Nokian Tyres: Překonejte proměnlivé zimní podmínky s vynálezcem zimních pneumatik

Nokian Tyres: Překonejte proměnlivé zimní podmínky s vynálezcem zimních pneumatik

Společnost Nokian Tyres, vynálezce zimních pneumatik, vyvíjí nové a revoluční pneumatiky již od roku 1934. Úsilí o maximální bezpečnost a prémiovou kvalitu je v její moderní řadě pneumatik patrné dodnes. Zimní pneumatiky Nokian Tyres jsou vyvíjeny tak, aby fungovaly na sněhu, ledu a sněhové břečce, stejně jako na suché vozovce a pomohly tak řidičům překonat proměnlivé podmínky nadcházející zimní sezóny.

Prémiové pneumatiky od vynálezce zimních pneumatik

Společnost Nokian Tyres vyrobila v roce 1934 vůbec první zimní pneumatiku na světě kvůli skutečné potřebě bezpečnosti v obtížných podmínkách severské zimy. Průlomová inovace ‒ ve finštině nazvaná Kelirengas (v překladu „pneumatika do špatného počasí“) ‒ byla vyvinuta pro nákladní vozidla a autobusy. O dva roky později vznikla verze pro osobní vozidla s názvem „Snow Hakkapeliitta“. Tyto dva vynálezy odstartovaly skutečnou revoluci v jízdní bezpečnosti v zimě, která se v automobilovém průmyslu promítá po celých 85 let od svého vzniku.

Od samotného počátku vytvářela společnost Nokian Tyres nejbezpečnější pneumatiky pro všechny jízdní situace díky přísnému testování v reálných podmínkách. Testovací centrum „Bílé peklo“ ve finském Ivalu je celosvětově proslulé místo, kde se pneumatiky testují v drsných zimních podmínkách vysoko nad polárním kruhem. Nejnovějším zařízením v síti testovacích center Nokian Tyres, je nové, ultramoderní centrum v Santa Cruz de la Zarza ve Španělsku. „Hakka okruh“, jak se mu také důvěrně říká, umožňuje do budoucna posunout přísné testování ještě dál a poskytuje vynikající zázemí pro testování nejen letních a celoročních pneumatik, ale také pneumatik zimních. Podmínky simulující středoevropská léta i zimy zajišťují, že jsou všechny produkty Nokian Tyres podrobeny nelítostným testům v autentických evropských klimatických podmínkách.

Zajistěte si nejbezpečnější jízdní zkušenost s moderními zimními pneumatikami Nokian Tyres

„Ať už si pro nadcházející zimní sezónu vyberete naše zimní, nebo celoroční pneumatiky, můžete se vždycky spolehnout na jejich výjimečnou bezpečnost v extrémních situacích, jako na sněhu a sněhové břečce, a jejich nekompromisní odolnost a dlouhou kilometrovou životnost,“ říká Martin Dražík, produktový manažer pro střední Evropu ve společnosti Nokian Tyres. „Naše pneumatiky pro SUV a užitková vozidla jsou zpevněné aramidovými bočnicemi. Jedná se o vyspělou technologii, kterou nenabízí žádný jiný výrobce a která zaručuje spolehlivou ochranu před průrazy a průpichy při kontaktu s například ostrými kameny či obrubníky,“ říká M. Dražík.

Tuto technologii využívá také nový letošní model – Nokian Snowproof C, bezpečná a spolehlivá zimní pneumatika určená pro těžká užitková vozidla. Celoroční verze Nokian Seasonproof C zajišťuje bezpečnost v zimních podmínkách a přitom si uchovává vynikající jízdní vlastnosti po celý rok.

Prémiová zimní pneumatika Nokian Snowproof pro osobní vozidla a její UHP verze Nokian Snowproof P představují vynikající volbu pro cestování během středoevropských zim. Jedinečné vlastnosti byly vyvinuty ve spolupráci s Mikou Häkkinenem, dvojnásobným mistrem ve Formuli 1, který se podílel na vývoji a testování tohoto unikátního modelu.

Co se týče stále populárnějších SUV vozidel, zima vyžaduje pevné a stabilní vysokovýkonné pneumatiky, které jsou schopné unést i vyšší zatížení a jsou vhodné také pro jízdu na zasněžených a zledovatělých vozovkách. Naše oblíbená pneumatika Nokian WR SUV 4 je přesně taková.

V mírném klimatu budete možná raději chtít jezdit s celoročními pneumatikami Nokian Tyres, které zaručují spolehlivost a prvotřídní bezpečnost na zimních vozovkách, stejně jako špičkové výkony a komfort během letních měsíců.

Všechny zimní a celoroční pneumatiky Nokian Tyres jsou označeny symbolem 3PMSF, který prokazuje, že jsou vhodné pro užití v zimě. Pneumatiky od nejseverněji umístěného výrobce pneumatik zvládají i ty nejnáročnější podmínky bez jakýchkoliv kompromisů z hlediska jejich výkonů na mokrých i suchých silnicích.

„Při výběru pneumatik hledejte především produkty od renomovaných výrobců, o kterých je známo, že zaručují prémiovou kvalitu z hlediska bezpečnosti a odolnosti. To platí nejen pro zimní pneumatiky,“ dodává M. Dražík.

Nejnovější modely zimních pneumatik Nokian Tyres:

  • Pro osobní vozidla: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
  • Pro SUV: Nokian WR SUV 4
  • Pro užitková vozidla: Nokian Snowproof C

Nejnovější modely celoročních pneumatik Nokian Tyres:

  • Pro osobní vozidla: Nokian Seasonproof
  • Pro SUV: Nokian Seasonproof SUV
  • Pro užitková vozidla: Nokian Seasonproof C

Jak si vybrat správnou pneumatiku

  • Nejprve se ujistěte, že má pneumatika správný rozměr pro vaše vozidlo. Použitím nesprávného rozměru se zvyšuje riziko poškození pneumatiky a ohrožuje se vaše bezpečnost při jízdě v náročných zimních podmínkách.
  • Pokud si nevíte rady, podívejte se do návodu k obsluze vozidla, v němž by měly být uvedeny vhodné rozměry pneumatik. Můžete také zavolat do vašeho pneuservisu nebo autorizovanému prodejci, kde vám rádi pomohou.
  • Vyberte si zimní pneumatiky podle povětrnostních podmínek ve vaší zemi. V mírném klimatu si můžete vybrat také celoroční pneumatiky.
  • Symbol sněhové vločky (3PMSF) označuje, že pneumatika byla oficiálně schválena pro užití v zimních podmínkách.
  • Nové evropské klasifikační štítky pneumatik vám také usnadní výběr. Specifické informace o produktu, jako je jejich přilnavost na sněhu a ledu nebo palivová účinnost, jsou poskytovány ve standardizovaném formátu, který vám umožňuje snadno mezi sebou porovnávat jednotlivé modely pneumatik.

Zdroj informací

Nokian Tyres a NejBusiness.cz

Datum

12. listopadu 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.1583 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál