Zahájení registrací do soutěže Sony World Photography Awards 2023

Zahájení registrací do soutěže Sony World Photography Awards 2023

Již nyní je možné zasílat přihlášky do 16. ročníku soutěže Sony World Photography Awards. Přihlášení do soutěže na www.worldphoto.org je pro všechny zájemce bezplatné.

Ceny Sony World Photography Awards, které udílí Světová fotografická organizace (World Photography Organisation), se v rámci fotografického odvětví těší velké úctě. Tyto ceny jsou oslavou nejlepších současných fotografií, které vznikly v uplynulém roce, a dávají fotografům po celém světě obrovskou příležitost a možnost zviditelnit se. Společnost Sony soutěž podporuje, aby pomohla dalšímu rozvoji fotografické kultury tím, že poskytne globální platformu současným talentům.

Účast v soutěži je zcela zdarma. Fotografie hodnotí anonymně porota složená ze sudích, kteří jsou předními odborníky v tomto odvětví.

Fotografové z celého světa se mohou přihlásit do čtyř soutěží: profesionální soutěže (Professional), která oceňuje vynikající série 5 až 10 snímků v deseti kategoriích, otevřené soutěže (Open), která oceňuje nejlepší jednotlivé snímky na světě v deseti kategoriích, soutěže pro mladé fotografy (Youth), která oceňuje snímky začínajících talentů mladších 19 let, a studentské soutěže (Student), která vyzdvihuje práci studentů fotografie z celého světa.

Mezi další udělované ceny patří: národní a regionální ceny (National & Regional Awards), cena pro profesionálního fotografa Latinské Ameriky (Latin America Professional Award) a ocenění pro fotografky (Alpha Female Award).

Novinky v roce 2023

Cena za nejlepší fotografie s tematikou udržitelnosti (Sustainability Prize)

V letošním roce vyhlašujeme zbrusu novou soutěž, která oceňuje příběhy, lidi a organizace, jejichž činy zdůrazňují jeden z cílů udržitelného rozvoje OSN v oblasti životního prostředí. Může se jednat o vyobrazení klimatických změn, upozornění na ekologické technologie a inovace nebo oslavu jednotlivců a skupin, kteří se snaží něco změnit.

Vítěz soutěže o nejlepší fotografie s tematikou udržitelnosti získá finanční prémií ve výši 5 000 dolarů, stejně jako možnost představit svůj projekt na výstavě Sony World Photography Awards v Londýně. O cenu se mohou ucházet všichni fotografové, kteří se účastní profesionální soutěže, přičemž vítěz bude vybrán z 30 kandidátů v každé kategorii.

Samostatná prezentace kategorie Fotograf roku

V roce 2023 přicházíme s novým oceněním pro fotografa roku. Kromě finanční odměny 25 000 dolarů, řady digitálního fotovybavení Sony a prezentace v rámci výstavy a ročenky Sony World Photography, získá vítěz také možnost představit v příštím roce samostatně své práce v rámci výstavy Sony World Photography v Londýně. Tato příležitost umožní fotografům dále rozvíjet svůj vítězný projekt nebo vystavit zcela nové dílo, čímž získají další prostor pro svou práci a možnost posunout se dále v kariéře.

Formát soutěže pro mladé

Soutěž Sony World Photography Awards 2023 zavádí nový formát soutěže pro mladé, která je otevřena všem zájemcům mladším 19 let. Účastníci mohou zaslat až tři snímky na téma Tvůj každodenní život (Your Everyday).

Téma vyzývá fotografy, aby se podělili o scény ze svého každodenního života a o lidi, kteří je obklopují, ať už se jedná o rušné ulice, idylické krajiny nebo působivé portréty, bez ohledu na žánr, techniku nebo téma. Soutěž se snaží zachytit jedinečný pohled jednotlivců na svět. Porotci vyberou do užšího výběru 10 fotografů, kteří se utkají o titul Mladý fotograf roku (Youth Photographer of the Year).

Téma pro studenty

V letošním ročníku studentské soutěže vybízíme účastníky, aby se zabývali tématem s názvem V měnícím se světě (In a Changing World). Náš svět se rychle mění a my hledáme fotografy, kteří nám mohou ukázat pozitivní příběhy vývoje a pokroku. To může zahrnovat celou řadu různých témat: od životního prostředí přes technologie až po způsob práce a životní styl. Studenti se mohou zaměřit na to, jak jsme změnili pracovní modely a uspořádání kanceláří, jak svědomitěji reagujeme na klimatickou krizi nebo dokonce na konkrétní pokroky v oblasti technologií a výzkumu.

Na pěti až deseti snímcích by fotografové měli zachytit, jak oni sami nebo někdo, koho zachytí, reagují na změny ve svém okolí. Snímky mohou být pořízeny jakýmkoli zařízením a vyfotografovány jakýmkoli stylem. Ačkoli jsou podporovány kreativní způsoby reakce, je klíčové držet se zadání.

Ceny a uzávěrky pro rok 2023

Soutěž Sony World Photography Awards se otevřela 1. června 2022. Úplná pravidla soutěže a jednotlivých kategorií naleznete na adrese www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards

Možnost podání přihlášek do všech čtyř soutěží se uzavírá:

Profesionální soutěž: 13. ledna 2023, 13:00 SEČ

Otevřená soutěž: 6. ledna 2022, 13:00 SEČ

Studentská soutěž: 30. listopadu 2022, 13:00 SEČ

Soutěž pro mladé fotografy: 6. ledna 2022, 13:00 SEČ

Všichni vítězové kategorií profesionální soutěže, otevřené soutěže, soutěže pro mladé fotografy a studentské soutěže obdrží digitální foto vybavení od společnosti Sony. Kromě toho získají vítězové peněžité ceny ve výši 25 000 USD pro Fotografa roku, 5 000 USD pro vítěze výroční ceny otevřené soutěže a 5 000 USD pro vítěze ceny za zpracování tématu udržitelnosti. Práce všech vítězů a fotografů z užšího výběru budou vystaveny na každoroční výstavě Sony World Photography Awards v Londýně a poté budou putovat po celém světě. Vítězné snímky budou rovněž publikovány v ročence soutěže.

Zdroj informací

Sony a NejBusiness.cz

Datum

6. června 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.1322 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál