Oaks Prague zahájil kolaudační procesy první fáze projektu, souhlas již získaly rodinné domy od McGarry-Moon Architects

Oaks Prague zahájil kolaudační procesy první fáze projektu, souhlas již získaly rodinné domy od McGarry-Moon Architects

Bytové domy a rezidence, které vznikají jako součást unikátního projektu Oaks Prague rostoucího na ploše o 140 hektarech v Nebřenicích u Prahy, mají za sebou první velký milník. Jako první v prosinci získaly kolaudační souhlas rodinné domy od McGarry-Moon Architects. Blízko nově rostoucího náměstí, kde se brzy také otevře Deli Bistro a další služby jako concierge nebo 24/7 security, již nyní tyto moderní rodinné domy s atriem dotváří centrální část Oaks Prague. 

McGarry-Moon je architektonický ateliér se sídlem v Severním Irsku, jehož práce se postupně z malého studia na severoirském venkově rozrůstá do celé Evropy. Charakteristické, inteligentní, inovativní a vizionářské obytné projekty, které se vyznačují jak duchem, tak účelností, se setkávají s pravidelnou pozorností médií a získaly již čtyři ceny Královského institutu britských architektů (RIBA) a tři ocenění Královské společnosti ulsterských architektů (RSUA). V Nebřenicích vyrostly z dílny těchto architektů rodinné domy o velikostech 295 m², 312 m² a 413 m² užitné plochy, obyvatelům jsou pak k dispozici pozemky o velikostech 578 a 703 m².

Nový životní styl, pouze 20 minut jižně od Prahy

V Nebřenicích vzniká místo pro nový životní styl, který doposud známe pouze ze zahraničí, a který poskytuje obyvatelům i návštěvníkům volnočasové aktivity podporující work-life balance. Oaks Prague je zasazen v srdci malebné středočeské krajiny, a přesto pouhých 20 minut od Prahy. Vznikají tu aktuálně dvě nové restaurace a další služby jako je concierge, 24/7 security či školka. V další fázi vyroste také hotel a spa, pod kterými jsou podepsaní přední evropští a světoví architekti. Špičkové golfové hřiště PGA National Czech Republic získalo letos podruhé v řadě ocenění pro nejlepší golfové hřiště v ČR. Obyvatelé budou mít k dispozici nadstandardní služby pro pohodlný život s bydlením splňujícím nejvyšší požadavky na design, kvalitu a pohodlí, ale i udržitelnost.

„Vytváříme v České republice nový životní styl hodný 21. století, kde svůj čas můžete věnovat jen tomu, na čem skutečně záleží, a užívat si aktivního odpočinku – ať už s přáteli či s rodinou. Malebné okolí a čistá příroda za okny, doplněná službami na špičkové úrovni, a v neposlední řadě prémiovým architektonickým a designovým řešením,“ říká Jan Zemánek, CEO a předseda představenstva společnosti Arendon, která je developerem projektu a dodává: „Jsme rádi, že začátkem roku 2022 můžeme přivítat první obyvatele. Finišujeme také s dalšími částmi projektu, kolaudace domů od JTP Architects (Rezidence v zahradách) a Chapman Taylor Architects (Rezidence u parku) proběhne začátkem roku 2022, další budou postupně v rychlém sledu následovat.“

Rezidence v zahradách: JTP Architects

JTP Architects je uznávaná architektonická kancelář se sídlem v Londýně, která za své projekty získala mnoho ocenění napříč kontinenty. Joanna Allen je partnerkou v JTP a má široké zkušenosti s revitalizací měst a s komunitním plánováním ve veřejném i soukromém sektoru. Pracovala na mnoha oceněných projektech zpracovávaných JTP pro Velkou Británii i evropský kontinent, Rusko, Střední východ, Čínu a Afriku. Eric Holding je architekt, tvůrce městského designu a autor publikací s více než dvacetiletými zkušenostmi. Vedl projekty týkající se urbanistických vizí, strategií a rozsáhlé polyfunkční smíšené výstavby i vědeckého výzkumu. Své architektonické vzdělání získal ve Velké Británii a v USA. Kolaudace nízkoenergetických bytových domů Rezidence v zahradách, navržených JTP Architects, je naplánovaná na začátek roku 2022. Zájemci si mohou zvolit ze 7 jedinečných bytů, od studiových apartmánů až po duplex o 156 metrech čtverečních.

Rezidence u parku: Chapman Taylor Architects

Chapman Taylor Architects jsou světoznámou značkou, která vznikla již v roce 1959. Mají za sebou přes 2000 projektů v přibližně 100 zemích, za které obdrželi přes 300 ocenění. Jan Pokorný působí jako Associate Director v pražské kanceláři Chapman Taylor od roku 2004 – poté, co dva roky zdokonaloval své profesní dovednosti v australském Sydney. Své schopnosti úspěšně využívá v rezidenčních, obchodních, kancelářských i hotelových projektech. V Oaks Prague najdeme podle návrhu ateliéru Chapman Taylor Architects skupinu tří bytových domů Rezidence u parku. Velikost bytů se pohybuje mezi 58 a 167 m². Pro zájemce je již nyní k dispozici vzorový byt.

Oaks Prague je ve střední Evropě výjimečný svou velikostí, komplexností a kvalitou. Projekt vzniká na několika úrovních. Rezidenční část bude po dokončení obsahovat přibližně 480 rezidenčních jednotek v podobě atypických bytových domů, dvojdomků, samostatných rodinných domů a vil nejvyššího standardu.

Golf

Během léta 2020 bylo dokončeno 18jamkové golfové hřiště s licencí PGA National. Hřiště ihned získalo v sedmém ročníku World Golf Awards dvě prestižní mezinárodní ocenění: Europe's Best Golf Course pro nejlepší evropské golfové hřiště roku 2020 a Czech Republic's Best Golf Course 2020, druhé ocenění obhájilo i letos. Dominantou, zázemím a golfovou klubovnou bude klasicistní zámeček, který byl v 19. století domovem rodiny von Schüttelsberg. Budova je kulturní památkou a v současné době probíhá její citlivá, rozsáhlá rekonstrukce.

„Okolní příroda je jeden z nejdůležitějších aspektů projektu a obyvatelé si ji budou moci užívat i díky upraveným trasám pro procházky, běh či cyklistiku. Naše pozornost se upírá na obnovu lesů, péči o rybníky a louky a nezapomínáme ani na sběr dešťové vody. Udržitelnost je rovněž zásadní parametr všech částí projektu, od návrhů až po samotnou výstavbu. Využíváme přírodní materiály jako je kámen nebo dřevo i moderní technologie, které zaručují co možná nejšetrnější provoz. Všechny budovy jsou nízkoenergetické, vybavené tepelnými čerpadly i systémy chytré domácnosti,“ dodává Kateřina Poláková.

Zdroj informací

OAKS Consulting s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

28. prosince 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.1921 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál