Podíl v české firmě Bridgewater kupují Slováci z Titans freelancers

Podíl v české firmě Bridgewater kupují Slováci z Titans freelancers

Partnerstvím společností vzniká na česko-slovenském trhu zásadní hráč v oblasti outsourcingu IT specialistů, který společnými silami povede expanzi do střední a západní Evropy. Tuto vizi si TITANS stanovil společně s novým investorem, slovenskou private equity společností Sandberg Capital, se kterou spolupracuje od dubna tohoto roku.

Česká progresivní společnost BRIDGEWATER, která se orientuje primárně na vyhledání a doporučení IT specialistů, vytváří strategické partnerství se společností TITANS freelancers, dlouholetou slovenskou jedničkou v oblasti outsourcingu IT specialistů na tamním trhu.

Majoritní podíl v BRIDGEWATER slovenský TITANS kupují od společnosti Topelex, jejíž většinový majitel Milan Procházka budoval BRIDGEWATER s Jakubem Konečným od samotného začátku. Prodej jeho podílu je tak mimořádně úspěšným završením společného projektu. Zakladatel BRIDGEWATER Jakub Konečný ve firmě zůstává v roli spolumajitele, nadále bude řídit českou entitu a podílet se na další expanzi. Kumulovaná výška tržeb TITANS freelancers a BRIDGEWATER za rok 2021 bude více než 500 milionů CZK.

„Nedostatek technologických expertů je dlouhodobý fenomén. Lokální i mezinárodní společnosti masivně investují do svých IT center, vyvíjí nové produkty a k tomu nutně potřebují ty správné IT specialisty. My v BRIDGEWATER již téměř čtyři roky tvrdě makáme na tom, abychom byli pro IT experty tím správným parťákem v jejich kariérní cestě a jsem moc rád, že se nám to daří. Spojením BRIDGEWATER a TITANS vzniká mezinárodní hráč, který tak může klientům i kandidátům nabídnout kompletní servis nejen v jedné zemi, ale brzy v celé Evropě. Máme ty nejvyšší ambice a já osobně se na spolupráci velmi těším,“ hodnotí Jakub Konečný, zakladatel BRIDGEWATER. Ten svoji společnost založil na konci roku 2017 a její tržby markantně rostou každý rok. Oblíbená firma je známá svou otevřenou a autentickou firemní kulturou, aktuálně zaměstnává 30 recruitment expertů.

„Naší společnou vizí je vybudovat lídra v oblasti IT outsourcingu v regionu střední Evropy. Aktivity, postavení a způsob fungování BRIDGEWATER nám do portfolia výborně zapadají. Je to rychle rostoucí firma, která si za necelé čtyři roky dokázala vybudovat pozici jedné z nejstabilnějších IT outsourcing společností na českém trhu. Proto věříme, že naše partnerství s Jakubem a celým BRIDGEWATER týmem bude směřovat k upevnění naší pozice a dalšímu růstu,“ řekl Róbert Dusík, spolumajitel TITANS.

Společnost TITANS freelancers vznikla v roce 2013 a v průběhu následujících let se stala lídrem na slovenském trhu ve své oblasti. Jejich zákazníky jsou společnosti s vlastním IT týmem, které potřebují dočasně posílit kapacitu na realizaci svých IT projektů. Mezi klienty patří renomované domácí i zahraniční společnosti a TITANS disponuje aktivní databází s 11 tisíci IT specialisty. „BRIDGEWATER bude našim strategickým partnerem v České republice. Už od prvního setkání mezi námi zafungovala vzájemná chemie. Zjistili jsme, že se můžeme jeden od druhého hodně naučit, společně se posunout o úroveň výše a vybudovat mezinárodní TITANS se širším globálním dosahem. Od spolupráce tedy očekáváme propojení slovenského a českého trhu, což přinese více možností a projektů IT specialistům a na druhou stranu zákazníkům větší výběr IT specialistů napříč zeměmi. Je to pro nás významný milník,“ potvrzuje Marek Greško, spoluzakladatel TITANS freelancers.

Ve snaze akcelerovat růst si k sobě TITANS přibral v dubnu tohoto roku investora, slovenský investiční fond Sandberg Capital, který ve firmě získal minoritní podíl. Právě expertiza BRIDGEWATER na českém IT trhu, know-how TITANS freelancers a nadnárodní zkušenosti Sandberg Capital s řízením IT firem, spolu dohromady vytváří výborné předpoklady na vybudování nadnárodního strategického partnera pro firmy i IT specialisty napříč okolními zeměmi.

„Aktivity BRIDGEWATER jsme mapovali již dlouhodobě, přičemž první setkání s majiteli společnosti proběhla ještě před naším oficiálním vstupem do TITANS. Při plánování budoucí expanze byl BRIDGEWATER prioritou číslo jedna. Obě společnosti mají podobnou kulturu a vizi, společně jsme identifikovali řadu synergií. Pevně věřím, že po jejich realizaci budeme schopni poskytovat ještě lepší služby. Jednání probíhala velmi konstruktivně a korektně,“ zhodnotil Matej Klenovský, investiční manažer Sandberg Capital.

Strany se dohodly, že hodnota ani detaily transakce nebudou zveřejněné.

Foto 1, sleva: Marek Greško, spoluzakladatel TITANS freelancers, Matej Klenovský, investiční manažer Sandberg Capital, Róbert Dusík, spoluzakladatel TITANS freelancers a Jakub Konečný, zakladatel Bridgewater.

Foto 2, sleva: Matej Klenovský, investiční manažer Sandberg Capital, Róbert Dusík, spoluzakladatel TITANS freelancers, Jakub Konečný, zakladatel Bridgewater a Marek Greško, spoluzakladatel TITANS freelancers.

Zdroj informací

BRIDGEWATER s.r.o. a NejBusiness.cz

Autor foto: Antonín Lavrenčík

Zdroj: TITANS freelancers

 

Datum

3. prosince 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.1687 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál