Zkušení profesionálové Zdeněk Křížek a Jan Číhal v listopadu otevřeli vlastní bistro v ulici Senovážná 8. Do centra Prahy přináší podnik, ve kterém si vybere opravdu každý – bistro vaří mezinárodní kuchyni a bere ohled na hosty s potravinovými alergiemi.
Vize byla od počátku jasná – přenést standardy z vyhlášených restaurací do neformálního prostředí bistra s menu inspirovaným mezinárodními chutěmi a důrazem na kvalitní suroviny.
Čerstvé suroviny jsou už dnes v lepších podnicích standardem. V Sensa je upravují tak, aby zachovali čerstvost a původní strukturu. Když si objednáte grilovanou chobotnici, dostanete maso v celku, nikoli rozdrobené na kousky. Maso na steaky do podniku dodává vyhlášený Pampas Market, zeleninu odebírá bistro z Kunratické stodoly. Vybrané ryby a bylinky mají netradiční původ – pochází z uzavřeného aquaponického systému, díky čemuž neobsahují žádné škodliviny.
Za pozornost stojí i fakt, že bistro nevaří jednu konkrétní kuchyni. Okolí náměstí Republiky a Masarykova nádraží je aktuálně jednou z tepen pražské gastronomie. Jsou tu skvělé restaurace zaměřené na italskou, českou nebo francouzskou kuchyni. Proto týmu v Sensa dávalo smysl sestavit menu, které bude průřezem různých světových kuchyní.
Nespornou výhodou je, že do Sensa mohou hosté přijít ve větší skupině a vybere si každý. Zatímco milovník steaků sáhne po nabídce z grilu, host s intolerancí na laktózu může volit jarní závitky, bezlepkář grilovanou chobotnici a vegetarián indonéský salát. Spokojení budou všichni u stolu. S výběrem pomůže jak obsluha, tak piktogramy u každého z jídel.
Podnik má díky této rozmanitosti ambici stát se místem pro pracovní obědy (během poledne nabízí zvýhodněné menu) nebo neformální večeři po práci. Atraktivní je i vinný lístek, na kterém je 60 vín z celého světa. Ta jsou naceněna tak, aby společnost u stolu mohla díky rozumné ceně ochutnat i výjimečné láhve.
Komplexní zážitek nejen co do konzumace podtrhuje i malebnost interiéru, jenž se ve své podobě snoubí s mezinárodním laděním kuchyně. Přírodní zemité tóny včetně použité úpravy podlahy odkazují na barvu půdy, čalounění židlí či lavic oživuje interiér o prvky zelené a černé. Vyjma barev jsou pro celkovou atmosféru důležité i nenásilné prvky spojující přírodní aspekty s odkazy na mezinárodnost promítnuté do interiéru; asijské detaily jako bambusový světelný podhled či svítidla připomínající tradiční asijské klobouky jsou doplněny o prvky terazza a mědi. Pohodlná čalouněná lavice na mozaikové podlaze v prosklené zimní zahradě evokuje elegantní francouzské bistro, masivní dřevěný stůl z amerického ořechu v podzemí návštěvníky v představách zavede do italských prosluněných vinic. Důležitá je rovněž variabilita osvětlení, které ve hře světel rozehraje jak náladu denního bistra, tak večerní pohodu podniku. Za návrhem stojí Lenka a Jakub Zoulovi z ateliéru ZOAA.
Sensa Fine Food Bistro má otevřeno od úterý do soboty a místo si hosté mohou rezervovat online na webu podniku.
Sensa a NejBusiness.cz
23. prosince 2021
Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...
Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....
Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...
Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....
Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...
Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...
Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...
Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...
Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...
Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...