Urbanity Campus Tachov získal prestižní mezinárodní certifikaci

Urbanity Campus Tachov získal prestižní mezinárodní certifikaci

Příměstský průmyslový areál Urbanity Campus Tachov získal prestižní mezinárodní certifikaci BREEAM Communities. Tento typ komplexní certifikace hodnotí udržitelnost a kvalitu života ve významnějších urbanistických celcích a jejich přínos lokálním komunitám. Splněním náročných kritérií si areál nemovitostní skupiny Urbanity připsal na konto hned dvě prvenství: stal se vůbec první městskou čtvrtí s tímto oceněním v České republice a také úplně prvním takto certifikovaným projektem s převažujícím výrobním zaměřením na světě.

Urbanity Campus Tachov má po dvou letech intenzivních prací úspěšně za sebou interim certifikaci BREEAM Communities. Touto certifikací minimálně na úrovni „Excellent“ bude finálně oceněn nejen projekt jako celek, ale i jeho mimořádně úsporné budovy. Manuál pro hodnocení BREEAM Communities je rozdělený do tří částí – od řešení principů udržitelného rozvoje na úrovni celé lokality přes urbanismus samotného projektu až po detailní návrh popisující např. hospodaření s energiemi, terénní úpravy, dopravní řešení apod.

„Naší vizí je rozvoj a transformace brownfieldů s tradiční průmyslovou výrobou v moderní kampusy s příjemným a atraktivním pracovním prostředím na špičkové úrovni. Zároveň hodláme aplikovat funkční ekologická řešení – včetně zacílení na obnovitelné zdroje, udržitelné technologie a modrozelenou infrastrukturu v souladu s naší ESG strategií. Takto chceme certifikovat i další připravované projekty,“ dodává Roland Hofman, spoluzakladatel skupiny Urbanity.

„Díky tomu, že se týmu Urbanity podařilo certifikaci BREEAM Communities získat, se Urbanity Campus Tachov stal vůbec prvním průmyslovým areálem s tímto oceněním v České republice a zároveň i dosud jediným certifikovaným průmyslovým kampusem s převažující výrobní funkcí na světě,“ zdůraznila Vendula Běťáková z konzultantské společnosti Grinity, která pro skupinu Urbanity certifikaci zajišťuje.

Urbanity Campus Tachov se nachází v příměstské lokalitě města Tachov. Jde o rozsáhlý areál o rozloze zhruba 22 ha, kde jsou situovány výrobní haly s administrativním zázemím a centrální budova s veškerou občanskou vybaveností pro zaměstnance i komunitu. Součástí areálu je i lesopark a dalších více než 60 000 m² určených pro budoucí výstavbu. Aktuálně byla dokončena stavba výrobní haly pro francouzskou společnost Eurostyle Systems, která se věnuje robotizované výrobě plastových výlisků a synergicky doplňuje aktivity firem, které již v kampusu působí. Tachov je přitom historicky centrem plastikářského průmyslu – už v roce 1967 zde zahájil provoz významný český podnik Plastimat.

Certifikace BREEAM Communities pro udržitelné části měst a veřejné prostory je primárně určená k posouzení větších územních celků, v jejichž rámci se nachází více různorodých objektů. Získání certifikace stvrzuje, že projekt vytváří zdravý a udržitelný ekosystém s jednoznačně prospěšným vlivem na komunitu i okolí. Pozitivně a ohleduplně přispívá k urbanistickému, ekonomickému a společenskému rozvoji celé lokality a rozšiřuje zdejší občanskou vybavenost a dopravní i technickou infrastrukturu. Pro zajištění svých potřeb využívá zelenou energii i lokální zdroje a zároveň místním komunitám i obcím nabízí příležitosti ovlivňovat klíčová rozhodnutí o jejich rozvoji.

Výstavba průmyslových areálů nové generace v podobě kampusů je jednou z hlavních činností skupiny Urbanity. Vizí společnosti je vytvářet prostředí orientované na potřeby a komfort zaměstnanců. Dlouhodobí nájemci kampusů se tak mohou lehce stát preferovanými zaměstnavateli v rámci celých regionů.

„V našich kampusech chceme poskytovat nadstandardní občanskou i technickou vybavenost nejen klientům a jejich zaměstnancům, ale i místním komunitám, kterých jsme součástí. Kampusy kladou zvýšený důraz na design a architekturu a jsou vždy snadno dostupné hromadnou dopravou, na kole i pro pěší,“ uzavírá Ondřej Šetka, ředitel projektu Urbanity Campus Tachov.

Zdroj informací

Urbanity Campus Tachov a NejBusiness.cz

Datum

3. listopadu 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.2983 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál