Genesis Capital a Integral Venture Partners kupují BORCAD cz s.r.o., českého výrobce a vývojáře sedadel pro osobní vlaky

Genesis Capital a Integral Venture Partners kupují BORCAD cz s.r.o., českého výrobce a vývojáře sedadel pro osobní vlaky

Genesis Private Equity Fund IV (GPEF IV) – nejnovější private equity fond skupiny Genesis Capital a Evolving Europe Principal Investments I (EEPI I) – private equity a růstový fond Integral Venture Partners společně získaly 100% podíl ve společnosti BORCAD cz s.r.o., inovativním výrobci sedadel a interiérového vybavení pro osobní vlaky se sídlem ve Fryčovicích, Česká republika.

Společnost BORCAD založil v roce 1990 Ivan Boruta jako designérské a vývojové studio. V současnosti je BORCAD předním evropským výrobcem železničních technologií, který nabízí celou řadu produktů pro interiéry vozů, od standardních sedadel pro regionální vlaky až po luxusní s plně elektrickým ovládáním pro dálkové vlaky. Společnost ve své 30leté historii vyrobila téměř 500 000 sedadel pro zákazníky po celém světě, a díky svému jedinečnému designu a originálním konstrukčním řešením je BORCAD jednou z nejinovativnějších společností v této oblasti. Společnost zaměstnává 250 zaměstnanců.

Po 30 letech úspěšného podnikání pan Boruta předává své vlastnictví novým investorům, aby pokračovali v dalším růstu a rozvoji společnosti. Noví majitelé budou stavět na stávajících silných stránkách BORCAD cz a podpoří předání vedení společnosti od zakladatele současnému manažerskému týmu. Transakce bude dokončena do poloviny září.

„Rozhodnutí hledat nové partnery pro BORCAD ve mně uzrálo minulý rok a jsem velmi rád, že jsem nakonec z několika zájemců vybral právě spojení s GENESIS a INTEGRAL. V nich jsem našel kapitálově silné partnery, kteří věří ve vizi BORCADU, dokážou ji podpořit a rozvíjet a zajistí tak stabilní prostředí pro růst firmy v této nelehké době. BORCAD byl vždy inovativním lídrem na trhu díky svému vývojovému potenciálu a jsem rád, že kontinuita této strategie je s novými vlastníky zajištěna,“ říká Ivan Boruta, CEO BORCAD cz.

„Investici do BORCADu vnímáme jako příležitost podpořit silný podnikatelský příběh pana Ivana Boruty a jeho týmu a realizovat růstový potenciál v tomto atraktivním odvětví, abychom společnost posunuli ještě dále,“ komentuje Radan Hanzl, partner v Genesis Capital Equity. „Jsme rádi, že se můžeme spojit se zkušeným a kompetentním manažerským týmem v BORCAD cz. Jejich rozsáhlé zkušenosti v oboru, výjimečné úspěchy ve společnosti a inovativní nápady pro budoucí růst podnikání byly pro nás při vyhodnocování investiční příležitosti velmi důležité,“ dodává Tomáš Sýkora, senior investiční manažer v Genesis Capital Equity.

„Vzdáváme hold fantastické cestě BORCADu poháněné podnikatelským úsilím pana Ivana Boruty a profesionalitou vůdčího týmu, který sestavil. Těšíme se, že budeme součástí této cesty i v budoucnosti a pomůžeme společnosti BORCAD dále rozšiřovat svou pozici na trhu a stát se evropským lídrem v oblasti železničních technologií, přičemž stavíme na zkušenostech a práci všech zaměstnanců společnosti BORCAD. Toto je první investice Integral Venture Partners v České republice a zdůrazňuje náš závazek vůči tomuto trhu. Těšíme se také na spolupráci s Genesis Capital na tomto projektu. Jsme rádi, že naše činnost s BORCAD podpoří růst a přechod na ekologickou dopravu, a tím přispěje k dosažení evropských cílů v oblasti udržitelné energie“, komentuje Barna Papay, partner v Integral Venture Partners.

Zdroj informací

Genesis Capital a NejBusiness.cz

Datum

30. srpna 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme

Zajímavosti a tiskové zprávy

5. července 2024

Výroba vozidel v Česku nadále roste

V České republice bylo v prvních pěti měsících vyrobeno 651 935 osobních vozidel. To je téměř o 10 % víc...

30. června 2024

Největší fotovoltaický střešní projekt v Česku: V CTParku Bor na Plzeňku

Přední evropská developerská společnost CTP vybudovala bez využití finanční dotace dosud nejrozsáhlejší...

13. června 2024

Skanska uvádí na trh novou lokalitu, Habitat Malešice nabídne multifázový projekt s více než 1 000 byty

Skanska představuje svůj doposud největší rezidenční projekt s názvem Habitat a spouští prodej první...

24. května 2024

NOBO AUTOMOTIVE bude vyrábět sedladla pro BMW v GARBE PARKU České Budějovice

Společnost GARBE, specialista na logistické a průmyslové nemovitosti ve střední a východní Evropě,...

20. května 2024

Bonami expanduje do Itálie

onami, prodejce nábytku dekorací a vybavení do domácnosti, se rozšiřuje na další trh, tentokrát do Itálie....

10. května 2024

Investiční fond Vetfund otevírá nejmodernější veterinární kliniku v ČR

V Praze na Palmovce zahájila od května svou činnost nejmodernější veterinární klinika v České republice....

2. května 2024

VDT Technology dokončila projekt digitálního dvojčete úpravny vody

VDT Technology, vývojář digitálních aplikací pro vodárenský průmysl, dokončil spolu s partnery inovativní...

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

Reklama

Page generated in 1.9729 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál