Česko.Digital získává podporu dalšího technologického partnera – Nadace Avast

Česko.Digital získává podporu dalšího technologického partnera – Nadace Avast

Česko.Digital vzniklo díky energii technologické komunity, inspiraci čerpalo v zahraničí. Po dvou letech, během kterých organizace získala spoustu zkušeností s neziskovými digitálními projekty, nyní získává podporu Nadace Avast – nově založené globální nadace technologického giganta. Nadace Avast naši neziskovou organizaci podpoří čtyřmi miliony korun, které investujeme do rozvoje a škálování plánovaných aktivit a do rozvoje zahraniční spolupráce.

„S Nadací Avast sdílíme stejný pohled na to, že je potřeba, i prostřednictvím technologií, posilovat otevřenost, odpovědnost jedinců, komunit a celé občanské společnosti. Podporujeme primárně neziskový sektor, ale i stát, který též poskytuje službu svým občanům, komunitám a znevýhodněným skupinám. Naším cílem je pomáhat všechny tyto aktéry propojit a vytvořit funkční ekosystém, ve kterém můžeme společně hledat efektivní řešení,“ říká Eva Pavlíková, CEO komunity expertních dobrovolníků Česko.Digital.

Nadaci Avast založila v roce 2021 společnost Avast, globální lídr v oblasti digitální bezpečnosti a ochrany soukromí, aby pomohla posílit svobodu všech lidí v digitálním světě. Navazuje na desetiletý program rozsáhlých filantropických aktivit v zemích, kde má společnost Avast pobočky a zaměstnance, včetně České republiky. Globální nadace spolupracuje s jednotlivci, komunitami, nevládními organizacemi i se vzdělávacími institucemi a jejím cílem je řešit problémy digitálního vyloučení, odstraňovat překážky v přístupu k digitálním technologiím a prosazovat občanskou participaci v digitálním prostoru. Programy Nadace Avast jsou navrženy tak, aby přinášely smysluplné změny a pomáhaly vytvářet svět, v němž technologie hrají pozitivní roli při budování a udržování komunit.

„Díky aktivitám občansko-technologických organizací jako Česko.Digital, které propojují neziskový svět se státem a nejrůznějšími komunitami včetně těch nejzranitelnějších skupin lidí, vzniká propojený moderní digitální svět, ve kterém bude místo pro každého. Oceňujeme, že Česko.Digital rozvíjí digitální občanství a občanskou participaci tím, že se zaměřuje na udržitelná digitální řešení, která pak mají díky expertnímu dobrovolnictví skutečný dopad na občanskou společnost,“ říká ředitel Nadace Avast Shane Ryan.

Počet expertních dobrovolníků komunity Česko.Digital již přesáhl 4 400, což ji činí největší občansko-technologickou organizací v Evropě. I nadále zaznamenává růst a velký zájem o zapojení.

S ohledem na růst organizace pracuje tým Česko.Digital na zefektivnění a zpřehlednění na všech frontách, od komunikace po procesní postupy a metodiky. „Zavádíme také nejmodernější nástroje do oblastí, které s nimi často nemají zkušenosti a v co největší míře zapojujeme právě expertní dobrovolníky. Pro lepší organizaci aktivit pracujeme na novém ‚Portálu dobrovolníka‘, který má za cíl zjednodušit zapojení dobrovolníků, nabízet relevantní obsah a příležitosti každému, kdo se chce jakkoliv zapojit,“ shrnul plány vedoucí projektu, softwarový inženýr Tomáš Znamenáček. Právě na tyto aktivity je určena hlavní část prostředků od Nadace Avast.

„Česko.Digital je velmi důležitá komunita, jejíž dobrovolnické aktivity mají opravdu dopad – ať už na digitalizaci neziskových vzdělávacích projektů, na rozvoj občanské společnosti, boj s fake news nebo na pomoc ve zdravotnictví. Sám jsem během pandemie viděl a zažil sílu a nečekané možnosti dobrovolného zapojení globální tech a vědecké komunity do řešení zásadních problémů lidí a jsem moc rád, že Nadace Avast teď může začít systematicky podporovat aktivity rozvíjející digitální svobodu v Česku,“ uvedl Michal Pěchouček, člen správní rady Nadace Avast a technický ředitel Avastu.

Dalšími dvěma dílčími cíli partnerství je spolupráce na zaměstnaneckém programu Avastu, který nadace nyní chystá. ct. Česko.Digital je připraveno propojit jak pro bono profesionály z oblasti vývoje, designu, projektového řízení, tak i experty se specifickými znalostmi z oblasti kyberbezpečnosti a ochrany dat z Avastu na neziskové organizace a státní správu, kteří ocení mentoring a konzultace od těchto expertů. Stejně jako ostatní dobrovolníci Česko.Digital získají i ti z Avastu výměnou za svůj čas možnosti dalšího sebevzdělání a profesního síťování.

Třetí oblastí spolupráce bude posílení digitálních kompetencí a principů transparentnosti, otevřenosti a ochrany dat napříč Evropou. Na podzim 2022 chce Česko.Digital zorganizovat setkání, která přinesou inspiraci ze zahraničí a propojení celosvětové sítě občansko-technologických organizací, do kterých by se měli zapojit i přední světoví experti z technologických firem jako je právě Avast.

Zdroj informací

Česko.Digital a NejBusiness.cz

Datum

25. ledna 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.4292 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál