realme dnes představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

realme dnes představuje telefon GT NEO 2 a nadstavbu operačního systému realme UI 3.0

realme, nejrychleji rostoucí značka chytrých telefonů na světě, dnes představila model realme GT NEO 2. Jde o nejnovější přírůstek do řady GT, který startuje novou éru realme. GT v názvu představuje špičkovou technologii, NEO je pak symbolem mladistvého pojetí a futuristického designu. Telefon bude k dispozici ve dvou konfiguracích - 8 + 128 GB za cenu 11 999 Kč a 12 + 256 GB za 13 499 Kč.

realme GT NEO 2 přichází s nápaditým vzhledem, který pod názvem Digital Urban Design navrhlo realme Design Studio. Při výrobě se používá sedm nano vrstev, díky kterým má telefon dvojitou texturu a celkově hladší a jemnější povrch. Váží jen 189 g a k dispozici bude ve třech barvách – NEO Green, NEO Blue a NEO Black.

Telefon běží na procesoru Snapdragon 870 5G, který je tím nejlepším, co se v segmentu nabízí. Díky svému výkonu funguje naprosto plynule. A navíc má GT Mode 2.0, který je navržen tak, aby optimalizoval herní zážitek. Výrazně zvyšuje výkon CPU a dotykovou frekvenci. Procesor telefonu má nejvyšší rychlost CPU mezi androidovými smartphony a zaznamenal nejvyšší skóre AnTuTu ve své kategorii. Přístroj je vybaven prvním realme HDR 10+ displejem – E4 AMOLED. Jedná se o špičkový displej s dotykovou frekvencí 600 Hz a vysokým jasem 1300 nitů, díky kterému jsou dobře vidět sebemenší detaily i při silném osvětlení.

Masivní baterii s kapacitou 5000 mAh je možné díky rychlému nabíjení 65 SuperDart Charge nabít z 0 na 100 % za pouhých 36 minut. Zařízení vydrží celý den v provozu i náročnějším uživatelům. realme GT NEO 2 se také může pochlubit nejvýkonnějším chladícím systémem VC Cooling Plus s parní komorou z nerezové oceli v osmivrstvé chladicí struktuře s diamantovým termálním gelem.

Telefon je vybavený hlavním trojnásobným AI 64Mpx fotoaparátem, který umožňuje pořizování snímků ve vysokém rozlišení a 16Mpx předním fotoaparátem s filtry pro simulaci filmu a režimem pouliční fotografie. O kvalitní přenos zvuku se starají stereo reproduktory Dolby Atmos.

Na světě je realme UI 3.0

Společně s uvedením tohoto telefonu přichází realme také s novou nadstavbou operačního systému realme UI 3.0, která je postavená na Androidu 12. Uživatelský interface nadále využívá koncept Seamless Fun s vylepšením v oblasti designu, plynulosti, personalizaci, soukromí a funkčnosti.

Pokud jde o design, tak první změnu představují ikony. Ty kompletně prošly refreshingem, jsou trojrozměrné a používají širší škálu barev, aby lépe vyhovovaly různorodým osobnostem mezi mladými lidmi. Změnilo se i rozložení jednotlivých stránek. Tvůrci se mu snažili dát vzdušnost, zvýšili kontrast mezi titulky, symboly a textem, aby vynikla důležitost informací a uživatel se lépe orientoval.

realme UI vždy umožňovalo velkou míru personalizace. Uživatelé si mohli přizpůsobit ikony, pozadí, písma a další prvky podle svého vkusu. S realme UI 3.0 si budou moci zvolit i celkové barevné téma. Vylepšení se dočkala také funkce „Vždy na displeji“, která nabízí zajímavé efekty při úpravách fotografií a nově pracuje například s motivy maskota realmeowa.

Podle průzkumů oceňovali uživatelé na realme UI 2.0 hlavně plynulost. Také ta je v realme UI 3.0 výrazně vylepšená. Stará se o to „AI smooth engine“, který snižuje o 30 % nároky na využití paměti, celkově o 13 % zlepšuje spouštění aplikací a o 12 % zvyšuje výdrž baterie.

S realme UI budou ve větším bezpečí rovněž data a osobní údaje uživatelů. Ti nově dostávají například možnost sdílet svá videa soukromě nebo odstranit z fotografií informace o času a místě pořízení. Snadnější bude i kontrola a nastavování toho, k jakým funkcím mají jednotlivé aplikace přístup.

Poslední důležitou novinkou je oficiální spuštění globální komunity na stránce c.realme.com/global/, která propojí fanoušky realme z celého světa přímo se značkou. Jde o unikátní komunikační centrum, kde se uživatelé daleko rychleji dostanou k nejnovějším aktualizacím, k informacím o uvedení produktů na trh a dalším novinkám.

Zdroj informací

realme a NejBusiness.cz

Datum

15. listopadu 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2026 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál