V březnu bude zahájen třetí ročník UNIque law

V březnu bude zahájen třetí ročník UNIque law

Ve čtvrtek 3. března 2022 bude zahájen již třetí ročník unikátního vzdělávacího projektu UNIque law. Série webinářů pro zájemce nejen z řad studentů právnických fakult se tentokrát zaměří i na aktuálnější témata, jako je digitalizace státní správy nebo právní aspekty evropského ekologického balíčku New Green Deal. I třetí ročník bude probíhat pod organizační záštitou jedné z největších československých advokátních kanceláří Rowan Legal, která se na jeho přípravě podílí s kolegy z firem PRK a tdpA. Na účastníky čeká celkem desítka nezpoplatněných webinářů, z nichž se některých zhostí přímo i partneři organizátorských kanceláří.

Třetí ročník UNIque law bude zahájen ve čtvrtek 3. března 2022 webinářem pod vedením Josefa Donáta, partnera organizátorské advokátní kanceláře Rowan Legal. S posluchači bude v jeho rámci hovořit o aktuálních posunech a trendech na poli digitalizace státní správy a projektu bankovní identity. Po něm bude s týdenní frekvencí navazovat dalších 9 samostatných seminářů.

Mezi přednášejícími figurují i partneři dalších spoluorganizátorských advokátních kanceláří. Na Josefa Donáta hned 10. března naváže Jan Staněk z tdpA se seminářem zaměřeným na právní aspekty související s profesionálním výkonem sportu. Robert Němec z PRK se 24. března s posluchači podělí o své profesní zkušenosti z oblasti fúzí a akvizic (M&A). Velká část seminářů bude zaměřena zejména na praktická témata z oblasti veřejného i soukromého procesního práva. Stranou ale nezůstanou ani aktuální témata – například právní aspekty implementace evropského klimatického plánu New Green Deal na národní i nadnárodní úrovni.

„UNIque law startovalo jako projekt, který měl pomoci českému vzdělávacímu systému a nabídnout studentům alternativu, jak na sobě pracovat i v komplikované době. Situace samozřejmě není zdaleka tak kritická, nicméně jsme se s kolegy z PRK a tdpA rozhodli, že budeme na projektu dál pracovat. Motivoval nás k tomu konstantní zájem o naše webináře, ve kterých se i letos snažíme být co nejvíce praktičtí a zaměřovat se na oblasti práva, na které v rámci studia na fakultách nezbývá tolik prostoru. Proč přestávat s něčím, co dobře funguje a těší se zájmu?“ říká před začátkem třetího turnusu Martin Janoušek, partner v advokátní kanceláři Rowan Legal.

V rámci druhého ročníku autoři projektu představili novinku v podobě tzv. klauzurních seminářů. Ty byly koncipovány jako specifické case studies a odborníci advokátních kanceláří během nich návodně vysvětlovali, jak řešit složité právní případy. Tento formát si posluchači velmi rychle oblíbili, přičemž dva klauzurní semináře zaznamenaly vůbec nejvyšší počty přihlášených. I ve třetím ročníku proto organizátoři přichází s novinkou.

Tou je tentokrát tzv. hiring webinář. Ten má být zaměřen čistě prakticky – v první řadě má studentům a koncipientům názorně ukázat, jak vypadá každodenní chod velké advokátní kanceláře. Od klasických webinářů se bude lišit i formátově. Kromě partnerů Rowan Legal se jej zúčastní i řadoví advokáti a v kanceláři aktuálně zaměstnaní studenti a koncipienti, kteří se s posluchači podělí o své dosavadní profesní i osobní zkušenosti. Z toho důvodu je webinář určen zejména těm, kdo o práci v advokacii vážně uvažují.

První ročník vzdělávacího projektu UNIque law vznikl původně jako reakce na první vlnu pandemie covid-19, která nevídaným způsobem omezila provoz českých vysokých škol. Hlavní myšlenkou autorů projektu bylo studentům nabídnout možnost sebevzdělávání nad rámec distanční výuky zajišťované tuzemskými právnickými fakultami. Webinářů se ovšem mohl i tehdy zúčastnit kdokoliv, kdo se o diskutované problematice chtěl dozvědět více. V roce 2020 získalo UNIque law i prestižní ocenění v rámci Právnické firmy roku 2000, a to v kategorii Pro Bono / CSR.

Zdroj informací

ROWAN LEGAL, advokátní kancelář s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

2. března 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

Reklama

Page generated in 1.3771 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál