Více než ¾ firem v ČR má problém financovat svoje IT

Více než ¾  firem v ČR má problém financovat svoje IT

Až desítky procent nákladů na IT budou mít možnost ušetřit české firmy podnikající na internetu. Leader v oblasti spravovaných hostingových služeb ve střední Evropě, firma vshosting~, totiž spustila 1. 10. 2022 služby na AWS. Firmy díky IT optimalizaci vshostingu mohou ušetřit desítky procent za provoz hostingové infrastruktury v AWS.

Zejména energetická krize a vysoké ceny materiálů aktuálně komplikují funkčnost nejen českých domácností, ale také firem. Společným jmenovatelem je silná nejistota, kterou čeští podnikatelé spojují s tím, co bude na podzim, a jak se s existenčními problémy obě sféry vypořádají v následujícím roce. Podle statistik globální společnosti Accenture, poskytující odborné služby a řešení v oblasti podnikových strategií, byly více než tři čtvrtiny firem (76 %) nuceny snížit náklady, aby dokázaly „přežít“ pandemii. Dále Accenture uvádí, že 90 % vedoucích pracovníků tvrdí, že musí zaujmout zcela nový přístup k nákladům a transformovat své podnikání tak, aby reagovalo na pokračující výpadky dodávek. Zároveň chtějí obnovit růst a udržitelnost. Prakticky všichni manažeři (96 %) pak uvedli, že jejich plány na transformaci nákladů pokrývají všechny, nebo většinu oblastí jejich podnikání.

Na krizovou situaci zareagoval i leader v oblasti managed hostingových služeb ve střední Evropě, firma vshosting~. Od 1. 10. 2022 spustil vshosting~ služby na infrastruktuře AWS (Amazon Web Services), globální cloud computing platformě, kterou využívá řada online podnikatelů a IT firem. „Naší specializací jsou spravované služby, u kterých je samozřejmý vysoký standard a kvalita. A mnoho lidí má oblibu v AWS, ale doteď si nemohlo dovolit správu infrastruktury v takové kvalitě, jaká je u nás ve vshostingu. To se teď mění. Našim klientům nově nabízíme kompletně spravované řešení v AWS, nebo hybridní řešení kombinující AWS a vshosting~ infrastrukturu. Klienti tedy dostanou jejich oblíbené AWS spolu s naší správou, převezmeme provoz, a navíc získají i velmi výraznou cost optimalizaci směrem dolů,“ uvádí David Lintimer, obchodní ředitel společnosti vshosting~ a dodává:

„Není tajemstvím, že české firmy již začaly významně šetřit. Finančně je vyčerpal covid, vzrostly náklady na energie, ale i na materiál a lidské zdroje. Proto si naše nová služba v AWS klade za cíl pomoci společnostem, které cloudové služby využívají, ušetřit desítky procent za provoz hostingové infrastruktury. Toho dosahujeme optimalizací celého řešení pro každého klienta a možností využít hybridní řešení kombinující infrastrukturu v našem vlastním datacentru a v AWS. Zároveň zajistíme vše okolo každodenního provozu a veškerého operations – firmy tak nemusí financovat vlastní drahé specialisty.“

Platforma AWS aktuálně disponuje největším podílem na trhu public cloud computingu. Podle zprávy Cloud Security Alliance představuje AWS 41,5 % trhu, tedy více než všichni jeho hlavní konkurenti dohromady – Microsoft Azure (29,4 %), Google Cloud (3,0 %) a IBM (2,6 %). „AWS platí za zlatý standard ve sféře hostingu. V určitých aspektech má však své limity, neposkytuje například dostatečnou správu infrastruktury pro firmy. A náročnějším online projektům se mohou náklady velmi rychle vyšplhat raketově vysoko. Náš tým specialistů klientům poskytuje kompletní správu a celé řešení optimalizuje s cílem nejvyššího výkonu za co nejnižší náklady tak, aby klienti neplatili zbytečně nic navíc,“ říká Lintimer.

Řada firem se domnívá, že je péče o AWS infrastrukturu nic nestojí – starají se o ni totiž jejich vývojáři, čili reálné náklady na správu mohou být skryty v samotném vývoji. Skutečné náklady na správu jsou kvůli tomu ve skutečnosti neúměrně vysoké. „S našimi administrátory tyto výdaje srazíte na minimum a svým vývojářům uvolníte ruce na práci, na kterou byli skutečně najati a která je jejich doménou,“ zakončuje Lintimer.

Zdroj informací

vshosting~ a NejBusiness.cz

Datum

7. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.5188 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál