Albert dává neprodaným banánům druhou šanci a testuje nový druh pečiva

Albert dává neprodaným banánům druhou šanci a testuje nový druh pečiva

Neprodané banány Albert využívá jako surovinu pro pečení speciálního sladkého chlebíčku. Recepturu a samotný produkt vytvořil, aby dal banánům druhou šanci a podpořil další snížení potravinových přebytků. Test i samotné pečení probíhají v hypermarketu v pražských Nových Butovicích a dále počítá s postupným rozšířením výroby do dalších hypermarketů.

Za každým produktem či surovinou se nachází spousta práce, energie i přírodních zdrojů. „Proto jsme se rozhodli vytvořit vlastní recepturu pro pečivo s využitím neprodaných banánů, které mají ideální cukernatost pro pečení. V rámci vývoje jsme zkoušeli různé kombinace surovin, poměrů a chutí. Jako nejlepší nám vyšlo spojení speciální špaldové mouky, banánů a klikvy – brusinek,“ popisuje Václav Bozděch, manažer vlastní produkce pečiva.

Chlebíček má atypický tvar, v půlce je naříznutý, aby vzbuzoval dojem banánového listu. Banány mu dodávají vlákninu a klikva – brusinky i pevnou a jemně nakyslou příchuť. „Špaldová mouka byla vybrána proto, neboť má spoustu výživových benefitů, jako je vláknina, minerály či vitamíny a je mezi našimi zákazníky velmi oblíbená,“ vysvětluje její výběr Václav Bozděch.

Zdroj informací

Albert Česká republika, s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

1. července 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.0955 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál