Více než ¾ firem v ČR má problém financovat svoje IT

Více než ¾  firem v ČR má problém financovat svoje IT

Až desítky procent nákladů na IT budou mít možnost ušetřit české firmy podnikající na internetu. Leader v oblasti spravovaných hostingových služeb ve střední Evropě, firma vshosting~, totiž spustila 1. 10. 2022 služby na AWS. Firmy díky IT optimalizaci vshostingu mohou ušetřit desítky procent za provoz hostingové infrastruktury v AWS.

Zejména energetická krize a vysoké ceny materiálů aktuálně komplikují funkčnost nejen českých domácností, ale také firem. Společným jmenovatelem je silná nejistota, kterou čeští podnikatelé spojují s tím, co bude na podzim, a jak se s existenčními problémy obě sféry vypořádají v následujícím roce. Podle statistik globální společnosti Accenture, poskytující odborné služby a řešení v oblasti podnikových strategií, byly více než tři čtvrtiny firem (76 %) nuceny snížit náklady, aby dokázaly „přežít“ pandemii. Dále Accenture uvádí, že 90 % vedoucích pracovníků tvrdí, že musí zaujmout zcela nový přístup k nákladům a transformovat své podnikání tak, aby reagovalo na pokračující výpadky dodávek. Zároveň chtějí obnovit růst a udržitelnost. Prakticky všichni manažeři (96 %) pak uvedli, že jejich plány na transformaci nákladů pokrývají všechny, nebo většinu oblastí jejich podnikání.

Na krizovou situaci zareagoval i leader v oblasti managed hostingových služeb ve střední Evropě, firma vshosting~. Od 1. 10. 2022 spustil vshosting~ služby na infrastruktuře AWS (Amazon Web Services), globální cloud computing platformě, kterou využívá řada online podnikatelů a IT firem. „Naší specializací jsou spravované služby, u kterých je samozřejmý vysoký standard a kvalita. A mnoho lidí má oblibu v AWS, ale doteď si nemohlo dovolit správu infrastruktury v takové kvalitě, jaká je u nás ve vshostingu. To se teď mění. Našim klientům nově nabízíme kompletně spravované řešení v AWS, nebo hybridní řešení kombinující AWS a vshosting~ infrastrukturu. Klienti tedy dostanou jejich oblíbené AWS spolu s naší správou, převezmeme provoz, a navíc získají i velmi výraznou cost optimalizaci směrem dolů,“ uvádí David Lintimer, obchodní ředitel společnosti vshosting~ a dodává:

„Není tajemstvím, že české firmy již začaly významně šetřit. Finančně je vyčerpal covid, vzrostly náklady na energie, ale i na materiál a lidské zdroje. Proto si naše nová služba v AWS klade za cíl pomoci společnostem, které cloudové služby využívají, ušetřit desítky procent za provoz hostingové infrastruktury. Toho dosahujeme optimalizací celého řešení pro každého klienta a možností využít hybridní řešení kombinující infrastrukturu v našem vlastním datacentru a v AWS. Zároveň zajistíme vše okolo každodenního provozu a veškerého operations – firmy tak nemusí financovat vlastní drahé specialisty.“

Platforma AWS aktuálně disponuje největším podílem na trhu public cloud computingu. Podle zprávy Cloud Security Alliance představuje AWS 41,5 % trhu, tedy více než všichni jeho hlavní konkurenti dohromady – Microsoft Azure (29,4 %), Google Cloud (3,0 %) a IBM (2,6 %). „AWS platí za zlatý standard ve sféře hostingu. V určitých aspektech má však své limity, neposkytuje například dostatečnou správu infrastruktury pro firmy. A náročnějším online projektům se mohou náklady velmi rychle vyšplhat raketově vysoko. Náš tým specialistů klientům poskytuje kompletní správu a celé řešení optimalizuje s cílem nejvyššího výkonu za co nejnižší náklady tak, aby klienti neplatili zbytečně nic navíc,“ říká Lintimer.

Řada firem se domnívá, že je péče o AWS infrastrukturu nic nestojí – starají se o ni totiž jejich vývojáři, čili reálné náklady na správu mohou být skryty v samotném vývoji. Skutečné náklady na správu jsou kvůli tomu ve skutečnosti neúměrně vysoké. „S našimi administrátory tyto výdaje srazíte na minimum a svým vývojářům uvolníte ruce na práci, na kterou byli skutečně najati a která je jejich doménou,“ zakončuje Lintimer.

Zdroj informací

vshosting~ a NejBusiness.cz

Datum

7. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme

Zajímavosti a tiskové zprávy

5. července 2024

Výroba vozidel v Česku nadále roste

V České republice bylo v prvních pěti měsících vyrobeno 651 935 osobních vozidel. To je téměř o 10 % víc...

30. června 2024

Největší fotovoltaický střešní projekt v Česku: V CTParku Bor na Plzeňku

Přední evropská developerská společnost CTP vybudovala bez využití finanční dotace dosud nejrozsáhlejší...

13. června 2024

Skanska uvádí na trh novou lokalitu, Habitat Malešice nabídne multifázový projekt s více než 1 000 byty

Skanska představuje svůj doposud největší rezidenční projekt s názvem Habitat a spouští prodej první...

24. května 2024

NOBO AUTOMOTIVE bude vyrábět sedladla pro BMW v GARBE PARKU České Budějovice

Společnost GARBE, specialista na logistické a průmyslové nemovitosti ve střední a východní Evropě,...

20. května 2024

Bonami expanduje do Itálie

onami, prodejce nábytku dekorací a vybavení do domácnosti, se rozšiřuje na další trh, tentokrát do Itálie....

10. května 2024

Investiční fond Vetfund otevírá nejmodernější veterinární kliniku v ČR

V Praze na Palmovce zahájila od května svou činnost nejmodernější veterinární klinika v České republice....

2. května 2024

VDT Technology dokončila projekt digitálního dvojčete úpravny vody

VDT Technology, vývojář digitálních aplikací pro vodárenský průmysl, dokončil spolu s partnery inovativní...

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

Reklama

Page generated in 2.8245 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál