Budovy Mississippi House a Missouri Park v kancelářském komplexu River City Prague jsou zkolaudovány

Budovy Mississippi House a Missouri Park v kancelářském komplexu River City Prague jsou zkolaudovány

CA Immo, renomovaný investor a developer se zaměřením na moderní kancelářské nemovitosti v hlavních městech střední Evropy, aktuálně dokončil výstavbu dvou prémiových kancelářských budov v areálu River City Prague, který se nachází ve vyhledávané části Karlína v oblasti Rohanského nábřeží. Výstavba začala v září roku 2019 a celková investice CA Immo dosáhla cca 65 milionů euro.

Andreas Quint, ředitel společnosti CA Immo, komentuje: „Realizace kancelářských budov Mississippi House a Missouri Park jako udržitelných, inovativních a zdraví podporujících nemovitostí dokonale podtrhuje náš důraz na odpovědné investování v duchu strategie ESG, kterou uplatňujeme napříč celou naší skupinou pod heslem „Tomorrow Proof“. Naším cílem je aktivně přispívat k dosažení globálních cílů v oblasti klimatu, stejně jako našim nájemcům nabízet vysoce kvalitní kancelářské prostory v prestižních lokalitách v centru měst.“

S Mississippi House a Missouri Park získává kancelářský kampus River City Prague svou finální tvář. Naši dlouhodobou vizi na přeměnu původně zapomenutého brownfieldu v prosperující lokalitu, která se stane nedílnou součástí města, se tak podařilo dovršit. Z mého pohledu je na tomto projektu skutečně jedinečné prolínání moderního kancelářského prostředí s přírodou, které je patrné jak při procházce po promenádě podél řeky Vltavy, tak třeba při posezení v našem komunitním parku. Neváhám říct, že obě nové budovy vytváří nový standard pro atraktivní a zdravé kancelářské prostředí, které má šanci oslovit vysoce inovativní, nadčasové a ekologicky odpovědné společnosti. Věřím, že klienti naše ambice vytvářet a spravovat takové nemovitosti, kde lidé rádi pracují, jistě ocení,“ komentuje Václav Jonáš, ředitel CA Immo v Praze.

Dokončený komplex River City Prague dohromady čítá pět prémiových kancelářských budov: Amazon Court, Nile House, Danube House, Mississippi House a Missouri Park s celkovou pronajímatelnou plochou 84 000 m2. Samotný areál, stejně jako nedaleké Karlínské náměstí, nabízí nespočet možností pro trávení volného času – na výběr je z široké škály obchodů, restaurací a kaváren, nechybí ani napojení na síť cyklostezek. Kampus zapadá přesně do dlouhodobé strategie CA Immo, která spočívá v budování vysoce kvalitních a nadčasových kancelářských nemovitostí, které poskytují příjemné pracovní prostředí a zároveň splňují přísná kritéria udržitelnosti.

Budova Mississippi House dohromady disponuje 13 380 m2 pronajímatelných ploch a Missouri Park 7 370 m2. Mezi první potvrzené nájemce patří mezinárodní poradenská společnost ADASTRA, právní kancelář Allen & Overy a mezinárodní skupina BATIST Medical Holding. Stěhování do nových prostor proběhne ve 3. čtvrtletí letošního roku.

Obě budovy jsou výjimečné jak z hlediska architektury, tak technologických řešení. Navrženy byly jako dvojčata a disponují osmi nadzemními a dvěma podzemními podlažími určenými pro parkování s kapacitou 230 stání. Jsou vysoce energeticky účinné, kdy průměrná odhadovaná roční spotřeba primární energie bude o více než 50 % nižší, než je česká norma. Toho docilují mimo jiné pomocí využívání geotermální energie jako primárního zdroje pro vytápění a chlazení. Mezi další faktory patří prosklená fasáda z trojitého izolačního skla, inteligentní LED osvětlení s dynamickým ovládáním teploty barev a intenzity světla či inteligentní ovládání vnitřního klimatu s monitorováním CO2.

Za architektonickým návrhem, který podtrhuje genius loci tohoto unikátního místa na břehu řeky Vltavy, stojí dánské studio Schmidt Hammer Lassen.

CA Immo Czech Republic

České portfolio CA Immo zahrnuje sedm kancelářských nemovitostí situovaných na území hl. m. Prahy: administrativní komplex River City Prague s budovami Danube House, Amazon Court, Nile House, Mississippi House a Missouri Park, dále Kavčí Hory Office Park a budovu Visionary. Před zahrnutím Mississippi House a Missouri Park je účetní hodnota českého investičního portfolia s 130 000 m2 pronajímatelných ploch cca 389 mil. euro (tj. přibližně 8 % z celkové účetní hodnoty všech nemovitostí ve vlastnictví CA Immo). K 31. březnu 2021 činila obsazenost českého portfolia 94 %. Všechny kancelářské budovy CA Immo v Praze jsou oceněny mezinárodní certifikací LEED anebo německým certifikačním systémem DGNB, které posoudily jejich výjimečnou šetrnost k životnímu prostředí.

CA Immo

Společnost CA Immo je investor, developer a správce nemovitostí se specializací na moderní kancelářské nemovitosti v hlavních městech střední Evropy. Pokrývá všechny činnosti v rámci komerčních realit s využitím svých expertních znalostí. Společnost CA Immo byla založena v roce 1987 a je kótována na indexu ATX vídeňské burzy cenných papírů. V Německu, Rakousku a zemích střední a východní Evropy drží majetková aktiva v hodnotě přibližně 5,7 miliardy EUR.

Zdroj informací

CA Immo Real Estate Management Czech Republic s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

23. června 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.334 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál