Perry Hub: platforma na sjednocení startupového ekosystému

Perry Hub: platforma na sjednocení startupového ekosystému

Na Slovensku vzniká nová online platforma Perry Hub, která má pomoci sjednotit startupový ekosystém a propojit jeho klíčové hráče. Začínající podnikatelé, mentoři, investoři nebo nadšenci do inovací mohou platformu využívat k vzájemnému poznávání, komunikaci, vyhledávání pracovních či investičních příležitostí nebo ke vzdělávání na webových seminářích, které platforma nabízí. Perry Hub otevře dveře také podnikavým Slovákům a Čechům v zahraničí. Prostřednictvím této platformy budou mít startupy možnost ucházet se o pobyt v Silicon Valley, kde zakladatelé Perry Hub vytvářejí inovační dům pro startupy ze střední a východní Evropy.

Vznik Perry Hub

S myšlenkou vytvořit platformu Perry Hub přišli zakladatelé neziskového startupového akcelerátoru Perry Talents, Andrej Krúpa a Juraj Gago Perry. Talents nabízí již pátým rokem zdarma propracovaný program, který pomáhá začínajícím podnikatelům na Slovensku a v Česku prosadit se na trhu. V rámci tohoto programu mají vybrané startupy k dispozici bezplatný prostor, profesionální mentory, lektory, vzdělávání v různých oblastech a mohou také prezentovat svůj projekt potenciálním investorům. Před třemi lety otevřela společnost Perry Talents svůj program také v České republice. Právě díky letošnímu akceleračnímu programu vznikla digitální platforma Perry Hub. Česko-slovenský startup Mentedy, který se do letošního ročníku přihlásil, vyvíjel původně aplikaci zaměřenou na sdílení znalostí a mentoring ve firmách. Díky několika měsíční usilovné práci obou týmů se podařilo upravit stávající řešení tak, aby naplňovalo veškeré potřeby startupové komunity. "Komunita startupistů je roztříštěná, proto jsme ji chtěli propojit a učinit funkčnější," říká o záměru Andrej Krúpa.

Zakladatelé Perry Talents a Perry Hub, Andrej Krúpa a Juraj Gago, vycházejí z vlastních startupových zkušeností. Se svým startupem Simplicity (online platforma pro efektivní komunikaci mezi občany a městem) po úspěšném startu na Slovensku expandovali do USA, kde se chtějí prosadit. "Dobře víme, s čím se startupy v našem regionu potýkají, a proto jsme přesvědčeni, že jim nová platforma Perry Hub může výrazně pomoci," dodává Andrej Krúpa.

Perry Hub: sjednocení systému

Platforma Perry Hub byla vytvořena především jako online nástroj na pomoc startupům, která má ambice efektivně propojit všechny, kteří posouvají inovace kupředu. Zároveň jim umožní setkávat a rozvíjet se v online prostředí. Začínající i zavedení podnikatelé si mohou vyměnit cenné zkušenosti a know-how, které jim pomohou na jejich podnikatelské cestě. Své místo na platformě mají také mentoři nebo lektoři, kteří chtějí prodávat své znalosti. Startupy si zde mohou najít svého mentora na různá témata, jako je právo, strategie, marketing, finance a další. Členové mohou prostřednictvím platformy také komunikovat, domluvit si schůzku, uskutečnit videohovor nebo se účastnit webinářů a dalších akcí. Mohou se také spojit s potenciálními investory na platformě.

“Digitální startup Perryhub nám přináší několik výhod. Na této platformě jsou na jednom místě startupy z mnoha oborů, ale v podobné fázi. Proto si navzájem pomáháme, zkoušíme se a inspirujeme. Současně je zde spojení s již zkušenými poradci, kteří nám často otevírají oči a pomáhají nám v oblastech, kde nemáme tolik zkušeností. A samozřejmě v neposlední řadě je tu také výhoda prezentace našeho startupu investorům, kteří jsou také součástí této komunity,” popisuje přínos platformy David Petrbok, zakladatel českého startupu Leepa.

Prostor na platformě Perry Hub mají i investoři. “Z našeho investičního pohledu je velmi důležité, aby startupy mohly efektivně sdílet své znalosti. Platformy jako PerryHub jsou ve světě poměrně rozšířené, a věřím, že to podpoří celý ekosystém, zejména tam, kde vidíme potřebu pochopit, co vlastně startup je a jaký je jeho hlavní přínos. Fungující ekosystém transparentně vytváří hodnotu, kterou každý investor ocení, protože ví, že startup má kde sdílet a diskutovat své příběhy," říká Martin Bodocký, zakládající partner českého fondu Nation 1 VC.

Propojení na Silicon Valley

Ambicí platformy Perry Hub je také otevřít a usnadnit expanzi startupů do zahraničí. Příležitosti se otevírají přímo v Mekce startupů, inovací a nových technologií v americkém Silicon Valley, kam expandovali zakladatelé platformy Perry Hub se svým startupem Simplicity. "Postupně budujeme síť partnerů a investorů, kteří se zajímají i o startupy ze Slovenska nebo Česka," říká Juraj Gago. "Proto jsme přišli s nápadem vytvořit v USA inovační centrum pro startupy z regionu střední a východní Evropy a pomoci jim uspět i na zahraničním trhu." Propojení našeho startupového prostředí se Silicon Valley otevře podle Mateje Říhy dveře plné příležitostí pro obě strany. "Pro každý startup je expanze na nové trhy důležitou součástí úspěchu a řešení, které Perry Hub nabízí, by mělo mnoha rostoucím společnostem usnadnit přístup na jeden z nejatraktivnějších trhů." David Petrbok to vidí stejně. “Propojení s ekosystémem Silicon Valley vnímáme jako obrovskou příležitost nejen k získání zahraničního kapitálu, ale také jako přístup k rozsáhlým zkušenostem a znalostem v oblasti budování technologických startupů.”

Jak platforma funguje

Platforma Perry Hub funguje jednoduše. Zájemci dostanou pozvání na email nebo se sami zapíšou na „Waiting list“ na stránce www.perrytalents.com. Po přijetí do platformy si každý může vytvořit profil o tom, co hledá, jaké má dovednosti nebo co poskytuje, ať už jako startupista, mentor, investor nebo nadšenec do inovací. Tím se stane součástí startupové komunity Perry Hub a může využívat nových příležitostí, které platforma nabízí. Každý člen tak může pomoci budovat silnější inovační ekosystém ve střední a východní Evropě.

Akcelerátor Perry Talents

Perry Talents akcelerační program je navrhnutý tak, aby umožnil startupům vystupovat před investory, spojit se se sítí potencionálních klientů a partnerů a získat obchodní know-how od mentorů a lektorů. Vybraným účastníkům programu zároveň poskytuje kanceláře v centru Bratislavy a Prahy. V soutěži CESAwards Perry Talents získal cenu za nejlepší akcelerační program na Slovensku roku 2019, a to na základě hodnocení odborné poroty a hlasování veřejnosti.

Zdroj informací

PERRY TALENTS s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

30. listopadu 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3356 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál