Pneumatiky Continental pro elektrovozy se prosazují na silnicích i na závodních tratích

Pneumatiky Continental pro elektrovozy se prosazují na silnicích i na závodních tratích

Celý automobilový svět v současnosti prochází velkou přeměnou, spočívající v přechodu na elektrický pohon. K co nejhladší transformaci přispívá také společnost Continental, protože pneumatiky této značky se v případě elektrovozů často stávají první volbou světových automobilek. Potvrzují to i čísla, když v loňském roce většina z deseti největších producentů elektrovozů u první výbavy využívala ke svým modelům obutí Continental. Osvědčený výrobce pneumatik se přitom neztrácí ani na závodních tratích a jeho technologie přispívají k hladkému průběhu první sezony seriálu offroadových elektrospeciálů Extreme E.

Americká Tesla, německý Volkswagen či čínská automobilka BYD. To je jen základní výčet značek, které u první výbavy pro své vozy sázejí na pneumatiky značky Continental. V roce 2020 šest z deseti celosvětově největších výrobců elektrovozů schválilo použití plášťů Continental v rámci první výbavy.

Důvodů, proč přední automobilky důvěřují pneumatikám Continental, je hned několik. Mezi ty nejdůležitější patří technologická odbornost, kvalita a široké portfolio výrobků společnosti Continental. Pro dosažení maximálního dojezdu je u pneumatik pro elektromobily často rozhodujícím faktorem nízký valivý odpor plášťů. Tyto parametry splňuje model EcoContact 6 se speciální pryžovou směsí Green Chili 2.0. Ta zaručuje podstatně lepší chování při mechanické deformaci, výsledkem čehož je menší valivý odpor – už při vývoji dosáhl EcoContact 6 15% snížení valivého odporu, oproti svému předchůdci. Díky těmto vlastnostem elektromobil spotřebovává méně energie a zvládne zdolat delší vzdálenost.

Continental nabízí i pneumatiky, které se hodí k využití i pro elektrovozy, pro něž je prioritou sportovní jízda. To se týká například nového elektricky poháněného vozu Ford Mustang Mach-E, který v originální konfiguraci míří k zákazníkům osazen pneumatikami PremiumContact 6. Tyto pláště poskytují elektrickému Mustangu vynikající ovladatelnost, přesné řízení a vysokou bezpečnost a to i při vysokých rychlostech. Samozřejmostí je mimořádně nízký valivý odpor, který zvyšuje dojezd vozidla.

Continental přispěl k úspěšnému startu plně elektrického šampionátu Extreme E

Automobilový sport je historicky osvědčenou platformou k vyvíjení nových technologií, což platí i v případě společnosti Continental, která se nyní v úloze výhradního dodavatele pneumatik angažuje v revolučním šampionátu elektrických speciálů Extreme E.

Úvodní ročník pětidílného seriálu, jehož cílem je upozorňovat na klimaticky ohrožené oblasti, má za sebou první dvě zastávky – v Saúdské Arábii a v Senegalu. Písčité a kamenité tratě představovaly pro speciální pneumatiky CrossContact velkou výzvu, s níž se však velmi dobře vypořádaly a přispěly k úspěšnému zrození nového šampionátu.

V prvních dvou kláních se nejvíce dařilo týmu bývalého mistra světa F1 Nika Rosberga, jehož závodníci – Švéd Johan Kristoffersson a Australanka Molly Taylorová – společně ovládli oba hlavní závody a do druhé poloviny sezony vstoupí v roli lídrů průběžného hodnocení týmů i jezdců. Další X-Prix, jak se jednotlivé podniky nazývají, přijde na řadu koncem srpna v Grónsku, kde se závodníci i technika budou muset popasovat s ledovým terénem.

Nico Rosberg, zakladatel a CEO týmu Rosberg X Racing, navíc spojil síly se značkou Continental a stal se jejím novým ambasadorem. Kromě kladného vztahu k rychlým kolům obě strany spojuje i zodpovědnost k životnímu prostředí a k udržitelnosti.

„Značka Continental byla vždy synonymem pokroku a jsme rádi, že to můžeme prokazovat i nadále, kdy se do popředí dostává elektromobilita. Pneumatikám Continental věří celá řada předních výrobců automobilů na elektrický pohon, díky tomu rozšiřujeme náš podíl na trhu i v tomto segmentu. Pozadu navíc nejsme ani v oblasti automobilového sportu, kde se podílíme na rozvoji seriálu Extreme E, a se zaujetím sledujeme výkony závodníků v mimořádně těžkých podmínkách,“ říká Magda Nagy, ředitelka Divize marketing ve společnosti Continental Barum s.r.o.

Continental AG

Continental vyvíjí pokrokové technologie a nabízí služby pro udržitelnou a provázanou mobilitu lidí a jejich majetků. Technologická společnost, založená roku 1871, nabízí bezpečná, účinná, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. V roce 2020 dosáhla společnost Continental obratu 37,7 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 235 000 zaměstnanců v 58 zemích světa. V roce 2021 společnost slaví 150 let od založení.

Divize pneumatik má v současnosti 24 výrobních a vývojových míst po celém světě. Jako jeden z předních světových výrobců pneumatik, který zaměstnává kolem 56 000 zaměstnanců, generovala v roce 2020 tržby ve výši 10,2 miliardy eur. Continental se v oblasti výroby pneumatik řadí mezi technologické leadery a nabízí širokou řadu produktů pro osobní i nákladní vozy a pro jednostopá vozidla. Prostřednictvím neustálých investic do výzkumu a vývoje zásadním způsobem přispívá k zajištění nákladově efektivní a ekologické mobility zákazníků. Portfolio divize pneumatik obsahuje také služby, zaměřené na obchod s pneumatikami a jejich použití ve flotilách, stejně jako digitální systémy řízení pro pneumatiky nákladních vozidel.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Jičíně, Otrokovicích, Ostravě, Horšovském Týně a také sesterskou společností Vitesco Technologies ve Frenštátě pod Radhoštěm, Trutnově a v Ostravě. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Koncern Continental AG zaměstnává v České republice a na Slovensku  na 17 200 zaměstnanců. Do portfolia společnosti patří pneumatiky značek Continental, Barum, Semperit, Matador a General Tire.

Zdroj informací

Continental AG a NejBusiness.cz

Datum

26. července 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.0953 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál