Česká republika zná vítěze prestižních soutěží Kuchař roku a Cukrář roku

Česká republika zná vítěze prestižních soutěží Kuchař roku a Cukrář roku

V rámci veletrhu Bidfood Expo pořádala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky soutěžní klání o nejprestižnější profesní ocenění Kuchař roku a Cukrář roku. Letošní ročník soutěže s téměř čtvrtstoletí dlouhou tradicí přilákal vysoký počet soutěžících. V kategorii Kuchař roku zaslouženě zvítězil Lukáš Čížek (37 let), majitel a šéfkuchař restaurantu Farma – Steak and Fish ve Vrchlabí. Jeho tříchodové menu přesvědčilo porotu technologicky dokonale zvládnutým postupem přípravy a skvělým zpracováním.

Titul Cukrář roku, resp. Cukrářka roku si odnesla mladá naděje české cukrařiny Anna Marvanová (24 let). Marvanová pracuje v cukrářském studiu HF Pastry Academy Heleny Fléglové, což je v české cukrařině již ocenění samo o sobě a pro cukráře velmi motivační prostředí při spolupráci s momentálně nejlepší českou cukrářkou. Hlavním bodem vítězného menu čerstvé Cukrářky roku byl dort připravený z černého rybízu, karamelu a jogurtu. Chuť dokonale vyladilo použití timut pepře (tmavší odrůda sečuánského pepře).

Vítězové obdrželi unikátní trofej v podobě poháru, za jehož autorským návrhem stojí tým profesionálů z brněnského Industry studio Tibora Mužíka.

Zdroj informací

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a NejBusiness.cz

Datum

30. května 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme



Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.5058 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál