Continental WinterContact TS 870 sbírá prvenství v testech zimních pneumatik

Continental WinterContact TS 870 sbírá prvenství v testech zimních pneumatik

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 se umístila na prvním místě v několika renomovaných testech. Dominanci v testech dalším prvenstvím potvrdila též celoroční pneumatika AllSeason Contact.

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 se umístila na prvním místě ve všech testovaných rozměrech v testech zimních pneumatik, které zveřejnily hlavní automobilové kluby v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Švýcarský Touring Club (TCS) ji v obou rozměrech hodnotil jako „velmi doporučenou“, německý ADAC a rakouský Automobilový, motocyklový a turistický klub (ÖAMTC) jí udělily hodnocení 2,1 (215/60 R16) a 2,2 (185/65 R15).

TCS si pochvaloval zejména vyváženost. Pneumatika WinterContact TS 870 byla přesvědčivá na suché i na mokré vozovce, své přednosti však ukázala také na sněhu a ledu, navíc s dobrou energetickou účinností a nízkým opotřebením. ADAC a ÖAMTC dospěly ke srovnatelným výsledkům a zdůraznily bezpečnost v zimních podmínkách a vyváženost na všech površích.

Pomocník při výběru zimních pneumatik

Každoroční testy renomovaných automobilových klubů se berou jako měřítko pro aktuální nabídku zimních pneumatik. Data z průzkumu společnosti Continental Barum s.r.o. ukazují, že téměř 70 % českých řidičů tyto testy sleduje a hledá jejich výsledky na internetu nebo v médiích. Tři kluby tento rok testovaly celkem 33 modelů pneumatik o rozměru 185/65 R15, tedy oblíbený rozměr pro malá vozidla, a 215/60 R16 pro kompaktní třídu (SUV).

„Continental znamená bezpečnost v létě stejně jako v zimě. Vítězství v testech hlavních automobilových klubů dokazuje naše prémiové nároky a přímo oceňuje úsilí našeho vývojového týmu,“ říká Andreas Schlenke, konstruktér pneumatik společnosti Continental.

Odborníci společnosti Continental pneumatiku WinterContact TS 870 od základu přepracovali. Za tímto účelem byl vyvinut nový dezén běhounu, nová konstrukce a nová směs. V porovnání se svým předchůdcem nabízí WinterContact TS 870 o tři procenta kratší brzdnou dráhu na ledu a o pět procent lepší ovladatelnost na sněhu. Zároveň se o 10 % zvýšil kilometrový proběh a zlepšila se přilnavost na sněhu.

WinterContact TS 870 je nejlepší rovněž podle Auto Express a Auto Zeitung

Pneumatika WinterContact TS 870 zvítězila také v testu zimních pneumatik britského časopisu Auto Express a zároveň získala nejlepší hodnocení ze všech testovaných pneumatik i v testu zimních pneumatik německého časopisu Auto Zeitung.

WinterContact TS 870, která se vyrábí ve slovenském Púchově, získala nejlepší celkové hodnocení na sněhu a mokré vozovce, dále bodovala nejkratší brzdnou dráhou na sněhu, nejlepším bočním vedením, nejlepším hodnocením aquaplaningu, krátkou brzdnou dráhou na suchu i na mokru a nejlepší přilnavostí v rychlých zatáčkách na mokru.

AllSeasonContact na prvním místě v testu celoročních pneumatik magazínu Gute Fahrt

Celoroční pneumatika AllSeasonContact představuje milník v historii moderních celoročních pneumatik. Až do jejího uvedení na trh se dostupné technologie celoročních pneumatik zaměřovaly buď na letní, nebo na zimní období. Společnost Continental zvolila u modelu AllSeasonContact nový přístup. Díky inovativní kombinaci dezénu, směsi, tvaru a konstrukce pneumatiky představuje vynikající překonání předchozích nedostatků celoročních pneumatik v zimě a na mokré vozovce.

„Jistá přilnavost k vozovce a dynamická ovladatelnost na mokrém i suchém povrchu, pohodlná, tichá, s dobrým valivým odporem a dobrým všestranným dezénem při kontaktu se sněhem. Celkově tato pneumatika Continental zůstává jednoznačně největším favoritem mezi pneumatikami AllSeason a zaslouží si ocenění GF.“ Tak zní verdikt testovacích expertů redakce Gute Fahrt pro pneumatiku AllSeasonContact ve dvou předchozích vydáních časopisu. V rozměru 235/55 R 18 testovali sedm celoročních pneumatik. Testovaným vozidlem byl VW Tiguan.

Kromě pneumatiky AllSeasonContact se pouze jedna další pneumatika ukázala jako skutečně univerzální a získala nejvyšší hodnocení „velmi dobrá“. Známka „dobrá“ byla udělena dvakrát. Žádná z ostatních konkurenčních pneumatik nedosáhla vyššího hodnocení než „uspokojivá“.

Pneumatika AllSeasonContact nyní opět potvrzuje loňské vítězství v různých testech celoročních pneumatik 205/55 R 16 H/V (AutoZeitung 19/21) a 225/50 R 17 V/W (AutoBild 40/21).

Zdroj informací

Continental a NejBusiness.cz

Datum

21. října 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.1118 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál