Nový nástroj plánování od PlanRadaru zjednodušuje dohled nad stavebními projekty

Nový nástroj plánování od PlanRadaru zjednodušuje dohled nad stavebními projekty

PlanRadar, jedna z předních evropských platforem pro digitalizaci ve stavebnictví, kterou v České republice již využívají například stavební společnosti BAK, Metrostav a Imos Brno, specialista na projektové řízení a technický dozor staveb Unitrex Management či firmy zajišťující údržbu a správu nemovitostí jako Awigo nebo Trade Centre Praha, uvedla na trh speciální nástroj zaměřený na plánování. Ten je navržen tak, aby usnadnil výstavbu budov a následně i jejich údržbu a správu. Novinka především usnadní dohled nad všemi úkoly a pomůže s dodržováním stanovených termínů.

Nová funkce "Gantt View" vylepšuje stávající platformu PlanRadar o vizuální zobrazení klíčových fází projektu. Díky kombinaci uživatelsky přívětivého rozhraní a přehledného displeje svým uživatelům umožňuje vytvářet harmonogramy projektů podle standardního, všeobecně uznávaného Ganttova diagramu. Ten se při řízení projektů používá pro grafické znázornění plánovaných činností a jejich posloupnosti v čase. Je proto neocenitelným nástrojem, pomocí kterého si lze udržet dobrý přehled o postupu prací. V základní podobě zpravidla neobsahuje vztahy mezi činnostmi, ale právě moderní softwarové řešení od PlanRadaru jej nabízí.

Na rozdíl od jiných podobných nástrojů funguje "Gantt View" od PlanRadaru v rámci stávající funkce "Ticket". Ta je naprosto intuitivní a umožňuje vytvářet, komentovat a sdílet informace o budově s ostatními účastníky procesu v reálném čase. V místě, které vyžaduje pozornost ostatních, lze v digitálním schématu stavby připnout online poznámku anebo někomu zadat úkol k dopracování. A to ve formě hlasového záznamu, textu či obrázku. Všichni zúčastnění tak vidí, co je potřeba udělat, kdo to má na starosti a kdy to má být hotové. Nicméně "Gantt View" z těchto jednotlivých činností skládá celkovou mozaiku. Svým uživatelům pomáhá dokonale plánovat celý průběh projektu, sestavit jasné a přehledné grafy ze stávajících seznamů úkolů, vytyčit klíčové milníky a ujasnit si, jaké záležitosti mají prioritu. Tím, že přispívá k včasné identifikací potenciálních problémů, předchází zpožděním a zajišťuje, aby se projekty vyvíjely podle plánu.

Nová funkce také zaručuje, že případná zpoždění, která se v průběhu výstavby mohou objevit, lze snadno označit a zvýraznit pro jejich rychlé dořešení. Zároveň pokud dojde k nějakým změnám v návrhu projektu, uživatelé mohou zadané komentáře rychle přetáhnout v rámci nástroje "z místa na místo" a plán tak dle situace efektivně a snadno aktualizovat. To v podstatě znamená, že projektoví manažeři mohou v reálném čase sledovat jakékoli spontánní změny anebo vývoj realizace a nic díky tomu nezůstane bez povšimnutí.

Další zásadní výhodou je, že nástroj je kompatibilní s celou řadou populárních plánovacích softwarů. Uživatelé si tak mohou importovat různé dokumenty například z Primavera P6, Microsoft Project nebo ASTA Powerproject a dále s nimi již pracovat v rámci platformy PlanRadar.

„Úspěch jakéhokoliv projektu spočívá ve schopnosti týmu zůstat na správné cestě a neustále se zdokonalovat. Nikde to neplatí více než ve stavebnictví, kde může i sebemenší chyba vést k fatálním následkům. Na jediném projektu se podílejí stovky pracovníků, kteří jsou do něj zapojeni od fáze plánování přes výstavbu až po předání hotové budovy. To vyžaduje komplexní časový plán i jasně definované povinnosti a pravomoci všech zúčastněných. Pokud se toho nepodaří docílit, hrozí zpožďování výstavby a současně růst nákladů. Naše nová funkce se zaměřením na efektivní plánovaní je navržena přesně tak, aby takovým rizikům předcházela. Projektovým manažerům poskytuje intuitivní nástroj, pomocí kterého mohou sledovat průběh projektu a zároveň dohlížet na aktivity svých spolupracovníků,“ komentuje Ibrahim Imam, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti PlanRadar.

Sander Van de Rijdt, druhý spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti PlanRadar, doplňuje: „Sektor stavebnictví se postupně digitalizuje, a proto je zásadní, aby každá nová technologie byla přístupná a uživatelsky přívětivá pro všechny členy týmu. Právě uživatelsky komfortní rozhraní bylo základním požadavkem pro tuto novou funkci. Výsledem je, že s naší platformou může snadno a rychle pracovat prakticky kdokoliv z řad realitních profesionálů. Nástroj ‘Gantt View’ se bude i nadále zdokonalovat společně s dalšími funkcemi, které plánujeme oznámit v blízké budoucnosti. Naším cílem je podpořit segment stavebnictví v jeho rostoucí efektivitě, minimalizaci kolizí a tím pádem i vyšší ziskovosti.“

Funkce byla uvedena na trh brzy po představení integračního řešení "PlanRadar Connect", které uživatelům umožňuje bezproblémovou synchronizaci dat s jinými aplikacemi, a to bez nutnosti složitého kódování. Společnost PlanRadar získala počátkem roku od investorů (v investičním kole série B) celkem 69 milionů dolarů na další expanzi a technologický pokrok. Finanční prostředky postupně směřuje do široké škály inovací včetně nového technologického centra a specializovaného týmu pro podporu své platformy a jejího dalšího rozvoje.

Zdroj informací

PlanRadar a NejBusiness.cz

Datum

8. července 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2479 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál