P3 s mediky v Ostravě pomáhá prevenci kardiovaskulárních onemocnění

P3 s mediky v Ostravě pomáhá prevenci kardiovaskulárních onemocnění

Průmyslový developer P3 s chystanou výstavbou moderní, průmyslově-obchodní čtvrti v samém srdci slezské metropole přivedl do Ostravy také populárně-naučnou kampaň #zijessrdcem. Tým mladých lékařů a studentů medicíny sdružených v organizaci Loono v ní lidem ukázal, jak předcházet kardiovaskulárním onemocněním. Stánek mediků se veřejnosti poprvé představil v sobotu 26. června 2021 a až do konce září jej lidé najdou každou poslední sobotu v měsíci u Fora Nová Karolína.

P3 v širším centru Ostravy chystá moderní průmyslově-obchodní čtvrť. Na brownfieldu v těsném sousedství Dolní oblasti Vítkovic již začínají přípravné práce. Skvělá poloha s přístupem k důležitým dopravním tepnám představují potenciál pro vytvoření byznysového srdce města. Motiv srdce se tak objevuje i v dalších aktivitách, které P3 v lokalitě rozvíjí, aktuálně je to například podpora prevence kardiovaskulárních onemocnění ve spolupráci s mediky z Loono. „Ostrava je pro mě srdeční záležitost, a tak jsem moc rád, že takto symbolicky můžeme udělat něco pro to, aby srdce zdejších obyvatel byla co nejdéle v té nejlepší kondici,“ říká Tomáš Míček, ředitel P3 Logistic Parks pro Českou republiku.

Kardiovaskulární onemocnění jsou v České republice jednou z nejčastějších příčin úmrtí. Právě proto organizace Loono, která se zabývá zdravotní osvětou, vytvořila program Žiješ srdcem. Učí v něm lidi rozpoznat příznaky infarktu nebo mozkové mrtvice i to, jak nejlépe pomoci člověku, kterého tyto příhody postihnou. Neméně důležité jsou i praktické rady, jak kardiovaskulárním onemocněním předcházet a co všechno pro své srdce můžeme udělat.

„Pravidelně pořádáme vzdělávací workshopy a přednášky ve školách, firmách a na festivalech. Snažíme se, aby se naše edukační materiály dostaly co možná k nejvíce lidem. I proto jsme rádi, že můžeme podpořit prevenci i v Moravskoslezském kraji,“ říká Blanka Sigmundová, ředitelka neziskové organizace Loono.

Díky P3 Logistic Parks, který je partnerem projektu v Ostravě, je program Žiješ srdcem přístupný široké veřejnosti. První akce se uskutečnila v sobotu, 26. června 2021 před obchodním centrem Forum Nová Karolína. Ve stánku si lidé mohli nechat změřit krevní tlak, poslechli si fonendoskopem tlukot vlastního srdce a více něž čtyři desítky lidí se naučily, jak správně poskytnout první pomoc. Vyslechly si, jak funguje lidské srdce, i jak se o něj správně starat. Stánek s preventivním programem Žiješ srdcem se před obchodní centrum v Karolíně bude vracet každou poslední sobotu v měsíci, až do konce září (tj. 31. 7., 28. 8. a 25. 9.).

Loono je mladý tým lékařů a studentů medicíny a záštitu nad nimi převzala 1. lékařská fakulta UK. Jejich odbornými garanty jsou lékaři z oborů kardiologie, gynekologie, urologie i praktického lékařství. Praktické informace o kardiovaskulárních onemocněních jsou k dispozici na webových stránkách projektu či sociálních sítích (@loonocz).

P3

P3 je dlouhodobý vlastník, správce a developer evropských průmyslových nemovitostí s celkovou pronajímatelnou plochou přes 6,5 milionu m2 a pozemky v klíčových logistických lokalitách připravené pro okamžitou výstavbu. P3 působí ve 12 zemích, v Evropě staví a investuje už více než dvacet let. Společnost má sídlo v Praze a zaměstnává přes 200 lidí napříč 9 pobočkami v klíčových evropských městech, kde nabízí integrované služby pro development a správu budov.

V České republice společnost P3 vlastní a spravuje celkem 80 průmyslových nemovitostí v 19 parcích s celkovou pronajímatelnou plochou téměř 1,4 milionu m². Všechny parky mají strategickou polohu s výborným napojením na důležité komunikace.

Zdroj informací

P3 Logistic Parks s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

8. července 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2916 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál