Ataccama oznamuje významnou aktualizaci platformy pro správu firemních dat

Ataccama oznamuje významnou aktualizaci platformy pro správu firemních dat

Česko-kanadská společnost Ataccama ze svého Data People Summitu v Bostonu oznámila novou významnou aktualizaci své platformy Ataccama ONE pro správu firemních dat. V ní propojuje svět Data Catalog, Data Governance, Data Quality a Data Observability v jediném kompletním řešení. S verzí 14 představuje i nové funkce, které posilují její strategii poskytování komplexní správy dat a umožňují demokratizaci dat pro podniky po celém světě.

„S novou verzí přinášíme svým zákazníkům ještě větší všestrannost naší platformy. Aktualizace nabízí uživatelům zjednodušený přístup k podnikovým datovým zdrojům a navíc možnost lépe spolupracovat na úkolech správy dat. Zkoumat data, vytvářet vlastní vizualizace a metriky a každodenně data využívat bez námahy a produktivněji. Všímáme si totiž rostoucí shody na světovém trhu v názoru, že moderní programy správy dat stále více vyžadují spojení funkcí správy dat, kterou jednoúčelové nástroje nejsou schopny splnit,“ řekl Martin Záhumenský, šéf slovenské pobočky a CPTO Ataccama.

Jádrem nové verze je modernizovaný datový katalog Ataccama ONE, nyní rozšířený o větší možnosti spolupráce, compliance a aktivace dat, společně s modulem Data Observability vytvořeným pro podnikové použití. Ataccama se tak stala prvním dodavatelem v této oblasti, který poskytuje end-to-end kvalitu dat a pozorovatelnost dat s nativním zpracováním na platformě Snowflake.

Kooperativní platforma pro aktivaci dat

Verze V14 je vyvrcholením více než dvanáctiměsíčního vývoje. Vylepšený datový katalog nabízí nové funkce pro spolupráci v rámci celého podniku, sdílení aktiv, správu, dodržování předpisů a aktivaci dat při zachování špičkových automatizovaných funkcí pro klasifikaci dat a správu kvality dat, kterými je Ataccama známá.

Mezi další funkce nové verze V14 patří:

Funkce pro spolupráci: Zahrnuje konfigurovatelné obchodní pracovní postupy, komentáře, úkoly a týmovou schránku.

Přepracovaný model oprávnění: Podporuje modely Curated i Federated Data Governance a nyní lépe podporuje decentralizované přístupy, jako je například Data Mesh.

Katalog reportů: Umožňuje podnikům vytvořit jediné místo pro indexaci a dokumentaci zpráv z různých zdrojů. Funkce nyní podporuje Data Stories společnosti Ataccama; podpora Power BI, Tableau a dalších nástrojů přijde později v roce 2023.

Vizuální průzkumník dat (Visual Data Explorer): Nová funkce, která uživatelům umožňuje rychle a bez námahy zkoumat data a tvořit datové vizualizace a vlastní metriky přímo v katalogu dat.

Poskytování a export dat: Umožňuje uživatelům exportovat a synchronizovat datová aktiva z katalogu do externích databází.

ONE Data: Nový modul, který uživatelům umožňuje spolupracovat a vytvářet spravované datové sady a referenční data přímo z katalogu, s integrovanou validací a správou.

Prvenství v oboru

Nejnovější modul Data Observability vychází z rozsáhlých zkušeností v oblasti kvality dat a špičkových možností automatizace zjišťování dat. Umožňuje vlastníkům systémů, datovým inženýrům a správcům dat sledovat celé datové systémy s minimální konfigurací a funkcemi pro správu kvality dat založenými na umělé inteligenci a metadatech. Poskytuje tak přehled o stavu datových systémů a upozorňuje uživatele na problémy s kvalitou dat, anomálie, změny schémat nebo neobvyklé změny v objemech dat. Uživatelé mohou problémy prozkoumat a opravit dříve, než se dostanou dále v datovém kanále. Modul je k dispozici jako součást platformy Ataccama ONE a jako samostatné řešení SaaS dostupné na adrese portal.ataccama.com. Uživatelé se nyní mohou zaregistrovat k bezplatnému vyzkoušení.

Verze 14 však přináší na trh i první podnikové řešení Data Quality and Observability navržené tak, aby využívalo pracovní zátěž SaaSové technologie Snowflake prostřednictvím knihovny Snowpark. Ataccama využívá Snowpark k nativnímu provádění úloh profilování dat, kontrol kvality dat a pozorovatelnosti dat, což přináší významné výkonnostní výhody a eliminuje potřebu přesouvat data mimo prostředí Snowflake. Vylepšená platforma obsahuje také ONE Portal, novou cloudovou bránu pro uživatele Ataccama, která poskytuje plně samoobslužný přístup k jejich produktům.

„Rok 2022 byl pro společnost Ataccama rokem významného růstu. Zaznamenali jsme výrazný nárůst klientské základny a zdvojnásobili jsme velikost svého vývojového týmu, abychom mohli pokračovat v inovacích a investicích do naší jednotné platformy pro správu dat s přidanou hodnotou,“ řekl Michal Klaus, CEO Ataccamy. „Tento skok vpřed byl podpořen rostoucí globální poptávkou po pokročilé správě dat a také naší nedávnou investicí růstového kapitálu od společnosti Bain Capital Tech Opportunities. Především však k tomuto rozmachu přispěli zákazníci společnosti Ataccama, kteří jsou spolutvůrci naší platformy a klíčem k našemu úspěchu.“

Zdroj informací

Ataccama a NejBusiness.cz

Datum

28. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2525 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál