Kaspersky oznamuje akvizici společnosti Brain4Net

Kaspersky oznamuje akvizici společnosti Brain4Net

Akvizici společnosti Brain4Net, která se zabývá vývojem softwarově definovaných sítí (SDN) a řešení virtualizace síťových funkcí (NFV), oznámila bezpečnostní společnost Kaspersky, globální lídr v oblasti ochrany koncových bodů. Tým Brain4Net se připojí ke společnosti Kaspersky a bude se podílet na její bezpečnostní strategii, vývoji Secure Access Service Edge (SASE – zajišťování bezpečnosti v rozsáhlých firemních sítích) a vylepšování nabídky XDR (služby rozšířené detekce a odezvy).

Podle analytické společnost IDC se očekává, že celosvětové výdaje na využívání cloudových služeb stoupnou do roku 2025 na 1,3 miliardy dolarů. Investice výrazně urychlila pandemie Covid-19 a její dopad na způsob práce, která vyžaduje vzdálený přístup k firemním sítím. Pro organizace je tak stále obtížnější spravovat a chránit svoje distribuční platformy před pokročilými hrozbami. Softwarově definované sítě (SD-WAN) umožňují týmům čelit tomuto riziku využíváním efektivní správy a jednodušším používáním bezpečnostních funkcí k ochraně celé infrastruktury.

Výrazné vylepšení nabídky Secure Access Service Edge (SASE)

Vzdálená práce zaměstnanců v kombinaci s velkými objemy dat a provozem mezi veřejnými cloudovými službami a pobočkami či datovými centry vyžaduje potřebu okamžitého, stabilního a zabezpečeného přístupu uživatelů k firemním datům bez ohledu na to, kde se nacházejí. Tato potřeba se stala základem nového konceptu zabezpečení sítí, který Gartner nazval Secure Access Service Edge nebo-li SASE, jež podle potřeby kombinuje zabezpečení s konektivitou. Akvizice Brain4Net umožní společnosti Kaspersky přijít na trh se zcela novou nabídkou SASE jako jednotnou platformou, která spojí nejlepší bezpečnostní řešení Kaspersky ve své třídě se síťovou orchestrací a schopnostmi a odbornými znalostmi Brain4Net. Díky tomuto strategickému kroku bude společnost Kaspersky schopna nabídnout svým firemním zákazníkům služby zabezpečení i konektivity.

Připravovaná nabídka společnosti Kaspersky SASE bude nově zahrnovat zprostředkované zabezpečení přístupu ke cloudu (CASB), zabezpečenou webovou bránu cloudu (SWG), platformu pro ochranu pracovní zátěže cloudu (CWPP), správu pozice zabezpečení cloudu (CSPM), přístup k síti s nulovou důvěrou (ZTNA) a další služby.

Evolucí projde i pokročilá služba Kaspersky XDR

Stávající bezpečnostní řešení nemusí poskytovat celkový přístup k detekci a nápravě pokročilých hrozeb. Pouhá integrace síťových ovládacích prvků třetích stran do řešení Extended Detection and Response (XDR) od dodavatelů zabezpečení koncových bodů neposkytuje dostatečný přehled o možnosti vyšetřování incidentů, které se stávají uvnitř firemních prostředí.

Akvizice Brain4Net umožní společnosti Kaspersky posunout svá nynější řešení na plnohodnotnou rozšířenou detekci a odezvu (XDR). SASE dodává XDR zjevné výhody, včetně schopnosti shromažďovat telemetrii ze síťového provozu, zastavení útoku v jakékoli části firemní infrastruktury a zjednodušení orchestrace a správy díky jedinému kontrolnímu bodu SASE.

Nová nabídka XDR založená na cloudovém řešení EDR (detekce a reakce na útoky na koncová zařízení) poskytne přehledné a pokročilé funkce pro detekci založenou na umělé inteligenci AI a automatickou odezvu napříč všemi koncovými body a sítěmi. Kaspersky XDR přinese zejména širokou škálu automatických scénářů odezvy na incidenty (od blokování spouštění souboru na koncovém bodu po blokování určitých segmentů sítě nebo interní infrastruktury pro určité uživatele nebo typy uživatelů) společně s nástroji segmentac sítě.

Kaspersky XDR bude navíc stát na unifikované serverové architektuře a poskytovat centralizovanou správu z jediné webové konzole. Zákazníci budou moci řídit a spolehlivě chránit všechny potenciální vstupní body kybernetických hrozeb: síť, webový provoz, e-maily, pracovní stanice, servery a virtuální stroje. Spolupráce platformy XDR se SASE umožní firmám implementovat strategii nulové důvěry (Zero Trust). Kromě integrované detekce a analýzy pokročilých technologií bude platforma těžit z předních světových zpravodajských služeb o hrozbách (TI), které neustále aktualizují a ověřují experti společnosti Kaspersky.

Jeden ekosystém pro firemní zabezpečení

Všechny tyto novinky se stanou nedílnou součástí jednotného ekosystému, který je vizí společnosti Kaspersky pro budoucnost kybernetického zabezpečení firem. Ústředním prvkem tohoto ekosystému je Kaspersky Open Single Management Platform. Stane se jedinou cloudovou nativní technologickou platformou vývoje Kaspersky XDR a bude využívat agnostickou architekturu modelu nasazení. Díky tomu by se platforma mohla používat napříč veřejným cloudem, soukromým cloudem, nebo dokonce on-premise.

„Těší nás, že můžeme spojit síly s talentovaným týmem Brain4Net, který už vybudoval vyspělé špičkové technologie a služby síťové orchestraci a kontroly. Jsem přesvědčen, že jejich znalosti a zkušenosti v kombinaci s nejoceňovanějšími bezpečnostními technologiemi společnosti Kaspersky a uznávanými odborníky na hrozby dokonale splynou s naší vizí firemního zabezpečení a naše nové produkty pomůžou bezpečnostním pracovníkům urychlit detekci, vyšetřování a nápravu hrozeb, čímž zkrátí průměrnou dobu reakce,“ říká Andrey Efremov, ředitel obchodního rozvoje ve společnosti Kaspersky.

Max Kaminskiy, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Brain4Net, dodává: „Jsme rádi, že se můžeme připojit k týmu Kaspersky. Rozvoj technologie SD-WAN si žádá silnou obchodní značku, jakou je Kaspersky XDR, a výběr technologií Brain4Net potvrzuje vysokou úroveň produktů a kompetenci naší firmy. Společně budeme i nadále vytvářet ze světa bezpečnější a pohodlnější místo.“

Zdroj informací

Kaspersky a NejBusiness.cz

Datum

27. října 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.221 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál