Nation 1 spouští program pro začínající startupy

Nation 1 spouští program pro začínající startupy

Po úspěších z minulých let, kdy startupovým akcelerátorem od Nation 1 prošly startupy Snuggs, Disivo nebo třeba Advanto, spouští tento investiční fond další akcelerační kolo Batch 2022. Do něj se mohou hlásit začínající agilní startupy s globálními ambicemi. Na základě prezentace před porotou pak mohou dosáhnout na počáteční investici 80 000 až 200 000 eur a plnou podporu zkušených mentorů po celý tříměsíční průběh kola. Získané know-how z oblasti marketingu, financí, PR a leadershipu může startup využít jako podpůrné bloky pro udržitelnost svého projektu a následně se ucházet o následnou investici 1,5 milionu eur (přes 38 milionů korun) v nejužším výběru účastníků. Přihlášky se uzavírají 6. 1. 2022.

Obhájit svou vizi a za pár měsíců odcházet s funkčním startupem, který může dobýt svět. Doslova toto mohou zažít účastníci v pořadí již třetího investičního akceleračního kola od českého kapitálového fondu Nation 1. Ten se soustředí na startupy s globálními ambicemi v takzvané pre-seed a seed fázi, tedy v době, kdy startup vytváří první prototypy, prosazuje obchodní model a vytváří základy pro další fungování. V rámci akcelerátoru Batch 2022 od Nation 1 mohou startupy získat kompletní poradenství v nejranější fázi a tím vystavět odolnější a ekonomicky udržitelnější produkty i byznys modely. Kromě cenného know-how je čeká možnost dosáhnout na investici až 200 000 eur.

Do projektu je možné podat přihlášku skrze webový portál do 6. 1. 2022 a samotné kolo odstartuje 28. 2. 2022 s omezenou kapacitou 8 účastníků. Takzvaný demoday, tedy den, kdy mohou zakladatelé svou vizi obhájit a představit se před dalšími investory, se koná 6. 6. 2022.

„Nation 1 je pro nás rozhodně investorem s přidanou hodnotou. Celý investiční tým je složený ze zkušených lidí, kteří rozumí startupovému prostředí a mají rozsáhlou síť kontaktů, o niž se s námi vždy rádi podělí. Často nás i proaktivně spojí s někým, kdo by mohl být dobrým obchodním partnerem, klientem nebo potenciálním investorem. Stejně tak když požádáme o intro, Nation 1 nás vždy rychle představí,“ říká ke své účasti v akcelerátoru Martin Fortelný, zakladatel Advanta.

Mentoři a partnerství především

V konkurečním startupovém prostředí často pouhý kapitál nestačí, a proto má akcelerátor za úkol zejména propojit zakladatele s širokou sítí strategických partnerů a expertů, kteří do projektů sami intenzivně vstupují v roli poradce. Startup si pak odnáší balíček plný intenzivního mentoringu a neocenitelných různorodých pohledů do začátku. Mezi matadory, kteří letošní akceleračním kolem provedou, patří například Samuel Huba (Shoptet), Martin Rozhoň (Vivantis, Econea, Hedepy), Silke Horáková (Albatros Media), Margareta Křížová (Newton Business Accelerator) či Ondřej Krátký (Liftago).

„V uplynulých dvou letech akcelerátoru jsme měli možnost nastartovat a mentorovat 21 startupů, z nich jsme nakonec zainvestovali 12 nápadů. Do těch jsme v průměru investovali 217 tisíc eur (víc než 5,5 milionu korun). Celkem jsme tak uvolnili do začínajících startupů více než 2,6 milionu eur. V Česku je však daleko více dobrých nápadů a cílevědomých zakladatelů, kterým rádi poskytneme nejen finanční podporu a počáteční kapitál pro splnění jejich vize,“ komentuje Petra W. Končelíková, managing partner Nation 1.

Nation 1

Investor, akcelerátor i sehraný tým profesionálů, kteří nejdou pro dobrou radu daleko: to je Nation 1, venture kapitálový fond se zaměřením na preseedová a seedová kola investic do startupů. Za jeho vznikem stojí čtveřice Marek Moravec, Jaroslav Trojan, Petra W. Končelíková a Martin Bodocký, kteří do fondu dohromady vložili 1 milion eur a prostřednictvím financování i sdílení mnohaletých zkušeností podávají pomocnou ruku startupům v raných fázích vývoje. Pro startupy s globální vizí má fond v seedových fázích připravené částky až 1,5 milionu eur. V následujících deseti letech plánuje Nation 1 investovat 35 milionů eur do zhruba 40 firem na území Česka a pomoci jim tak s mezinárodní expanzí.

Zdroj informací

Nation 1 a NejBusiness.cz

Datum

4. října 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3238 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál