitelnost cílem číslo 1

„Vzhledem k rostoucí inflaci a cenám pohonných hmot si Flix uvědomuje rostoucí význam cenově dostupné a udržitelné mobility. Chceme i nadále investovat své úsilí do rozvoje sítě Flix a vývoje nových udržitelných alternativních pohonů směrem k ekologičtější budoucnosti,“ dodává André Schwämmlein.

Flix nedávno ve Francii spustil první dálkovou komerční linku, která jezdí výhradně na bionaftu Oleo100 z řepky olejné. Toto palivo snižuje emise CO2 téměř o 70 % a emise jemných částic až o 80 %. Linka denně absolvuje téměř 1 000 kilometrů dlouhou trať mezi Brestem a Grenoblem.

Flix v České republice, Slovensku a Maďarsku

Od roku 2021 pražská pobočka FlixBusu zastřešuje kromě českého a slovenského trhu také dění v Maďarsku. Nárůst cestujících v této oblasti byl více téměř čtyřnásobný oproti roku 2021.

Z 285 tisíc přepravených ve druhém a třetím kvartálu loňského roku se počet zvýšil až na 1,3 milionu cestujících v letošní letní sezoně. FlixBus na českém a slovenském trhu letos v srpnu oslavil pět let existence a 5 milionů přepravených cestujících. „Současným tempem překonáme milník 10 milionů cestujících již za pár následujících let,“ s úsměvem doplňuje Pavel Prouza, ředitel FlixBusu CZ.

Dětem, studentům do 26 let a seniorům nad 65 let FlixBus na vnitrostátních českých linkách stále nabízí slevu 75 %. Vláda tuto slevu již v dubnu tohoto roku snížila na 50 %, FlixBus ji však pro své cestující udržuje na své náklady na původní výši a umožňuje tak mobilitu i nízkopříjmovým skupinám obyvatel.

Zdroj informací

FlixBus a NejBusiness.cz

Datum

16. listopadu 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3107 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál