Accolade a Conseq investovali 26 milionů EUR do moderní průmyslové haly pro K-Fle

Accolade a Conseq investovali 26 milionů EUR do moderní průmyslové haly pro K-Fle

Accolade a Conseq Investment Management investovali téměř 26 milionů EUR do průmyslové haly třídy A ve Wielenin-Kolonia v Lodžském vojvodství. Celou halu si na 17 let pronajala společnost K-Flex, světový lídr v produkci elastomerové izolace.

Společnost K-Flex působí v oblasti Wielenin již od roku 2010 a vybudovala zde svůj největší a nejmodernější výrobní závod v Evropě. Italská výrobní společnost v současnosti působí v 64 zemích, má 14 výrobních závodů, více než 3000 zaměstnanců a silnou obchodní síť poboček po celém světě. Své výrobky dodává zákazníkům napříč odvětvími od stavebnictví, přes dopravu až po petrochemii a obnovitelnou energie.

„K-Flex je nájemce se silným finančním zázemím a fantastickým potenciálem pro další rozvoj v následujících letech. Již od roku 2010 celosvětové prodeje a zisky společnosti meziročně významně rostly. Kromě toho se očekává, že během následujících pěti let trh s izolačními produkty poroste o téměř 40 %. To je jen několik důvodů, proč rádi přivítáme společnost K-Flex v našem portfoliu,“ řekl Lukáš Répal, COO Accolade.

„Intenzivní rozvoj a dlouhodobé investiční plány vyžadují spolupráci se spolehlivými a odpovědnými partnery. Jsme rádi, že mezi naše obchodní partnery přibyla další společnost s globálním dosahem a mnohaletými zkušenostmi. Jsme přesvědčeni, že dlouhodobá spolupráce přinese výhody nám i našim partnerům a podpoří další rozvoj našeho podnikání, “ komentuje Bartłomiej Gröbner, výkonný ředitel společnosti K-Flex.

„Conseq se na expanzi do zahraničí chystal již delší dobu a ve hře bylo více sousedních států. Hlavní motivací pro investice do zahraničí je pro nás skutečnost, že portfolio fondu je již dost velké, aby bylo vhodné jej diverzifikovat i geograficky. Využili jsme zkušeností našich obchodních partnerů z Accolade a mezi všemi možnostmi jsme zvolili právě tuto, která pro nás jako první zahraniční akvizice dávala největší smysl. A to jak z důvodu výborného ratingu dlouhodobého nájemce, tak díky velice zajímavé lokalitě, která je vhodná pro další možný rozvoj. Věříme, že tento vstup bude úspěšný a zahájí další etapu v rozvoji Conseq realitního fondu,“ uvedl Vladan Kubovec, portfolio manažer fondu Conseq realitní.

„Náš přístup k podnikání byl vždy založen na silných a dlouhodobých partnerstvích. Jsem rád, že po úspěšných akvizicích Karlovarská business park a park Uničov, jsme se společně s Conseq Investment Management pustili i do dalšího zajímavého projektu. Za několik let se Accolade stal jedním z nejaktivnějších investorů do infrastruktury pro podnikání v Evropě a i nadále hodláme s rostoucí poptávkou naše portfolio rozšiřovat," zdůraznil Milan Kratina, CEO Accolade.

Celková rozloha nemovitosti K-Flex přesahuje 34 500 m² a zahrnuje tři propojené budovy. Hala je situovaná ve vesnici Wielenin ležící v Lodžském vojvodství. V blízkosti se nachází velké město Lodž s populací téměř 730 000 lidí. Region Střední Polsko, včetně Lodže s okolními lokalitami, je dle JLL přehledu průmyslového trhu třetím největším trhem s průmyslovými parky. V roce 2020 to byla jedna z nejoblíbenějších průmyslových zón mezi nájemci a i nadále má tato zóna nejlepší vyhlídky pro další růst. Hlavními hnacími silami úspěšného rozvoje jsou kromě geografické polohy v srdci Polska, také velmi dobrá dopravní dostupnost díky blízkosti silnic A1, A2 a S8 a stejně tak dostatek pracovních sil v regionu.

„V posledních několika letech a zejména během několika posledních měsíců pandemie jsme na polském trhu s nemovitostmi zaznamenali rostoucí zájem institucionálních investorů o moderní BTS skladová zařízení na dlouhodobé pronájmy (10-20 let) pro silné průmyslové a logistické nájemce - obvykle lídry na trhu ve svých oborech. Dalšími důležitými body jsou samozřejmě atraktivní poloha a pohodlný přístup k síti dálnic a rychlostních silnic. Transakce K-Flex do tohoto trendu dokonale zapadá. Jako tým JLL Capital Markets jsme hrdí na to, že můžeme být její součástí jako prodejce Crescendo Real Estate. Jsme přesvědčeni, že budeme svědky dalších podobných transakcí ve druhé polovině roku 2021 a na začátku roku 2022,“ řekl Andrzej Magiera, Senior Consultant JLL Capital Markets Poland .

Zdroj informací

Accolade Holding, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

30. července 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3038 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál