Na Palmovce otevřela druhá pobočka cloudová kuchyně, za kterou stojí společnost MyFoodPlace. Otevřením této pobočky společnost zdvojnásobila pokrytí a aktuálně je schopna rozvážet jídlo na dvě třetiny Prahy. S novou pobočkou zavádí MyFoodPlace i revoluční technologickou změnu pro řízení rozvozů. Ta bude následně nabídnuta i jako samostatný produkt pro další restaurace.
První cloudová kuchyně MyFoodPlace vznikla v Česku v roce 2019 a byla první sdílenou kuchyní svého druhu ve střední Evropě. V začátcích jejího fungování v ní vařilo 8 pražských restaurací a bylo zaměstnáno přes 10 lidí. Po zhruba 3 letech fungování otevírá MyFoodPlace druhou pobočku na Palmovce. Ve svých dvou sdílených kuchyních pracuje přes 50 lidí, kteří mají ve správě přes 30 konceptů od zavedených českých restaurací. MyFoodPlace i tak nadále vytváří vlastní nové delivery značky a funguje s unikátním technologickým řešením, které chce postupně nabídnout i pro další restaurace.
„Otevřením pobočky na Palmovce jsme věřím spustili i další éru českého gastro byznysu. Otestujeme si model škálování provozoven, který jsme dlouho plánovali a snad se nám ho podaří velice rychle replikovat s partnery ve zbytku Česka a ultimátně i dále v zahraničí,“ říká spoluzakladatel MyFoodPlace Jan Siuda. „Naše první pobočka začala od této chvíle fungovat jako jakýsi centrální „hub“, který díky své kapacitě a možnostem rozšiřování dokáže jednoduše převzít značnou část nutného zázemí. Jsme tedy schopni otevírat další cloudové kuchyně s personální i technologickou úsporou. Drahé gastro technologie není už potřeba replikovat na každé pobočce,“ dodává spoluzakladatel Jan Siuda s tím, že zcela klíčové je použití nového IT řešení pro centrální řízení prodejních kanálů, které na Palmovku nasazují hned od začátku jejího fungování.
IT řešení MyFoodPlace, které v beztabletové formě v API prostředí dokáže ovládat hned několik rozvážkových platforem jako jsou Dáme jídlo, Bolt nebo Wolt, je v rámci střední Evropy ojedinělé. Doteď běžná praxe v restauracích vypadá tak, že když navážou spolupráci s jednou z rozvozových služeb, dostanou od ní tablet, kam jim chodí objednávky. MyFoodPlace jednak tyto tři platformy spojila do jednoho, ale navíc k tomu nabízí administraci na řízení prodejních kanálů z jednoho místa. Například když restauraci dojde jedna surovina nebo je nutné změnit cenu jednoho jídla, stačí tento fakt zadat do jednoho rozhraní. Produkt dokáže rovněž odhalit nekonzistence v menu napříč platformami. A bude schopen nastavovat dynamickou cenotvorbu nebo parametry rozvozových zón – mimo špičku se zóna roztáhne a změní tak, aby to lépe vytížilo kuchyň a naopak. To vše je doplněno o analytiku výkonnosti prodejů, nákladů, času vaření, efektivitu marketingu, logistiky či zákaznické hodnocení.
„Nástroj je aktuálně funkční pouze pro nás, ale připravujeme verzi, která už bude nasaditelná do jakýchkoliv restaurací. Pilot s prvními zájemci chceme udělat ve druhém letošním kvartálu,“ doplňuje Siuda.
MyFoodPlace a NejBusiness.cz
24. května 2022
Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....
Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...
Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....
Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...
Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...
Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...
Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...
Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...
Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...
V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...