Skupina RAJA rozšiřuje své působení

Skupina RAJA rozšiřuje své působení

Skupina RAJA podepsala akviziční smlouvu se společností AURELIUS. V sedmi evropských zemích tak přebírá společnost Viking a její pobočky Office Depot Europe. Akvizice skupině umožní obsloužit více než 2,2 milionů zákazníků v Evropě a dosáhnout obratu 1,6 miliardy EUR.

Společnost RAJA GROUP, přední evropský výrobce obalových materiálů a kancelářských potřeb, oznamuje, že uzavřela akviziční dohodu se společností AURELIUS. Převezme tak obchodní aktivity společnosti Viking, včetně jejich provozních operací Office Depot Europe v 7 evropských zemích, a to ve Velké Británii, Irsku, Německu, Švýcarsku, Rakousku, Nizozemsku a Belgii.

Společnost Viking, ikonická značka v e-commerce portfoliu firmy Office Depot Europe, je významným evropským hráčem v B2B distribuci kancelářských potřeb a nábytku. Firma zaměstnává přibližně 1500 lidí a generuje příjmy téměř 500 milionů EUR.

RAJA Group urychluje svůj evropský rozvoj

RAJA Group působí v 18 evropských zemích a zaměstnává 3000 lidí a je předním evropským distributorem obalových materiálů. Díky akvizici společností JPG, Mondoloffice a Kalamazoo v roce 2019 se stala také významným hráčem na trhu kancelářských potřeb a nábytku. Zamýšlená akvizice je součástí strategie plánovaného růstu, rozšiřování zákaznické základny a diverzifikace produktů. Skupina RAJA tak bude moci výrazně posílit svou pozici na evropském trhu.

„Akvizice představuje velkou strategickou příležitost k posílení naší pozice v Evropě, zejména v těchto sedmi zemích, kde již působíme s dceřinými společnostmi skupiny RAJA. Zároveň významně posílíme naši přítomnost na lokálních trzích a splníme si naše ambice na trhu kancelářských potřeb a vybavení. Tento krok odpovídá strategické vizi stát se globálním partnerem evropských společností od start-upů až po velké nadnárodní společnosti, a zároveň posílí naše partnerství s celosvětově známými značkami“, prohlásila Danièle Kapel-Marcovici, generální ředitelka skupiny RAJA.

Viking, hlavní hráč v oblasti kancelářských potřeb a vybavení

Společnost Viking, založená v USA v roce 1960, vstoupila na evropský trh v roce 1990, nejprve ve Velké Británii a poté rozšířila svou činnost po celé Evropě. Díky vyspělým technikám marketingového katalogu přinesla společnost revoluci v distribuci kancelářských potřeb. Díky konceptu „fanatického zákaznického servisu“ a vysoké úrovni zákaznických služeb si společnost vybudovala loajalitu zákazníků a povědomí o značce. Společnost Viking, kterou získala společnost Office Depot v roce 1998 a v roce 2017 ji převzal AURELIUS, je dnes významným hráčem na trhu kancelářských potřeb a vybavení pracovišť.

Obě převzaté společnosti se sídlem v holandském Venlo obsluhují 1,2 milionu zákazníků v Evropě a mají dvě velká distribuční centra v německém Großostheimu a britském Leicesteru. Takto významná akvizice umožní skupině RAJA v nadcházejících letech další růst a pevnou základnu pro rozvoj působení v Evropě. Skupině umožní obsloužit více než 2,2 milionů zákazníků v Evropě a dosáhnout obratu 1,6 miliardy EUR.

„Viking má více než třicetiletou zkušenost působení na evropském trhu a výborně rozumí potřebám a očekávání svých zákazníků. Zaměstnanci společnosti Viking a skupiny RAJA sdílejí hodnoty podnikatelského ducha a kultury zákaznických služeb, díky kterým nám pomohli k úspěchu. Využitím našeho know-how k rozvoji mezinárodních zákazníků a schopnosti implementovat synergie v oblasti nákupu, marketingu a prodeje, společně s JPG, Mondoloffice a Kalamazoo a dceřinými společnostmi skupiny RAJA, chceme znovu dosáhnout ziskovosti a růstu společnosti Viking. Společně vytvoříme ještě silnější tým, který pomůže skupině RAJA dosáhnout na pozici nejlepšího partnera pro evropské společnosti,“ řekla Danièle Kapel-Marcovici, generální ředitelka skupiny RAJA.

Raffael Reinhold, generální ředitel společnosti Office Depot Europe prohlásil: „Velmi nás těší příležitosti, které nám tato akvizice do skupiny RAJA nabízí. RAJA je úspěšná rodinná firma a představuje pro nás skvělou základnu pro budoucnost našeho podnikání s dobrým potenciálem pro spolupráci a další rozvoj. Strategické sladění s klíčovými trhy a aktivitami učinilo naše podnikání pro skupinu RAJA atraktivním a nadále poskytuje skvělou pozici pro další posílení společného podnikání.“

Transakce podléhá schválení orgány pro hospodářskou soutěž a očekává se, že bude uzavřena ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021.

Zdroj informací

Rajapack s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

22. srpna 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.3045 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál