Středočeská investiční skupina NIDO vstupuje do Prahy

Středočeská investiční skupina NIDO vstupuje do Prahy

Před čtyřmi lety vsadili na dřevostavby a rezidenční development a oživili dvě vyhlášená uzenářství, jež stála před zánikem. Nyní dva dlouholetí kamarádi a spolumajitelé investiční skupiny vstupují do Prahy. Lukáš Tvrdý a Petr Susík mají za poslední roky za sebou developerské projekty v hodnotě čtyři sta milionů a jejich uzenářská a lahůdkářská výroba, fungující pod značkou Uzenářství.cz, loni utržila třicet milionů korun. V Praze v červnu otevřeli první prodejnu s uzeninami, druhou otevřou ještě letos, v přípravě je také projekt vily se čtrnácti byty v pražské Hostivaři. Expanzi do Prahy financuje skupina jak ze zisku, tak z dluhopisů a bankovních úvěrů, pro své aktivity hledá rovněž možnosti spolupráce s individuálními investory či fondy.

„V našich projektech sázíme na kvalitu a řemeslný fortel. Stejně jako se pouštíme do větších a větších developerských projektů, i s uzenářstvím bychom rádi pronikli na větší trh. Tím je pro nás nyní Praha,“ komentuje expanzi NIDO Lukáš Tvrdý, jeden ze spolumajitelů, který je odpovědný především za vyhledávání a vymýšlení developerských projektů a také za obchodní stránku skupiny. 

Skupina NIDO sice již v minulosti postavila nízkoenergetické dřevostavby pro jednotky pražských klientů, ale všechny větší projekty realizovala na sever od Prahy. Nyní se ovšem připravuje na skutečný vstup, a to skrze svůj první rezidenční developerský projekt v pražské Hostivaři a otevření dvou poboček uzenářství. „Vstoupit na pražský trh je kapitálově náročné, ale my jsme připraveni uspět v ostřejší konkurenci, která v hlavním městě je. A to i díky dluhopisům, které nám financování usnadňují. Nebráníme se ale ani jiným formám financování a spolupráce s investory, které neustále hledáme. Máme celou řadu zajímavých obchodních příležitostí a dobrých nápadů, které, jak věříme, k nám investory přilákají,“ doplňuje Petr Susík, druhý spolumajitel, jenž je odpovědný především za administrativní a finanční část jejich podnikání.

Rezidenční projekty za 360 milionů v přípravě

Stěžejním pilířem podnikatelských aktivit Lukáše Tvrdého a Petra Susíka je rezidenční výstavba, u níž se interní tým stará také o projektové plánování. Nyní NIDO pracuje na realizaci čtyř projektů v předpokládané hodnotě 360 milionů korun a další pozemky má v zásobě. Jedním z projektů je moderní Villa Organic v pražské Hostivaři nabízející čtrnáct bytů. Další projekty pak NIDO realizuje ve Středočeském kraji, přesněji severně od Prahy, a to v Neratovicích, Líbeznicích a Předboji. Neratovický projekt v městské části Lobkovice nabízí menší domy, na druhé straně nabídky pak stojí prostorné vily v Předboji s názvem Jižní stráň umístěné v blízkosti místního golfového resortu.

Dříve postavené rodinné domy najdeme například v Odoleně Vodě, Svémyslicích, Husinci, Hošticích, Bášti, Líbeznicích nebo zmiňovaném Předboji, tedy vždy v těsné blízkosti severního okraje Prahy. „Naší vizí je nabízet moderní architekturu, kvalitní řemeslné zpracování, nízkoenergetický provoz, přijatelnou cenu, ale hlavně to nejlepší možné bydlení. Při plánování projektů je pro nás extrémně důležité pochopit okolí zakoupeného pozemku a vymyslet na něm projekt, který naváže na okolní zástavbu,“ vysvětluje Lukáš Tvrdý.

Neplánované rozšíření developerské činnosti o uzeniny

Lukáš Tvrdý a Petr Susík začali přemýšlet o společné investiční skupině v roce 2016, k oficiálnímu založení a prvnímu nákupu pozemků došlo v lednu 2017. A ačkoliv se podnikatelské aktivity obou partnerů původně měly zaměřovat výhradně na rezidenční development, již v roce 2016, ještě před faktickým založením společnosti, se dvojici naskytla možnost koupit uzenářství ve středočeských Bylanech. 

„Nedlouho po sobě nám přišly nabídky převzít uzenářství v Bylanech a také výrobnu lahůdek v Seči. Tehdy jsme zariskovali a obě výrobny převzali,“ vysvětluje Petr Susík. Ačkoliv NIDO získalo obě výrobny kompletně pod sebe, dodnes v nich působí většina původních zaměstnanců, v případě Bylanských uzenin i původní majitelé. „V minulosti se jednalo o vyhlášené uzenářství. Rodině provozující uzenářství v Bylanech se před více než deseti lety přestalo dařit a na řadu přišla kompromisní řešení, kvalita šla dolů a firma se dostala do potíží. Společně se nám podařilo vrátit se k té nejlepší možné kvalitě. To se ukazuje také v nedávno otevřené prodejně v Klíčanech, která si hned po startu získala pravidelné zákazníky,“ pochvaluje si Lukáš Tvrdý. Co se lahůdek týká, převzali Susík s Tvrdým výrobnu v Seči. „Původní majitelé šli do důchodu a my jsme se rozhodli navázat na jejich tradici, se stejnými zaměstnanci, se stejnými recepturami,“ doplňuje Tvrdý.

V loňském roce se jenom samotné uzenářství s lahůdkářstvím vyšplhalo na tržby přesahující třicet milionů korun. Tomu pomáhá také partnerství s maloobchodním řetězcem COOP, do jehož provozoven v Pardubickém kraji a na Vysočině NIDO své produkty dodává. To je však podle majitelů teprve začátek, v červnu otevřeli prodejnu v OC Signál na Jižním Městě, druhá prodejna pak bude v nákupním centru Šestka. Ty doplní prodejny v Seči, Bylanech a zmiňovaných Klíčanech.

NIDO přehledně

NIDO Group se stará o developerskou část byznysu, NIDO Wood staví dřevostavby a poslední, ovšem nejdůležitější součástí je NIDO Investment zajišťující finance. NIDO také vydává vlastní dluhopisy, které používá pro nákup nových projektů. „Dluhopisy jsou pro nás cesta, jak zjednodušit a zrychlit naše aktivity. Nemusíme tak spoléhat výhradně na bankovní financování, které je v posledních letech násobně náročnější získat,“ doplňuje Susík. Na projektech skupiny spolupracuje skupina se 30 lidmi a v roce 2020 dosáhla obratu 204 milionů korun.

NIDO

NIDO je investiční skupina specializující se na investice do developerských projektů, která své podnikání rozšiřuje i do dalších oblastí. Zakládá si na fortelné práci a poctivé řemeslné kvalitě. V roce 2016 síly spojili dva dlouholetí kamarádi, kteří dali dohromady zkušenosti a erudici z různých oborů a směrů. Lukáš Tvrdý je nadšenec do nemovitostí s talentem nacházet na pozemcích odvážná, netradiční, ale spolehlivá a vydělávající řešení. Petr Susík se specializuje na informační technologie, které propojuje s finančnictvím a obchodem. NIDO má za sebou řadu investičních developerských projektů v prodejních hodnotách stovek milionů korun, například apartmánový dům v Deštném v Orlických horách, výstavbu řady rodinných domů v okolí Prahy – Odoleně Vodě, Svémyslicích, Husinci, Hošticích, Bášti, Líbeznicích nebo Předboji –, nebo nejnovější a aktuálně probíhající projekt rodinných domů v Lobkovicích u Neratovic.

Ve dvou etapách vznikne devatenáct domů v hodnotě přes sto dvacet milionů korun. Skupina se věnuje také špičkovým dřevostavbám rodinných domů, kde sází na poctivě odvedenou práci a nadstandardní konstrukce i výbavu. Na nešizené řemeslo a prvotřídní suroviny dbá rovněž při výrobě uzenin a lahůdek, které prodává ve vlastních prodejnách a které dodává i do maloobchodní sítě.

Zdroj informací

NIDO Group s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

24. září 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.7643 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál