Continental WinterContact TS 870 sbírá prvenství v testech zimních pneumatik

Continental WinterContact TS 870 sbírá prvenství v testech zimních pneumatik

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 se umístila na prvním místě v několika renomovaných testech. Dominanci v testech dalším prvenstvím potvrdila též celoroční pneumatika AllSeason Contact.

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 se umístila na prvním místě ve všech testovaných rozměrech v testech zimních pneumatik, které zveřejnily hlavní automobilové kluby v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Švýcarský Touring Club (TCS) ji v obou rozměrech hodnotil jako „velmi doporučenou“, německý ADAC a rakouský Automobilový, motocyklový a turistický klub (ÖAMTC) jí udělily hodnocení 2,1 (215/60 R16) a 2,2 (185/65 R15).

TCS si pochvaloval zejména vyváženost. Pneumatika WinterContact TS 870 byla přesvědčivá na suché i na mokré vozovce, své přednosti však ukázala také na sněhu a ledu, navíc s dobrou energetickou účinností a nízkým opotřebením. ADAC a ÖAMTC dospěly ke srovnatelným výsledkům a zdůraznily bezpečnost v zimních podmínkách a vyváženost na všech površích.

Pomocník při výběru zimních pneumatik

Každoroční testy renomovaných automobilových klubů se berou jako měřítko pro aktuální nabídku zimních pneumatik. Data z průzkumu společnosti Continental Barum s.r.o. ukazují, že téměř 70 % českých řidičů tyto testy sleduje a hledá jejich výsledky na internetu nebo v médiích. Tři kluby tento rok testovaly celkem 33 modelů pneumatik o rozměru 185/65 R15, tedy oblíbený rozměr pro malá vozidla, a 215/60 R16 pro kompaktní třídu (SUV).

„Continental znamená bezpečnost v létě stejně jako v zimě. Vítězství v testech hlavních automobilových klubů dokazuje naše prémiové nároky a přímo oceňuje úsilí našeho vývojového týmu,“ říká Andreas Schlenke, konstruktér pneumatik společnosti Continental.

Odborníci společnosti Continental pneumatiku WinterContact TS 870 od základu přepracovali. Za tímto účelem byl vyvinut nový dezén běhounu, nová konstrukce a nová směs. V porovnání se svým předchůdcem nabízí WinterContact TS 870 o tři procenta kratší brzdnou dráhu na ledu a o pět procent lepší ovladatelnost na sněhu. Zároveň se o 10 % zvýšil kilometrový proběh a zlepšila se přilnavost na sněhu.

WinterContact TS 870 je nejlepší rovněž podle Auto Express a Auto Zeitung

Pneumatika WinterContact TS 870 zvítězila také v testu zimních pneumatik britského časopisu Auto Express a zároveň získala nejlepší hodnocení ze všech testovaných pneumatik i v testu zimních pneumatik německého časopisu Auto Zeitung.

WinterContact TS 870, která se vyrábí ve slovenském Púchově, získala nejlepší celkové hodnocení na sněhu a mokré vozovce, dále bodovala nejkratší brzdnou dráhou na sněhu, nejlepším bočním vedením, nejlepším hodnocením aquaplaningu, krátkou brzdnou dráhou na suchu i na mokru a nejlepší přilnavostí v rychlých zatáčkách na mokru.

AllSeasonContact na prvním místě v testu celoročních pneumatik magazínu Gute Fahrt

Celoroční pneumatika AllSeasonContact představuje milník v historii moderních celoročních pneumatik. Až do jejího uvedení na trh se dostupné technologie celoročních pneumatik zaměřovaly buď na letní, nebo na zimní období. Společnost Continental zvolila u modelu AllSeasonContact nový přístup. Díky inovativní kombinaci dezénu, směsi, tvaru a konstrukce pneumatiky představuje vynikající překonání předchozích nedostatků celoročních pneumatik v zimě a na mokré vozovce.

„Jistá přilnavost k vozovce a dynamická ovladatelnost na mokrém i suchém povrchu, pohodlná, tichá, s dobrým valivým odporem a dobrým všestranným dezénem při kontaktu se sněhem. Celkově tato pneumatika Continental zůstává jednoznačně největším favoritem mezi pneumatikami AllSeason a zaslouží si ocenění GF.“ Tak zní verdikt testovacích expertů redakce Gute Fahrt pro pneumatiku AllSeasonContact ve dvou předchozích vydáních časopisu. V rozměru 235/55 R 18 testovali sedm celoročních pneumatik. Testovaným vozidlem byl VW Tiguan.

Kromě pneumatiky AllSeasonContact se pouze jedna další pneumatika ukázala jako skutečně univerzální a získala nejvyšší hodnocení „velmi dobrá“. Známka „dobrá“ byla udělena dvakrát. Žádná z ostatních konkurenčních pneumatik nedosáhla vyššího hodnocení než „uspokojivá“.

Pneumatika AllSeasonContact nyní opět potvrzuje loňské vítězství v různých testech celoročních pneumatik 205/55 R 16 H/V (AutoZeitung 19/21) a 225/50 R 17 V/W (AutoBild 40/21).

Zdroj informací

Continental a NejBusiness.cz

Datum

21. října 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme

Zajímavosti a tiskové zprávy

5. července 2024

Výroba vozidel v Česku nadále roste

V České republice bylo v prvních pěti měsících vyrobeno 651 935 osobních vozidel. To je téměř o 10 % víc...

30. června 2024

Největší fotovoltaický střešní projekt v Česku: V CTParku Bor na Plzeňku

Přední evropská developerská společnost CTP vybudovala bez využití finanční dotace dosud nejrozsáhlejší...

13. června 2024

Skanska uvádí na trh novou lokalitu, Habitat Malešice nabídne multifázový projekt s více než 1 000 byty

Skanska představuje svůj doposud největší rezidenční projekt s názvem Habitat a spouští prodej první...

24. května 2024

NOBO AUTOMOTIVE bude vyrábět sedladla pro BMW v GARBE PARKU České Budějovice

Společnost GARBE, specialista na logistické a průmyslové nemovitosti ve střední a východní Evropě,...

20. května 2024

Bonami expanduje do Itálie

onami, prodejce nábytku dekorací a vybavení do domácnosti, se rozšiřuje na další trh, tentokrát do Itálie....

10. května 2024

Investiční fond Vetfund otevírá nejmodernější veterinární kliniku v ČR

V Praze na Palmovce zahájila od května svou činnost nejmodernější veterinární klinika v České republice....

2. května 2024

VDT Technology dokončila projekt digitálního dvojčete úpravny vody

VDT Technology, vývojář digitálních aplikací pro vodárenský průmysl, dokončil spolu s partnery inovativní...

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

Reklama

Page generated in 1.8655 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál