Luxent představuje tři stylově odlišné byty v novém projektu Lofty Anděl

Luxent představuje tři stylově odlišné byty v novém projektu Lofty Anděl

Komorní projekt Lofty Anděl zahrnuje tři exkluzivní byty o rozloze od 104 do 138 m². Ty se nachází v pátém podlaží zrekonstruovaného nárožního domu v Praze 5 a nesou se v loftovém stylu. Návrh každého z nich odráží jiný design – industriální, art deco či minimalistický. Noví majitelé se budou moct stěhovat již koncem tohoto roku. Prodej exkluzivně zajišťuje realitní kancelář Luxent – Exclusive Properties.

V nejvyšším patře novorenesančního nárožního domu na křižovatce ulic Jindřicha Plachty a Nádražní vznikl exkluzivní projekt Lofty Anděl. Budova prošla současně s výstavbou bytů zevrubnou rekonstrukcí fasády, společných částí domu, sklepů, výtahu a střechy. Projekt nabízí tři moderní jednotky s galeriemi a balkony, v nichž byla v maximální míře zachována loftová atmosféra. „Výška obývacích pokojů 4,6 metru, zakomponování komínových těles či velká ateliérová okna... na to vše a také na romantické výhledy se mohou těšit milovníci loftového bydlení. Ve třech stylových bytech jsme vytvořili přitažlivý životní prostor pro náročné, s exkluzivními standardy interiérového vybavení, a navíc v původním pražském domě v žádoucí lokalitě s inspirativním tepem města kolem," popisuje projektová manažerka společnosti Luxent - Exlusive Properties Šárka Tichá.

Jednotlivé loftové byty, vestavěné do půdního prostoru velkorysého domu, se odlišují interiérovým stylem - první se nese v industriálním designu, druhý v art deco a třetí v minimalismu s možností úprav dle vlastních preferencí. O všechny se postaral architektonický atelier krea.tier.

Po vzoru newyorského Manhattanu

První loft o dispozici 3+kk a celkové užitné ploše 138 m² včetně galerie, balkonu a sklepa se vyznačuje industriálním laděním s důrazem na pilíře štítové stěny, rozměrná střešní ateliérová okna na míru či sešikmený strop stoupající až do hřebene střechy. Dalším charakteristickým znakem se stala rustikální dubová podlaha holandské výroby, skládaná do tvaru písmene V. Zásadní jsou zde také kovové prvky, k nimž patří rámové prosklené dveře, schodnicové zalamované schody na galerii, prosklené stropní průhledy a veškeré osvětlení.

Dominantu bytu představuje prostorný obývací pokoj, který od kuchyně odděluje cihelný komín a skleněná stěna. Za pilířem se nachází svébytná kuchyně, jež je s jídelním koutem spojena přes ostrůvek s varnou deskou. Obývací část s galerií propojuje designové schodiště se schodnicovými zalamovanými schody. V bytě jsou dále dvě koupelny a dvě ložnice se střešními okny. K jednotce rovněž náleží balkon směřující do klidného vnitrobloku a pohledem na střechy okolních domů.

Hra s geometrií prostoru

Inspirací pro návrh druhého loftu o dispozici 2+kk s funkční galerií a prostorným, nově zrekonstruovaným sklepem a o celkové užitné ploše 104 m² se stala autentická zdobnost původního činžovního domu. Výsledkem je vznik osobitého inspirativního interiéru ve stylu art deco. K jeho nosným prvkům se řadí luxusní ručně zpracovávaná italská dřevěná podlaha Foglie d' Oro Frammenti, dodávaná firmou Valen&Masar, originální dlažba Cocci Calse Spaccato, kulaté sloupky, komínové sešikmené pilíře, kovové prvky i šikmé stropy do výšky hřebene střechy.

Centrem bytu je obývací pokoj spojený s kuchyní ve tvaru L, doplněnou o ostrůvek. V místnosti se nachází původní komínové těleso zachovávající loftovou atmosféru a zároveň zdůrazňující výšku celého prostoru. Za ním zároveň bylo vytvořeno útulné zázemí s otevřeným průhledem na galerii. Na ni vedou na míru vyrobené schody s vestavěným úložným prostorem. V hlavní ložnici vznikla nika pro praktickou vestavěnou skříň a prosklená koupelna s volně stojící rohovou vanou. Druhá koupelna se sprchovým koutem je pak přístupná z chodby bytu.

Punc exkluzivity dodávají interiéru luxusní podlahové krytiny a také velkoformátové obklady a dlažby v koupelnách a na chodbě, jež jsou inspirovány původním terazzem s bordó a béžovými odstíny. Jejich kombinace dává základ dalšímu nábytkovému dotvoření ve stylu art deco.

V duchu čistého a moderního designu

Poslední loftový střešní byt 3+kk o celkové užitné ploše 129 m², opět s prostornou galerií, balkonem a sklepem, je pojat minimalisticky s použitím kvalitních přírodních materiálů. Cílem je nechat vyniknout samotnou podstatu loftového interiéru, jeho osobitý tvar ohraničovaný tvarem střechy a podkrovními prvky, jako jsou trámy, sešikmené stropy a pilíře. Díky dispozičnímu uspořádání vznikl samostatný prostor pro obývací pokoj i pro velkorysou kuchyň s jídelnou. Místnost opticky předěluje středový komín, kolem nějž se pak otáčí designové ocelové schodiště vedoucí na galerii. Loft má dvě koupelny, jednu typu en-suite u hlavní ložnice.

„I tento byt je opět krásně prosvětlený, hřejivý a příjemně vzdušný. Jeho konečnou podobu si navíc budou moct noví majitelé určit sami a vytvořit si tak vlastní atmosféru svého bydlení. Počítáme ale i s tím, že někdo se raději svěří do rukou zkušených architektů a designérů. V takovém případě jsme připraveni nabídnout precizní služby našeho partnerského studia krea.tier, které už na projektu Lofty Anděl spolupracuje," vysvětluje Šárka Tichá.

V centru dění

Zrekonstruovaný nárožní dům s novými lofty je situován v centru městské části Praha-Smíchov. Ta v současnosti patří mezi nejrychleji se rozvíjející pražské čtvrti a disponuje skvělou občanskou vybaveností i dopravní dostupností. V podstatě přímo naproti domu se nachází stanice metra Anděl a zastávky, odkud vede hustá síť tramvajových linek. Co se týče cesty autem, během pár minut se dá napojit na Jižní spojku nebo Strahovský tunel. V nejbližším okolí projektu nechybí základní a střední školy, restaurace, fitness centra, úřady i obchody všeho druhu, včetně známého OC Nový Smíchov s podzemním parkovištěm. Součástí volnočasových aktivit nových rezidentů se mohou stát třeba procházky v zeleni - buď v blízkých parcích Na Skalce, Mrázovka, Sacré Coeur a Portheimka nebo podél vltavského nábřeží, na Petříně či na Střeleckém ostrově.

Zdroj informací

Luxent a NejBusiness.cz

Datum

8. října 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3824 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál