Genesis Capital a Integral Venture Partners kupují BORCAD cz s.r.o., českého výrobce a vývojáře sedadel pro osobní vlaky

Genesis Capital a Integral Venture Partners kupují BORCAD cz s.r.o., českého výrobce a vývojáře sedadel pro osobní vlaky

Genesis Private Equity Fund IV (GPEF IV) – nejnovější private equity fond skupiny Genesis Capital a Evolving Europe Principal Investments I (EEPI I) – private equity a růstový fond Integral Venture Partners společně získaly 100% podíl ve společnosti BORCAD cz s.r.o., inovativním výrobci sedadel a interiérového vybavení pro osobní vlaky se sídlem ve Fryčovicích, Česká republika.

Společnost BORCAD založil v roce 1990 Ivan Boruta jako designérské a vývojové studio. V současnosti je BORCAD předním evropským výrobcem železničních technologií, který nabízí celou řadu produktů pro interiéry vozů, od standardních sedadel pro regionální vlaky až po luxusní s plně elektrickým ovládáním pro dálkové vlaky. Společnost ve své 30leté historii vyrobila téměř 500 000 sedadel pro zákazníky po celém světě, a díky svému jedinečnému designu a originálním konstrukčním řešením je BORCAD jednou z nejinovativnějších společností v této oblasti. Společnost zaměstnává 250 zaměstnanců.

Po 30 letech úspěšného podnikání pan Boruta předává své vlastnictví novým investorům, aby pokračovali v dalším růstu a rozvoji společnosti. Noví majitelé budou stavět na stávajících silných stránkách BORCAD cz a podpoří předání vedení společnosti od zakladatele současnému manažerskému týmu. Transakce bude dokončena do poloviny září.

„Rozhodnutí hledat nové partnery pro BORCAD ve mně uzrálo minulý rok a jsem velmi rád, že jsem nakonec z několika zájemců vybral právě spojení s GENESIS a INTEGRAL. V nich jsem našel kapitálově silné partnery, kteří věří ve vizi BORCADU, dokážou ji podpořit a rozvíjet a zajistí tak stabilní prostředí pro růst firmy v této nelehké době. BORCAD byl vždy inovativním lídrem na trhu díky svému vývojovému potenciálu a jsem rád, že kontinuita této strategie je s novými vlastníky zajištěna,“ říká Ivan Boruta, CEO BORCAD cz.

„Investici do BORCADu vnímáme jako příležitost podpořit silný podnikatelský příběh pana Ivana Boruty a jeho týmu a realizovat růstový potenciál v tomto atraktivním odvětví, abychom společnost posunuli ještě dále,“ komentuje Radan Hanzl, partner v Genesis Capital Equity. „Jsme rádi, že se můžeme spojit se zkušeným a kompetentním manažerským týmem v BORCAD cz. Jejich rozsáhlé zkušenosti v oboru, výjimečné úspěchy ve společnosti a inovativní nápady pro budoucí růst podnikání byly pro nás při vyhodnocování investiční příležitosti velmi důležité,“ dodává Tomáš Sýkora, senior investiční manažer v Genesis Capital Equity.

„Vzdáváme hold fantastické cestě BORCADu poháněné podnikatelským úsilím pana Ivana Boruty a profesionalitou vůdčího týmu, který sestavil. Těšíme se, že budeme součástí této cesty i v budoucnosti a pomůžeme společnosti BORCAD dále rozšiřovat svou pozici na trhu a stát se evropským lídrem v oblasti železničních technologií, přičemž stavíme na zkušenostech a práci všech zaměstnanců společnosti BORCAD. Toto je první investice Integral Venture Partners v České republice a zdůrazňuje náš závazek vůči tomuto trhu. Těšíme se také na spolupráci s Genesis Capital na tomto projektu. Jsme rádi, že naše činnost s BORCAD podpoří růst a přechod na ekologickou dopravu, a tím přispěje k dosažení evropských cílů v oblasti udržitelné energie“, komentuje Barna Papay, partner v Integral Venture Partners.

Zdroj informací

Genesis Capital a NejBusiness.cz

Datum

30. srpna 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2792 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál