Emirates: 7 milníků 2021

Emirates: 7 milníků 2021

Společnost Emirates pokračovala v obnově svých linek i v roce 2021. K prosinci provozuje síť do 128 měst, včetně nové linky do Miami, která byla představena v červenci. Na konci roku 2021 je v aktivním provozu všech 133 Boeingů 777 a téměř 60 letounů A380. Současně se pasažérům znovu otevřelo přes 120 salonků Emirates a zařízení jejích partnerů.

„Navzdory nedávnému nárůstu varianty Omicron a lehkému zpomalení, které přinesla do naší sítě, vstupujeme do roku 2022 optimističtí. Letos se nám podařilo vystavět několik klíčových milníků, a očekáváme tak v příštím roce rychlý růst. Letectví bylo vždy odolné a my budeme i s našimi partnery pokračovat ve znovuobnovení a vylepšení služeb pro naše zákazníky i komunity po celém světě,“ řekl Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda a výkonný ředitel Emirates.

7 milníků Emirates v roce 2021:

1. Rozvolnění a důvěra v cestování: V letošním roce Emirates rozšířila možnosti změn rezervací, lhůtu pro využití leteckých mílí či bezplatné krytí zdravotních výdajů v případě nákazy COVID-19 pro všechny své zákazníky. Emirates.com zůstává klíčovou stránkou pro doporučení ohledně nejnovějších cestovních opatření, která jsou denně aktualizována informacemi ověřenými týmy Emirates napříč sítí. Společnost také urychlila digitální aktivity, aby zákazníkům mohla poskytnout jednodušší a bezpečnější procesy během jejich cest. Stala se například první aerolinkou, která implementovala řešení IATA Travel Pass do své sítě napříč šesti kontinenty a rozšířila svá biometrická a bezdotyková styčná místa na letišti v Dubaji, ve spolupráci s aplikací Al Hosn zase umožnila rychlé a bezpečné digitální ověření všech COVID-19 cestovních dokumentů.

2. Investice a inovace: Nová třída Emirates Premium Economy se v lednu 2021 setkala s obrovským ohlasem. V listopadu pak společnost oznámila dílčí program na dovybavení 105 letounů Premium Economy sedadly a nejnovějšími interiéry tak, aby let s Emirates zůstal pro zákazníky i nadále tím nejlepším zážitkem na nebi. Inspirací pro cestování a znovuobjevování bylo představení kaskadérského kousku, letušky Emirates stojící na špičce Burj Khalifa, nejvyšší budovy světa. Mimo to Emirates představila první aplikaci aerolinky pro virtuální realitu v Oculus store, světově nejoblíbenější VR platformě, v rámci níž zákazníkům představí vše, co mohou očekávat na palubě.

3. Partnerství: Pro ještě více destinací dostupných zákazníkům se Emirates spojila s novými partnery – Aeromar, airBaltic, Airlink, Azul, Cemair, Garuda, Gulf Air, South African Airways či Tap Portugal – a posílila již existující partnerství s Qantas a flydubai. Emirates také podepsala nové dohody a uvedla iniciativy pro podporu turismu na Seychelách a Maledivách, v Indonésii a na Costa Rice.

4. Podpora globálních komunit: V rámci snah o rychlý přístup k vakcínám proti COVIDU-19 a dalšímu zdravotnickému materiálu pomohla Emirates vytvořit Dubai Vaccine Logistics Alliance a podepsala memorandum o porozumění s UNICEF pro upřednostnění přepravy vakcín pro iniciativu COVAX, která se zaměřuje na spravedlivou distribuci vakcín COVID-19. Do prosince se Emirates podařilo přepravit na svých letech 600 milionů dávek vakcín proti onemocnění COVID-19, a to do více než 80 destinací, jedná se o největší objem přepravených vakcín v rámci všech leteckých nákladních přepravců. V květnu společnost zřídila humanitární letecký most na podporu Indie a jejího boje proti pandemii.
Emirates, která se velmi brzy stala zastáncem očkování, také zahájila řadu programů na podporu očkování svých zaměstnanců, aby tím ochránila je i místní komunity a zajistila bezpečný návrat cestování. V únoru Emirates také obsluhovala speciální let za pomoci plně očkovaných zaměstnanců s cílem zvýšit povědomí o důležitosti očkování se snahou předvést úspěch očkovacího úsilí v rámci Spojených arabských emirátů.

5. Udržitelnost: V rámci průkopnického projektu na modernizaci prvního vyřazeného letadla A380 v SAE se Emirates spojila se společností Falcon Aircraft Recycling a Wings Craft. Díky této spolupráci se sníží množství odpadu na skládkách a sníží se také dopad na životní prostřední. Letecká společnost Emirates na Dubai Airshow dále oznámila novou iniciativu s GE Aviation s cílem provést zkušební let, který bude plně poháněný udržitelným leteckým palivem (SAF) v rámci letu Boeingu 777. Emirates je také aktivním členem koalice Clean Skies for Tomorrow v rámci Světového ekonomického fóra, které podporuje přechod na SAF jako součást cesty k uhlíkově neutrálnímu létání.

Společnost také podporuje různé probíhající iniciativy ke snížení spalování paliva a emisí a zajištění odpovědného využívání zdrojů. To zahrnuje například i dlouhodobé využívání přikrývek v Economy Class, které jsou vyrobené ze 100 % recyklovatelných plastových lahví a nejnovějších tašek na vybavení, které obsahují předměty vyrobené z udržitelných materiálů jako je pšeničná sláma nebo rýžový papír.

6. Budoucnost letectví: Emirates Flight Training Academy, ve které se trénují komerční piloti, úspěšně absolvovalo již padesát kadetů, z toho polovina v letošním roce. V říjnu Emirates hostila několik partnerů v oblasti globální bezpečnosti letectví na pátém sympoziu AVESEC, na kterém se společnost podělila o své postupy a posilování svých služeb v době pandemie. Emirates také pokračuje v podpoře programů Intelak a Aviation X-lab – inkubátorů zaměřených na budoucí řešení pro cestování a letectví.

7. EXPO 2020 – Dubajské Expo bylo zahájeno v říjnu 2021 a doposud na tuto světovou výstavu zavítalo 8 milionů návštěvníků z celého světa, kteří se v rámci této exhibice seznamují s úspěchy v oblasti budoucích inovativních řešení. Emirates prostřednictvím různých iniciativ, včetně programů na podporu malých a středních podniků, nadále pokračuje v přepravě lidí z celého světa do Dubaje na Expo a ve svém pavilonu představuje budoucnost letectví a leteckých technologií.

Zdroj informací

Emirates a NejBusiness.cz

Datum

1. ledna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.0956 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál