Startup SoftVision s pomocí AI obchoduje kryptoměny

Startup SoftVision s pomocí AI obchoduje kryptoměny

Český technologický startup SoftVision od svého založení v roce 2018 vyvíjí software, který řeší výzvy v oblasti algoritmického obchodování a zdravotnictví s využitím umělé inteligence (AI). Startupem vyvinutý tradingový systém je několik let používán na obchodování kryptoměn v rámci SoftVision fondu. Ten od svého spuštění v lednu 2018 dokázal znásobit kapitál více než 40x. Výrazně tak překonal růst ostatních kryptoměn včetně Bitcoinu, jehož cena se za stejné období “pouze” ztrojnásobila.

Celkové množství prostředků obchodované v rámci SoftVision tradingového systému přesáhlo ke konci minulého roku 750 mil. korun. Strategie SoftVision fondu bude využívána novým regulovaným fondem p-hat, jehož spuštění se plánuje v únoru 2022. Vyvinutý plně automatizovaný tradingový systém nevyžaduje žádné lidské zásahy a je tím pádem schopen obchodovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Výrazně tak omezuje prostor pro lidskou chybu a úsudek ovlivněný emocemi.

Jedním z hlavních projektů startupu je systém automatizovaného algoritmického obchodování s využitím umělé inteligence, který je aplikován na trading kryptoměn. Tento systém začal vyvíjet zakladatel SoftVision Petr Fiala už v roce 2015. Po jeho úspěšném otestování a obchodování kryptoměn s vlastními prostředky založil v červnu 2018 technologický startup SoftVision. Celé řešení je založeno na analýze časových řad a predikování budoucího vývoje ceny prováděném pomocí neuronových sítí.

„V SoftVision obchodujeme s kryptoměnami skrze naše řešení již více než čtyři roky. Po celou dobu od spuštění máme vyčleněný tým, který řešení dále zlepšuje a pokračuje ve vývoji, ověřování a testování nových strategií algoritmického obchodování. Vyvinutý systém prokázal během let svou robustnost a jeho výsledky překonaly Bitcoin i celý kryptoměnový trh. Během turbulentního roku 2021 jsme dosáhli před započtením poplatků na zhodnocení téměř 250 procent,“ říká Petr Fiala, CEO a zakladatel SoftVision a dodává: „Od roku 2018 výsledky našeho tradingu dosáhly zhodnocení takřka 4600 procent a připsali jsme si pouze jeden kvartál ve ztrátě. Oproti tomu Bitcoin měl za stejné období sedm ztrátových kvartálů. Na tyto výsledky budeme chtít navázat v rámci připravovaného fondu p-hat, jehož spuštění plánujeme během února tohoto roku.“

SoftVision od jara 2019 vykonává správu majetku srovnatelnou s obhospodařováním (alternativní fond dle § 15 ZISIF), a díky tomu se externím investorům otevřela možnost podílet se na výsledcích tradingového systému. V únoru 2022 tým SoftVision připravuje spuštění regulovaného fondu p-hat, který navazuje na působení fondu SoftVision. P-hat bude využívat stejný tradingový systém prověřený čtyřmi lety obchodování na volatilních trzích kryptoměn, ale nebude oproti fondu SoftVision omezen v maximálním množství prostředků, které může mít pod správou, čímž umožní širšímu okruhu kvalifikovaných investorů podílet se na tomto úspěšném tradingovém systému.

„Alternativní fond nám velmi dobře sloužil v počátcích našeho fungování, kdy většina našich investorů byla z okruhu rodiny a známých. Nyní jsme přerostli možnosti, které nám poskytoval alternativní fond a dospěli do velikosti, kdy je založení regulovaného subjektu přirozeným a nezbytným krokem pro dlouhodobé fungování, který nám umožní být důvěryhodným partnerem pro naše investory,“ komentuje Petr Fiala. „Cítíme, že v poslední době není obraz kryptoměnových fondů vždy úplně pozitivní. Proto je v tomto ohledu potřeba být o krok dále před konkurencí a nabízet investorům zázemí a fondové struktury, které jsou v investičním prostředí v zahraničí standardem. Zároveň máme ambici zaujmout vedle domácích investorů i ty zahraniční,“ dodává Petr Fiala.

SoftVision fond využívá řešení, které nevyžaduje žádné lidské zásahy a samo si na základě dat vyhodnocuje tradingové signály, které dokáže bez jakéhokoliv lidského zásahu obchodovat. Díky tomu výrazně omezuje prostor pro lidskou chybu a úsudek ovlivněný emocemi. Tradingový systém je schopen díky algoritmizaci obchodovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a zároveň je možné jeho strategii zpětně testovat na datech z minulých let, čímž je zajištěna stabilita.
 
Technologický startup SoftVision je také aktivní v sektoru zdravotnictví s produktem AIDoctor, který rovněž využívá umělou inteligenci. Toto řešení plánuje SoftVision dále rozvíjet a nabízet nemocnicím.
 
Aktuálně se více než desetičlenný tým skládá z vývojářů, datových analytiků, odborníků na umělou inteligenci, strojové učení a trading. Tým SoftVision plánuje mít do dvou let více než 25 zaměstnanců.

Zdroj informací

Soft Vision s. r. o. a NejBusiness.cz

Datum

21. ledna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.386 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál