UPS koupí Bomi Group, nadnárodního poskytovale logistiky ve zdravotnictví

UPS koupí Bomi Group, nadnárodního poskytovale logistiky ve zdravotnictví

Společnost UPS oznámila plán zaměřený na akvizici skupiny Bomi Group, předního mezinárodního poskytovatele logistiky ve zdravotnictví. Transakce rozšíří síť UPS Healthcare v Evropě a Latinské Americe o logistická centra s řízenou teplotou ve 14 zemích a o téměř 3 tisíce kvalifikovaných odborníků z týmu Bomi Group.

„Bomi jako přední světová logistická společnost v oblasti zdravotní péče vylepší naše portfolio služeb a urychlí náš záměr stát se jedničkou v poskytování komplexní logistiky ve zdravotnictví,“ uvedla Kate Gutmann, výkonná viceprezidentka a prezidentka pro mezinárodní přepravu, zdravotnictví a řešení pro dodavatelské řetězce. „Zaměstnanci UPS Healthcare a Bomi Group sdílejí podobné hodnoty a naše firemní kultury jsou pevně zakořeněny v neúnavném cílení na kvalitu. Spojení našich dvou týmů umožní našim zákazníkům v oblasti zdravotní péče yyvíjet a dodávat inovace, které zachraňují životy.“

Skupina Bomi Group poskytuje od roku 1985 služby s vysokou přidanou hodnotou pro odvětví Medtech a Pharma s přístupem, na míru šitým každému zákazníkovi. Je orientovaná na kvalitu, se zaměřením na sektor zdravotnictví. Během svého působení na trhu si vytvořila pevné a dlouhodobé obchodní vztahy s více než 150 nadnárodními zákazníky po celém světě.

Klíčoví představitelé skupiny Bomi Group, včetně generálního ředitele Marca Ruiniho, budou i po uzavření transakce pokračovat ve svých funkcích, aby zajistili kontinuitu služeb zákazníkům Bomi Group. Zaměstnanci skupiny Bomi Group budou hrát také zásadní roli ve sloučené organizaci.

„Během více než 35 let fungování na trhu zdravotnické logistiky vyvinul náš tým špičkové služby v oboru, navržené tak, aby splňovaly a překonávaly potřeby našich zákazníků z oblasti zdravotnické techniky a léčiv,“ uvedl Marco Ruini. „Připojení k týmu UPS umožní rozšířit nabídku služeb a posílit integraci a výkonnost globální sítě pro naše zákazníky.“

Akvizice rozšíří globální působnost UPS Healthcare o více než 350 vozidel s řízenou teplotou a 4 miliony ft2 (391 tisíc m2) a zajistí zákazníkům rychlejší přepravní lhůty, větší flexibilitu výroby a širší nabídku, a tak i větší atraktivitu pro jejich nové zákazníky. Akvizice bude hrát klíčovou roli při dodávkách farmaceutické a biologické léčby nové generace vyžadující ve stále větší míře časově kritickou a teplotně citlivou logistiku.

„Zaměřujeme se na budování logistických kapacit a služeb v oblasti zdravotnictví, které našim zákazníkům umožňují doručovat nejnovější inovace ve zdravotnictví,“ uvedl prezident UPS Healthcare Wes Wheeler. „Jsme nadšeni, že můžeme spojit talent, odborné znalosti a schopnosti skupiny Bomi se společností UPS Healthcare. Společně budeme našim zákazníkům poskytovat bezkonkurenční řešení, která budou podpořena integrovanou a inteligentní globální logistickou sítí UPS.“

Akvizice skupiny Bomi je součástí pokračujícího rozšiřování sítě a služeb UPS Healthcare, které má uspokojit rostoucí poptávku. UPS Healthcare po zahrnutí této akvizice od roku 2020 zdvojnásobila svou globální působnost. Nedávná expanze zahrnuje nově vybudované a v dohledné době otevřené specializované moderní logistické prostory zaměřené na zdravotnictví v Německu a Austrálii a rozšířené areály v Maďarsku a Nizozemsku.

Společnost UPS Healthcare také nedávno vylepšila službu UPS Premier, která je založena na vyspělých technologiích a dokáže upřednostnit a sledovat kritické zásilky s přesností tři metry (10 stop) kdekoli v globální síti UPS. Služba UPS Premier přináší zákazníkům UPS Healthcare celosvětový přehled, kontrolu, spolehlivost a jistotu doručení zásilek v přepravě.
Tato vylepšení a nové služby umožňují splnit složité a různorodé potřeby zákazníků UPS Healthcare a pomáhají proměnit logistiku v jejich konkurenční výhodu.

Transakce, která by podle očekávání měla být uzavřena do konce roku, podléhá schválení regulačních orgánů. Hodnota a podmínky transakce nebyly zveřejněny. Finančním poradcem společnosti UPS byla společnost J.P. Morgan Securities LLC.

Zdroj informací

UPS a NejBusiness.cz

Datum

9. srpna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.3521 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál