DHL a přední platforma pro e-commerce PrestaShop uzavírají nové strategické partnerství

DHL a přední platforma pro e-commerce PrestaShop uzavírají nové strategické partnerství

Společnost Deutsche Post DHL Group, světový lídr v oblasti logistiky, oznámila uzavření strategického partnerství s firmou PrestaShop, rostoucím globálním hráčem v oblasti softwaru pro e-commerce a lídrem na evropských a latinskoamerických trzích. DHL hodlá jako globální partner pro realizaci zakázek rostoucích webových obchodů upevňovat svou přítomnost na světových trzích. Díky partnerství osloví přibližně 300 000 obchodů na platformě PrestaShop prostřednictvím společných propagačních akcí a intuitivní aplikace DHL Fulfillment pro realizaci zakázek, která je dokonale integrovanou součástí administrativního zázemí internetových obchodů na platformě PrestaShop.

„Spojujícím prvkem je naše aplikace DHL Fulfillment. Díky ní je spolupráce s DHL pro obchodníka na platformě PrestaShop viditelná. Realizace takových rychlých a intuitivních zákaznických nástrojů pro expedici zboží v internetových obchodech znovu ukazuje, že zkušenosti zákazníků jsou pro DHL ústředním bodem digitalizace logistického odvětví, která je navíc hlavní součástí naší Strategie 2025,“ vysvětluje Katja Buschová, obchodní ředitelka společnosti DHL.

Obchodníci profitují při zasílání zboží zákazníkům z rozsáhlé globální logistické sítě společnosti DHL a jejího know-how ohledně realizace zakázek v oblasti internetového obchodu. Partnerství se bude v blízké budoucnosti dále rozšiřovat o další nabídky služeb DHL.

„Modul DHL pro realizaci zakázek poskytuje drobným podnikatelům a středně velkým firmám snadný přístup ke službám společnosti DHL Supply Chain. Díky naší evropské síti nabízíme realizaci zakázek na požádání prostřednictvím našich 30 skladů ve strategických lokalitách pokrývajících všechny důležité evropské trhy. Zákazník získá přístup k velmi moderní síti, která bude podporovat jeho mezinárodní růst – nyní pomocí standardizované a kompletně testované integrace IT do platformy PrestaShop,“ říká Hendrik Venter, generální ředitel společnosti DHL Supply Chain pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Alexandre Eruimy, generální ředitel společnosti PrestaShop, k tomu dodává: „Z partnerství a ještě užší spolupráce s DHL máme velkou radost. DHL přináší jako náš logistický partner do komunity PrestaShop své mezinárodní zkušenosti a rozsáhlou síť. Zkušenosti obchodníků na platformě PrestaShop i spotřebitelů se tím v nadcházejících letech posunou na ještě vyšší úroveň.“

Smlouva o spolupráci zahrnuje komplexní plán marketingových aktivit a akcí, jejichž cílem bude propagace výhod exkluzivního partnerství pro prodejce a zákazníky na celém světě. DHL bude navíc sponzorem budoucích akcí. První z nich, PrestaShop Day, se uskuteční v polovině října v Paříži. DHL si bude také pravidelně vyměňovat poznatky a zkušenosti se sítí partnerů a agentur společnosti PrestaShop v rámci webinářů a odborných zpráv s důrazem na transparentnost a nové perspektivy.

DHL – Logistická společnost pro celý svět

DHL je přední světovou značkou v logistickém odvětví. Divize DHL nabízí jedinečné portfolio logistických služeb, jež zahrnuje národní a mezinárodní balíkové doručovací služby, dopravu a řešení pro e-commerce, mezinárodní silniční, vzdušnou a námořní expresní přepravu či řízení průmyslových dodavatelských řetězců. Zhruba 400 000 zaměstnanců DHL ve více než 220 zemích a teritoriích po celém světě propojuje bezpečně a spolehlivě lidi i firmy, což umožňuje plynulý a udržitelný globální obchod. Řešení specializovaná na rostoucí trhy a odvětví zahrnující technologický průmysl, sektor výzkumu a zdravotní péče, energetický a automobilový průmysl nebo maloobchod, to vše potvrzuje postavení DHL jako „Logistické společnosti pro svět“.

DHL je součástí skupiny Deutsche Post DHL. Tržby skupiny dosáhly v roce 2020 více než 66 miliard EUR. Díky udržitelným obchodním praktikám a závazku vůči společnosti a životnímu prostředí skupina pozitivně přispívá světu. Cílem Deutsche Post DHL Group je dosáhnout logistiky s nulovými emisemi do roku 2050.

PrestaShop

PrestaShop je přední platformou pro internetové obchody v Evropě a Latinské Americe. PrestaShop umožňuje všem firmám a podnikatelům rozvíjet bez omezení a podle vlastních představ jejich online obchody a uskutečňovat jejich ambiciózní plány.

PrestaShop vychází z řešení open source a umožňuje všem obchodníkům provozovat vlastní projekt internetového obchodu kdekoli na světě. Klienti si mohou toto řešení individuálně přizpůsobit jakémukoli trhu. Díky tomuto řešení dosáhlo v roce 2020 již 300 000 obchodů na platformě PrestaShop výnosů z prodeje více než 22 miliard eur.

Zdroj informací

DHL Express (Czech Republic) s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

8. října 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3896 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál