Bolt koloběžky nově v Hradci Králové

Bolt koloběžky nově v Hradci Králové

Nabídku dopravy po východočeské metropoli rozšíří sdílené elektrokoloběžky platformy Bolt. Prostřednictvím stejné aplikace, přes kterou si Hradečtí od nedávna mohou přivolat odvoz autem s logem Bolt, se svezou také na koloběžce mezi stovkou odstavných míst po celém městě.

Známá rivalita mezi oběma východočeskými městy nyní pozbude jednu třecí plochu či důvod k závisti. Po Pardubicích, kde se elektrokoloběžky Bolt rozjeli loni na podzim, se totiž této služby mikromobility dočkají i v Hradci Králové. Zprvu půjde o pilotní provoz, počet zelených koloběžek však brzy doroste dvou stovek, které budou rozesety po více než 100 místech vybraných v součinnosti s magistrátem města, jejichž počet se podle poptávky bude dále navyšovat. 

Koloběžky Bolt si lze vypůjčit přes aplikaci dostupnou na Google Play i App Store, jejímž prostřednictvím uživatel stroj odemkne naskenováním QR kódu. Před zahájením první jízdy se uživateli zobrazí zásady bezpečného pohybu v městském provozu a také pokyny ke správnému parkování koloběžek. Jezdit by se mělo převážně na cyklostezkách nebo silnici. Jízda po chodníku je zakázaná stejně tak, jako je tomu u kol. Po skončení je nutné koloběžku odstavit na k tomu určeném místě viditelném v aplikaci, jinak koloběžka nedovolí jízdu ukončit. Některé informace, například omezení rychlosti jízdy v určitých ulicích, koloběžky jezdci předávají v hlasové formě. Jezdec si je tak nemusí zjišťovat na telefonu, což zvyšuje bezpečnost provozu koloběžek Bolt. Sazba za minutu jízdy na koloběžce činí 2,50 Kč s tím, že konečná částka je uživateli po ukončení jízdy automaticky stržena z karty uložené v aplikaci.

„Naší ambicí je přinášet obyvatelům měst inovativní prostředky osobní dopravy, které jsou spolehlivé a dostupné. Proto jsme v Hradci Králové přibližně před měsícem spustili službu odvozu autem, a nyní do pilotního provozu uvádíme sdílené elektrické koloběžky. Díky našim koloběžkám se dokážete rychle, doslova během pár minut, dostat z jedné strany města na druhou, aniž byste museli stát v zácpě nebo se při tom zapotit. V centru Hradce nakonec budou dostupné na každém rohu, ovšem aniž by překážely. Budou totiž parkovat i moci být jezdcem odstaveny pouze na k tomu vyhrazených místech, která dojednáváme s představiteli města. Přihlédneme při tom také ke zkušenostem, které nabereme ve zkušebním provozu,“ vysvětluje Martin Zajíc, manažer pro elektrická kola a koloběžky Bolt pro Českou republiku.  

Koloběžky Bolt jsou nyní k dispozici v ulicích Brna a Ostravy, stejně jako v řadě menších měst jako jsou Pardubice, Liberec či Boskovice. V průběhu léta přitom tato služba bude spuštěna v několika dalších městech po celé republice v rámci závazku platformy Bolt, stát se v roce 2021 největším poskytovatelem služeb mikromobility v Evropě provozující 130 tisíc koloběžek ve více než sto městech.

Bolt

Bolt je přední evropská přepravní platforma, jejímž cílem je zajistit, aby doprava ve městech byla ještě dostupnější, pohodlnější a udržitelnější. Bolt má více než 50 milionů uživatelů ve více než 40 zemích v Evropě a Africe. Společnost nabízí řadu služeb v oblasti mobility, jako je přeprava auty či  jejich sdílení (carsharing), mikromobility ve formě elektrických koloběžek a kol, a rovněž dovoz jídla nebo doručování balíků. Všechny jízdy společnosti Bolt v Evropě jsou ze 100 procent uhlíkově neutrální v rámci programu Bolt's Green Plan, což je dlouhodobý závazek platformy Bolt snížit svoji ekologickou stopu.

Zdroj informací

Bolt a NejBusiness.cz

Datum

9. července 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.1565 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál