Tatum a StartupYard spouští unikátní akcelerační program pro zakladatele blockchainových startupů

Tatum a StartupYard spouští unikátní akcelerační program pro zakladatele blockchainových startupů

Vývoj aplikací na technologii blockchain obvykle bývá náročný a zdlouhavý. Zakladatelé navíc mnohdy nevědí, jak posunout projekt dál, aby jim vydělal peníze. Vývojářská platforma Tatum proto společně se startupovým akcelerátorem StartupYard spouští jedinečný Tatum Blockchain Accelerator. Program je postavený tak, aby zakladatelům pomohl překonat překážky v budování jejich společností od nuly. Čeká je roční akcelerace zahrnující investici, mentoring od zkušených expertů, přístup na platformu Tatum a kontakty ze světa blockchainu a web3.

Většina kryptoakcelerátorů se zaměřuje na technické záležitosti, jako je tokenomika nebo infrastruktura, ale byznysu se zpravidla vůbec nevěnují. Aby tuto mezeru odstranil, vytvořil Tatum společně se StartupYardem akcelerační program. Díky rychle vyvinuté blockchainové aplikaci, kterou budou moci účastníci zdarma postavit na platformě Tatum, ušetří čas, který využijí k budování svého podnikatelského plánu.

„Tatum používá více než 70 000 projektů po celém světě a mnoho z nich hledá akceleraci. Naším cílem je, aby svůj nápad propojili s funkčním byznysem. Těšíme se, že všechny potkáme a pomůžeme jim vší silou a kontakty, které máme,“ říká Jiří Kobelka, spoluzakladatel a CEO společnosti Tatum.

Výhody a benefity až za milion eur

Vybrané startupy čeká mnoho benefitů. Akcelerační program zahrnuje workshopy zaměřené na marketing, obchod a finance, dále 30 hodin mentoringu od zkušených obchodních profesionálů, roční licenci na užívání platformy Tatum a v neposlední řadě investici až do výše 70 tisíc eur (v přepočtu 1,7 milionu korun). K tomu navíc balíček výhod s kumulovanou hodnotou milion eur, v němž je například využívání různých developerských platforem. „Máme partnerství s klíčovými hráči v rámci globálního web3 prostoru, jako je Binance, Celo či Polkadot. Akcelerované startupy díky tomu získají přístup k této mezinárodní síti mentorů, partnerů a investorů,“ doplňuje Jiří Kobelka, spoluzakladatel a CEO společnosti Tatum.

Program bude probíhat online a ve středoevropském čase, nicméně vítáni jsou developeři z celého světa. Projekty mohou být z jakékoli kryptooblasti (například web3, tokeny, NFT, Wallet). Nezávisí na blockchainovém protokolu, preferovány jsou však protokoly kompatibilní s Ethereum Virtual Machine. Podmínkou je využívání (nebo plánované využívání) Testnetu.

O akceleraci blockchainových projektů se postará StartupYard, který je nejdéle působícím akcelerátorem ve střední a východní Evropě. Akcelerátor investoval již ve 21 zemích. Prošlo jím 92 startupů, které od investorů získaly dosud přes 100 milionů eur, zaměstnávají více než 1 500 lidí a podařilo se jim oslovit zákazníky po celém světě. StartupYard má finanční podporu od Credo Ventures, Rockaway Capital a Purple Ventures.

„Těším se na objevování a podporu ambiciózních podnikatelů, kteří chtějí využít technologie blockchainu a přinést světu nová řešení. Budování firmy se snadněji řekne, než udělá. Model, který přinášejí akcelerátory, v průběhu let prokázal, že do startupového světa patří a jsou nezbytným kouskem skládačky. Nicméně jich vidíme v blockchainovém prostoru minimum,“ uvádí Cedric Maloux, CEO společnosti Startup Yard.

„Jsme rádi, že zrovna Jirka Kobelka, který se účastnil programů nejprestižnějších akcelerátorů na světě, oslovil práve StartupYard. V blockchainu vidíme velkou budoucnost, takže jsme neváhali. A kdoví, třeba najdeme další Tatum?“ říká Jan Staněk, zakládající partner Purple Ventures.

První výběr projektů proběhne v rámci hackathonu na přelomu září a října. O měsíc později pak odstartuje 12měsíční akcelerační program. „Do akcelerátoru vybereme deset nejkvalitnějších projektů. Mezi kritérii je například unikátnost technologie, potenciál zakladatele a týmu, budoucí velikost trhu či potenciál investičních příležitostí do budoucna,“ přibližuje partner DEPO Ventures Michal Ciffra, který se podílí na výběru projektů. DEPO Ventures zároveň pomůže s jejich financováním. Zájemci se mohou hlásit již nyní na webu StartupYard.com.

Zdroj informací

Tatum a NejBusiness.cz

Datum

21. září 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme

Zajímavosti a tiskové zprávy

5. července 2024

Výroba vozidel v Česku nadále roste

V České republice bylo v prvních pěti měsících vyrobeno 651 935 osobních vozidel. To je téměř o 10 % víc...

30. června 2024

Největší fotovoltaický střešní projekt v Česku: V CTParku Bor na Plzeňku

Přední evropská developerská společnost CTP vybudovala bez využití finanční dotace dosud nejrozsáhlejší...

13. června 2024

Skanska uvádí na trh novou lokalitu, Habitat Malešice nabídne multifázový projekt s více než 1 000 byty

Skanska představuje svůj doposud největší rezidenční projekt s názvem Habitat a spouští prodej první...

24. května 2024

NOBO AUTOMOTIVE bude vyrábět sedladla pro BMW v GARBE PARKU České Budějovice

Společnost GARBE, specialista na logistické a průmyslové nemovitosti ve střední a východní Evropě,...

20. května 2024

Bonami expanduje do Itálie

onami, prodejce nábytku dekorací a vybavení do domácnosti, se rozšiřuje na další trh, tentokrát do Itálie....

10. května 2024

Investiční fond Vetfund otevírá nejmodernější veterinární kliniku v ČR

V Praze na Palmovce zahájila od května svou činnost nejmodernější veterinární klinika v České republice....

2. května 2024

VDT Technology dokončila projekt digitálního dvojčete úpravny vody

VDT Technology, vývojář digitálních aplikací pro vodárenský průmysl, dokončil spolu s partnery inovativní...

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

Reklama

Page generated in 2.6349 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál